Πρόβλεψη: Πότε θα πέσουν οι τιμές των ενοικίων στην Κύπρο
07:34 - 10 Σεπτεμβρίου 2019

Τις μέσες τιμές ενοικίων σε όλες τις πόλεις της Κύπρου, παρουσιάζει σε συνεργασία με την Total Valuations, το InBusinessNews.
Όπως φαίνεται από τα στοιχεία η ακριβότερη επαρχία είναι η Λεμεσός και η ακριβότερη περιοχή για να διαμένει κάποιος είναι η Έγκωμη στη Λευκωσία και η Γερμοσόγεια στη Λεμεσό.
Διαβάστε ακόμα: Altamira: Πωλούνται χωράφια από €4,000
Διαβάστε ακόμα: Transforming a Code of Conduct into an Effective Code of Ethics
Διαβάστε ακόμα: Transforming a Code of Conduct into an Effective Code of Ethics
Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι η χαμηλότερη τιμή για ενοίκιο διαμερίσματος ενός υπνοδωματίου είναι τα €350 και συγκεκριμένα μόνο στις επαρχίες Λάρνακας και Πάφου και η ακριβότερη είναι στα €800 στο Δήμο Γερμασόγειας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα διαμερίσματα τα οποία έχουν θέα την θάλασσα έχουν υψηλότερες τιμές περίπου 100-200€. Τα διαμερίσματα τα οποία βρίσκονται στον παραλιακό έχουν κατά πολύ πιο ψηλές τιμές.
Οι τιμές διακυμαίνονται μεταξύ άλλων, αναλόγως ποιότητας, ηλικίας της μονάδας, εάν είναι επιπλωμένα, και περιοχής.
Σε ό,τι αφορά στην ενοικίαση γραφείων ακριβότερη περιοχή είναι αυτή στον παραλιακό της Λεμεσού με το κέντρο της Λευκωσίας και την λεωφόρο Μακαρίου στη Λεμεσού να συμπληρώνουν την τριάδα.Σχετικά με την ενοικίαση καταστημάτων οι τιμές ακολουθούν επίσης ανοδική πορεία αφού μόνο στην Λεμεσό κυμαίνονται μεταξύ €25-€45 το τ.μ.
Όπως ανέφερε στο InBusinessNews o Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επιστημόνων Εκτιμητών Ακινήτων Πόλυς Κουρουσίδης, οι τιμές των ενοικίων δεν αναμένεται να μειωθούν τη φετινή χρονιά καθώς ακόμη η ζήτηση βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα. «Με βάση τον αριθμό των νέων αδειών οικοδομής, εκτιμώ ότι θα παρατηρηθεί διόρθωση στις τιμές την επόμενη διετία. Κατά την άποψη μου το 2020 οι τιμές θα διατηρηθούν στα ίδια με τα σημερινά επίπεδα", ανέφερε.