Powered by

Η κρίση της Boeing «γονατίζει» και την οικονομία των ΗΠΑ

Η κρίση της Boeing με τα καθηλωμένα 737 ΜΑΧ «γονατίζει» την αμερικανική οικονομία και θα μπορούσε να αφαιρέσει μισή ποσοστιαία μονάδα από το ΑΕΠ των ΗΠΑ το 2020, εκτιμά ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν. Παρ΄όλα αυτά, ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ εμφανίζεται αισιόδοξος για ρυθμούς ανάπτυξης κοντά στο 2,5%.

Οι εκτιμήσεις του, στο πλαίσιο συνέντευξη στο κανάλι Fox, είναι περισσότερο αισιόδοξες από ό,τι οι προβλέψεις πολλών οικονομολόγων, που αναμένουν ότι η μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως θα πατήσει «φρένο» το 2020, καθώς φθίνει η θετική επίδραση από τις φοροελαφρύνσεις του 2017 και την αύξηση των κυβερνητικών δαπανών.

Οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση που πραγματοποίησε αυτό το μήνα το Bloomberg προβλέπουν ότι η αμερικανική οικονομία θα αναπτυχθεί φέτος με ρυθμούς 1,8%, από 2,3% του 2019. Μάλιστα, διακρίνουν πιθανότητες 30% για μια ύφεση μέσα στο επόμενο 12μηνο.

Η κρίση της Boeing με τα καθηλωμένα 737 ΜΑΧ έπειτα από δύο αεροπορικά δυστυχήματα στα τέλη του 2018 και το 2019 έχει αφαιρέσει πάνω από 50 δισ. δολάρια από την κεφαλαιοποίηση του αμερικανικού ομίλου αεροσκαφών και ακόμη δεν είναι σαφές πότε θα επιτραπεί στα Boeing να επιστρέψουν στους αιθέρες. Η Boeing αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες αεροσκαφών στον κόσμο και μια από τις μεγαλύτερες της αμερικανικής βιομηχανίας.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Δειτε Επισης

Γερμανία: Επιστροφή στην ανάπτυξη το 2025-Τι προβλέπουν οι οικονομολόγοι
Ντε Γκίντος (ΕΚΤ): Περιορισμένος ο κίνδυνος απόκλισης από τον στόχο για τον πληθωρισμό
Oxford Economics: Οι δασμοί δεν θα περιορίσουν τις καταναλωτικές δαπάνες στην Ευρώπη
Ποιες χώρες διαθέτουν τα περισσότερα αποθέματα χρυσού-Οι μεγαλύτερες αγορές και οι μεγαλύτεροι πωλητές
Υιοθετεί το ευρώ τον Ιανουάριο η Βουλγαρία-Γιατί ανησυχούν οι πολίτες
Αφήνει αμετέβλητα τα επιτόκια παρά τις πιέσεις Τραμπ για μειώσεις η Fed
Από τα McDonald’s στην Amazon: Τα μαθήματα που πήρε ο Τζεφ Μπέζος στην πρώτη του δουλειά
Γερμανία: Υποχώρησε στο 2,1% ο πληθωρισμός τον Μάιο
ΔΝΤ: Σημάδια επιβράδυνσης στο εμπόριο, καθώς υποχωρεί ο πανικός των δασμών
Σε νέα υψηλά επίπεδα ο χρυσός-Οι επενδυτές σπεύδουν σε ασφαλή καταφύγια