Powered by

Ιστορικό ρεκόρ στις συναλλαγές των Κυπρίων στα κατεχόμενα

Συνολικές συναλλαγές €2,111,605 πραγματοποίησαν οι κάτοχοι κυπριακών πιστωτικών καρτών τον Αύγουστο στα κατεχόμενα, σε σύγκριση με συναλλαγές €1,774,594 που πραγματοποίησαν οι Τουρκοκύπριοι με τουρκικές πιστωτικές κάρτες στις ελεύθερες περιοχές.
 
Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η JCC Payments το σύνολο των συναλλαγών που πραγματοποίησαν οι Ελληνοκύπριοι στα κατεχόμενα τους πρώτους 8 μήνες του έτους, φθάνει στα €13,878,281, σε σύγκριση €11,415,021 που ξόδεψαν οι κάτοικοι των κατεχομένων με τουρκικές πιστωτικές κάρτες στις ελεύθερες περιοχές.

Η φετινή να σημειωθεί είναι η πρώτη χρονιά από τότε που άνοιξαν τα οδοφράγματα το 2003 που τα χρήματα που ξόδεψαν οι Ελληνοκύπριοι στα κατεχόμενα μέσω πιστωτικών καρτών ξεπερνούν αυτά των Τουρκοκυπρίων στις ελεύθερες περιοχές.

Ο λόγος είναι η υποτίμηση της τουρκικής λίρας την οποία «εκμεταλλεύτηκαν» αρκετοί Ελληνοκύπριοι για να γεμίσουν το ρεζερβουάρ των οχημάτων τους και για να πραγματοποιήσουν άλλες αγορές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο ύψος συναλλαγών που πραγματοποίησαν οι Ελληνοκύπριοι, είναι το μεγαλύτερο από τότε που άνοιξαν τα οδοφράγματα.

Τέλος, σχετικά με τις συναλλαγές των Κυπρίων στην Τουρκία, σύμφωνα πάντα με την JCC ανήλθαν τον μήνα Αύγουστο στις €725,228 και για το οκτάμηνο του 2019 στις €3,914,409
 

Δειτε Επισης

Τα 37 πεντάστερα ξενοδοχεία της Κύπρου-Τα δωμάτια, οι κλίνες και πώς κατανέμονται ανά επαρχία(pics)
Έκλεισε και ανακοινώθηκε το deal…Στον Κώστα Κλεάνθους «Ο Φιλελεύθερος»
Papouis Dairies: Αποκτά εργοστάσιο παραγωγής χαλλουμιού και αναρής στα Λύμπια-Σε διαβούλευση η μονάδα
Εγκαταστάσεις και υποδομές μιας επένδυσης μεγατόνων στην καρδιά της καινοτομίας-Τι θα έχει το Τεχνολογικό Πάρκο στο Πεντάκωμο
Γιώργος Τοφινής: Το όραμα της ΕΤΑΠ για την επαρχία Αμμοχώστου-Ανέκαθεν πρωτοπόρα στον τομέα του τουρισμού
Το τρίπτυχο ζητημάτων που ανέδειξε στο Ecofin ο Κεραυνός-Εγκρίθηκε το τροποποιημένο ΣΑΑ της Κύπρου
Εβδομαδιαίες ζημιές 0,71% για το ΧΑΚ
«Τεχνικές αδυναμίες και μονομερής ενέργεια στη μελέτη βιωσιμότητας για Κέντρο Φιλοξενίας»-Τι απαντά το ΥΠΟΙΚ στον Φ. Φαίδωνος
Μέχρι 30 Σεπτεμβρίου η υποβολή δήλωσης εισοδήματος ατόμου-Δόθηκε παράταση
Ζητά συνάντηση με Χριστοδουλίδη για επίλυση προβλημάτων στον ΕΟΑ Πάφου το ΕΒΕΠ