Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο: Συνεργασία με ISACA Cyprus Chapter για Κυβερνοασφάλεια

Στο πλαίσιο διεύρυνσης των προοπτικών των φοιτητών του μεταπτυχιακού προγράμματος Κυβερνοσφάλειας (Cybersecurity) για πρακτική επαφή επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται σε αυτό τον πλέον απαραίτητο τομέα, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου πρόσφατα προχώρησε σε σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας με το σύνδεσμο ISACA Cyprus Chapter. O σύνδεσμος ISACA Cyprus Chapter είναι το τοπικά καθιερωμένο παράρτημα του ISACA International, ενός ανεξάρτητου, μη κερδοσκοπικού, παγκόσμιου οργανισμού που εξυπηρετεί 140.000 επαγγελματίες σε 180 χώρες.
 
Το Μνημόνιο Συνεργασίας στοχεύει στη εδραίωση και ενδυνάμωση της μέχρι τώρα συνεργασίας των δύο οργανισμών. Το Μνημόνιο υπέγραψε εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, καθηγητής Ανδρέας Ευσταθίου, παρουσία της Επίκουρης Καθηγήτριας Μαρίνας Άππιου Νικηφόρου, Προέδρου του Τμήματος Επιστήμης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Μηχανικής, και της Δρ. Γιάννας Δανίδου, συντονίστριας του Μεταπτυχιακού προγράμματος Κυβερνοασφάλειας του Πανεπιστημίου, ενώ εκ μέρους του ISACA Cyprus Chapter, υπέγραψε ο Πρόεδρος του, κύριος Δήμος Δήμου.
 
Στόχος του Μνημονίου Συνεργασίας είναι η ανταλλαγή γνώσεων σχετικά με τις κυριότερες απειλές και επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και η ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης, βέλτιστων πρακτικών, τεχνικών πληροφοριών και τάσεων που σχετίζονται με δραστηριότητες οργανωμένου εγκλήματος. Αυτές οι δραστηριότητες θα επιτρέψουν στα δύο συμβαλλόμενα μέρη να ενισχύσουν τις προσπάθειές τους για τη δημιουργία ενός ασφαλέστερου κυβερνοχώρου για τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τις κυβερνήσεις. Οι φοιτητές του Μεταπτυχιακού προγράμματος στην Κυβερνοασφάλεια θα έχουν επίσης την δυνατότητα να παρακολουθήσουν σειρά διαλέξεων από μέλη του ISACA Cyprus Chapter, δίνοντάς τους το πλεονέκτημα να έχουν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους επαφή με τον πραγματικό επιχειρηματικό κόσμο και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει λόγω των κυβερνοεπιθέσεων. Επίσης, θα παρέχονται, σε ειδικά επιχορηγημένη τιμή, εκπαιδεύσεις για κάποιες πιστοποιήσεις που προσφέρονται από τον ISACA. 
 

Δειτε Επισης

Ανησυχούν για την ασφάλεια οι επιχειρηματίες της Λάρνακας-Συνάντηση ΕΒΕΛ με τον νέο αστυνομικό διευθυντή
Συμβούλιο «ΦΩΝΗ»: Η εθνική στρατηγική κατά της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών
Χτίζοντας γέφυρες ανάμεσα στις εποχές
Αλίκη Δράκου: Η βιωσιμότητα ως διαχρονική στάση για την Cyta και ο στόχος εξάλειψης της ψηφιακής ανισότητας
Νίκη Ξενοφώντος: Παραμένει και θα συνεχίσει να είναι ελκυστική δικαιοδοσία για trusts η Κύπρος-Η αυξανόμενη ζήτηση
Από τα σκαλοπάτια της καριέρας, στο τιμόνι 14 χωρών
Στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού GOLD: Τα 13α Invest Cyprus International Investment Awards
Γιάννης Μουρουζίδης: Οι κρίσιμες δεξιότητες για τις επιχειρήσεις και το σύγχρονο και ευέλικτο σύστημα κατάρτισης της ΑνΑΔ
Εξαγόρασε το 100% της Stoiximan και ενισχύει περαιτέρω την ηγετική του θέση σε Ελλάδα και Κύπρο ο ΟΠΑΠ
Επιτυχής ο διαγωνισμός φωτογραφίας «ΘΑλΕΙΑ2021–2027: Η Ευρώπη μέσα από το φακό σου»