Powered by

Σημαντική μείωση 14% παρουσίασαν τον Αύγουστο οι αιτήσεις εγγραφής νέας εταιρείας

Την πτωτική πορεία που παρουσιάζουν εντός του 2019 συνέχισαν τον Αύγουστο οι αιτήσεις εγγραφής νέας εταιρείας, καταγράφοντας σημαντική μείωση κατά 14% σε σύγκριση με τον περσινό Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το Τμήμα Εφόρου Εταιρειών και Επίσημου Παραλήπτη.  

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία, που επεξεργάστηκε το ΚΥΠΕ, ο αριθμός των αιτήσεων για εγγραφή νέας εταιρείας στην Κύπρο ανήλθε τον Αύγουστο του 2019 στις 863, σε σύγκριση με 1.005 τον περσινό Αύγουστο. 

Εξάλλου, το πρώτο οκτάμηνο του 2019 οι αιτήσεις εγγραφής νέας εταιρείας μειώθηκαν κατά 12,7%, στις 8.606, σε σύγκριση με 9.856 την αντίστοιχη περσινό περίοδο.
 
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ο αριθμός των αιτήσεων σημείωσε τον Αύγουστο του 2019 μεγάλη μείωση κατά 34%.
 
Επιπλέον, ο αριθμός των αιτήσεων για έγκριση ονόματος εταιρείας, μειώθηκε κατά 5,5%, στις 1.910, σε σύγκριση με 2.022 τον περσινό Αύγουστο.

Στις 222.201 οι εγγεγραμμένες εταιρείες

Εξάλλου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εφόρου Εταιρειών, το σύνολο εγγεγραμμένων εταιρειών αυξήθηκε στο τέλος Αυγούστου του 2019 στις 222.201, από 221.659, ενώ οι νέες εγγραφές στο οκτάμηνο του 2019 ανήλθαν στις 8.386.
  
Σημειώνεται ότι το σύνολο των εγγεγραμμένων εταιρειών στο τέλος του 2018 ήταν 216.239, ενώ το ιστορικό ρεκόρ στο οποίο ανήλθε ο αριθμός των εγγεγραμμένων εταιρειών ήταν 272.157 και σημειώθηκε το 2013.
 
Πτωχεύσεις φυσικών και νομικών προσώπων

Επιπλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία του Τμήματος Εφόρου Εταιρειών, ο συνολικός αριθμός εταιρειών που πτώχευσαν (διατάγματα εκκαθάρισης) ανήλθε την περίοδο Ιανουαρίου – Αυγούστου του 2019 στις 29, έναντι 97 για ολόκληρο το 2018.
 
Εξάλλου, ο αριθμός των ατόμων που πτώχευσαν ξεπέρασε τα επίπεδα του 2018 και ανήλθε στα 36 άτομα, έναντι 34 το περσινό έτος.
 
Τέλος, ο αριθμός των εκούσιων διαλύσεων εταιρειών ανήλθε στις 1.322, σε σύγκριση με 2.378 σε ολόκληρο το 2018.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Όλα τα αναγκαία μέτρα στα αεροδρόμια, διευθετήθηκε το θέμα της διαμονής για όλους...Η αξιολόγηση του ΣΕΑ
Τον ρόλο του κοινωνικού διαλόγου και της τριμερούς συνεργασίας τόνισε ο Γ. Παναγιώτου σε διεθνές φόρουμ
Απώλειες κατέγραψε την Παρασκευή το ΧΑΚ
Στο Συνέδριο της OLAF στο Ελσίνκι το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας
O δρόμος για μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας...Συγκράτηση κρατικού μισθολογίου και ευέλικτες μορφές εργασίας
Γιώργος Παπαναστασίου: Προστιθέμενη η αξία της Κύπρου στην υλοποίηση του IMEC-Αξιόπιστος διασυνδετικός κρίκος
Θέματα αδειοδοτήσεων και αναπτύξεων συζήτησε ο Ιωάννου με ΕΒΕ Αμμοχώστου και Δήμους Αγ. Νάπας και Παραλιμνίου
Οι προοπτικές και οι κίνδυνοι για την κυπριακή οικονομία-Το Στρατηγικό Πλαίσιο Δημοσιονομικής Πολιτικής έως το 2028
Αναστολή διαπραγμάτευσης γραμματίων του δημοσίου στο ΧΑΚ ενόψει διαγραφής τους
Τσ. Γουλφ: Καταλύτης για προσέλκυση διεθνούς ενδιαφέροντος και εμπιστοσύνης η ένταξη της Κύπρου στο Visa Waiver Program