powered by

Μικρή αύξηση στις τιμές κατασκευαστικών υλικών

Μικρή αύξηση παρουσίασαν τον Αύγουστο οι τιμές κατασκευαστικών υλικών, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, αλλά και με τον Αύγουστο του 2018, με τη μεγαλύτερη αύξηση να καταγράφεται στα προϊόντα από ξύλο, μονωτικά, χημικά και πλαστικά.

Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία, ο Δείκτης Τιμών Κατασκευαστικών Υλικών για τον Αύγουστο του 2019 ανήλθε στις 101,40 μονάδες (με βάση 2015=100,00), σημειώνοντας οριακή αύξηση της τάξης του 0,05%, σε σχέση με τον Ιούλιο 2019.
 
Σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2018, οι τιμές κατασκευαστικών υλικών αυξήθηκαν κατά 0,39%. Αυτή είναι η υψηλότερη τιμή του Δείκτη για τον μήνα, από τον Αύγουστο του 2015. 

Την μεγαλύτερη αύξηση, σε ετήσια βάση, παρουσίασαν τα προϊόντα από ξύλο, μονωτικά, χημικά και πλαστικά σε ποσοστό 1,65% και ακολούθησαν τα προϊόντα ορυκτών με αύξηση κατά 0,68% και τα ορυκτά κατά 0,58%.
 
Αντίθετα, μείωση σημείωσαν τα μεταλλικά προϊόντα κατά 0,41% και τα ηλεκτρομηχανολογικά είδη κατά 1,17%.

Για την περίοδο Ιανουαρίου - Αυγούστου 2019, ο δείκτης σημείωσε αύξηση της τάξης του 1,20% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Δήμος Παναγιώτου: Σημαντικός μοχλός ενίσχυσης της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού το Limassol Greens
Κατοικίες και διαμερίσματα σε Πάφο και Λεμεσό από την Altamira Real Estate
Αντίστροφη μέτρηση για τη δημοπρασία Μαΐου της BidX1-Διαθέσιμα πέραν των 60 ακινήτων
Αυτοψία ευρωπαϊκής αντιπροσωπείας σε συγχρηματοδοτούμενα έργα στη Λεμεσό
Αγροτικά ακίνητα προς πώληση από την AstroBank
Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών: Αναγκαία η ενίσχυση του νομοθετικού πλαισίου για την ημερήσια ενοικίαση
Αλ. Βαφεάδης: Καμία αντιπαράθεση με Δήμαρχο Λάρνακας για το λιμάνι-Οι διαδικασίες προχωρούν με διάλογο και τεκμηρίωση
Κωνσταντίνος Ιωάννου: Η πρόταση νόμου για εγκλωβισμένους αγοραστές αποτελεί τη βέλτιστη δυνατή λύση
Στο τελικό στάδιο οι εργασίες αναβάθμισης του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Στροβόλου
Οι ενέργειες που τρέχουν και ο οδικός χάρτης για το λιμάνι και την μαρίνα Λάρνακας-«Όλοι θέλουμε να γίνει το έργο»