Powered by

Γιατί οι Αυστριακοί επενδύουν στην Σλοβενία

Ελκυστικός προορισμός για Αυστριακούς επενδυτές παραμένει η Σλοβενία, καθώς το 75% των Αυστριακών επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στη σλοβενική αγορά εκτιμούν ότι η Σλοβενία θα συνεχίσει να προσελκύει επενδυτικό ενδιαφέρον, όχι μόνο από την Αυστρία, αλλά και από άλλες χώρες.

Σύμφωνα με έρευνα του οργανισμού Advantage Austria Ljubljana, που διεξήχθη σε συνεργασία με τη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του πανεπιστημίου της Λιουμπλιάνα, το 75% των Αυστριακών επενδυτών που έδωσαν κατά την έρευνα "ψήφο εμπιστοσύνης" στη σλοβενική αγορά μπορεί να είναι χαμηλότερο ποσοστό σε σχέση με το 91% του 2018, ωστόσο παραμένει ισχυρό.

Η Σλοβενία, σύμφωνα με τους Αυστριακούς επενδυτές, παραμένει ελκυστικός προορισμός λόγω της γεωγραφικής της θέσης, του λιμανιού του Κόπερ, του εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού και της ασφαλούς πρόσβασης στις αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Οι αυστριακές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα είναι ικανοποιημένες από την ποιότητα και το επίπεδο της κατάρτισης του εργατικού δυναμικού. Κρίσιμα σημεία, που βάσει της έρευνας μπορούν να αποθαρρύνουν τους επενδυτές, είναι “η φορολογική επιβάρυνση των επιχειρήσεων, η γραφειοκρατία και η χαμηλή διαθεσιμότητα εργατικού δυναμικού".

Για τον λόγο αυτό, η έρευνα επισημαίνει πως πρέπει να ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της επενδυτικής δραστηριότητας, όπως η μείωση των γραφειοκρατικών βαρών.

Σύμφωνα με το 63% των ερωτηθέντων, η έλλειψη εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού είναι ένα αυξανόμενο πρόβλημα (+16% σε σχέση με το 2018). Περίπου το 64% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι αναζητούν εργαζόμενους απόφοιτους της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Με επενδύσεις ύψους περίπου 3,6 δισ. ευρώ, η Αυστρία είναι ο μεγαλύτερος ξένος επενδυτής στη Σλοβενία, με περίπου 1.000 αυστριακές θυγατρικές στη Σλοβενία, απασχολώντας περίπου 20.000 άτομα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Κάμψη στην κατασκευαστική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη τον Μάιο-Αύξηση σε ετήσια βάση
Φρ. Μερτς: Οποιαδήποτε δασμολογική συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ε.Ε. θα είναι ασύμμετρη
Εγκρίθηκε το 18ο πακέτο κυρώσεων Ε.Ε. κατά της Ρωσίας-Ήρε το βέτο η Σλοβακία
Τα αμερικανικά τέλη φρενάρουν τα κινεζικά ναυπηγεία-Πτώση 52% στις παραγγελίες το πρώτο εξάμηνο
Ξανά πάνω από τις $120.000 το Bitcoin μετά το «ναι» σε νομοσχέδιο για τα κρυπτονομίσματα στις ΗΠΑ
Politico: Θύελλα αντιδράσεων μετά την πρόταση της Κομισιόν για νέο φόρο στις μεγάλες επιχειρήσεις
Νέα άνοδος στα επιτόκια των στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ-Στο 6,75% το 30ετές
Εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Ε.Ε.… Τα νέα όπλα που ετοιμάζει η Κομισιόν στη διαμάχη με τον Τραμπ
Άλλη εποχή στο διατλαντικό εμπόριο αν οι ΗΠΑ επιβάλουν τελικά δασμούς 30% στα ευρωπαϊκά προϊόντα
Τι θα γίνει αν ο Τραμπ απολύσει τον Πάουελ-Το πιθανό ντόμινο