powered by

Γ. Παμπορίδης: Ας σκεφτούμε 'Outside the Box'

Μιλώντας στο πλαίσιο του Cyprus Legal Conference, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, στο Hilton Park, τόνισε ότι το υφιστάμενο μοντέλο δικηγορικών γραφείων δεν βοηθά. 


«Πρέπει να συνεργαστούμε, να δουλέψουμε μαζί, αν θέλουμε να αναπτυχθούμε ως δικηγορικός τομέας», εξήγησε σχετικά ο κ. Παμπορίδης, σημειώνοντας ότι αυτό αποτελεί μονόδρομο για το επάγγελμα τα επόμενα χρόνια.

Αναφερόμενος στο μέγεθος της αγοράς, τόνισε ότι μέσα σε μία 25ετία τα δικηγορικά γραφεία από μερικές εκατοντάδες έγιναν μερικές χιλιάδες, ξεπερνώντας τις 7,400.

Επεσήμανε ακόμα την ανάγκη προώθησης της Κύπρου ως κέντρο που παρέχει τις σωστές δικηγορικές υπηρεσίες για ξένους πελάτες, προκειμένου να επιβιώσει ο κλάδος, σημειώνοντας ότι δεν είναι ξεκάθαρη η ταυτότητα των δικηγορικών υπηρεσιών που παρέχονται σε ξένους πελάτες.

Απαντώντας δε σε ερώτηση περί συγκεκριμένων δράσεων οι οποίες θα μπορούσαν να αναδείξουν την Κύπρο ως περιφερειακό Κέντρο παροχής νομικών υπηρεσιών εξέθεσε μια πρόταση η οποία θα μπορούσε από μόνη της να αλλάξει πλήρως τα δεδομένα της Κυπριακής νομικής αγοράς. Εισηγήθηκε την εισαγωγή νομοθεσίας που θα επέτρεπε την εγκατάσταση και λειτουργία στην Κύπρο Διαιτητικών Δικαστηρίων όπως το London Court of International Arbitration μέσω ενός Κυπριακού Παραρτήματος. Αναλύοντας την εισήγησή του εξήγησε ότι εν όψει του Brexit οι αποφάσεις των Δικαστηρίων Αγγλίας Ουαλίας περιλαμβανομένων των Διαιτητικών, δεν θα είναι πλέον άμεσα εκτελεστές στην υπόλοιπη ΕΕ. Με την μεταφορά των διαδικασιών στην Κύπρο και εισαγωγή σχετικής νομοθεσίας που θα επιτρέπει την γρήγορη διεκπεραίωση της Διαιτησίας στην Κύπρο αλλά και αντίστοιχη γρήγορη εγγραφή της Διαιτητικής Απόφασης ενώπιον Κυπριακού Δικαστηρίου, οι εν λόγω αποφάσεις θα είναι εκτελεστές άμεσα σε όλη την Ευρωπαϊκή Επικράτεια.


Ο Παμπορίδης έκλεισε εξηγώντας ότι χωρίς τέτοιες ρηξικέλευθες ιδέες ο κλάδος θα κορεστεί στο εγγύς μέλλον με τραγικές συνέπειες για τον δικηγορικό κόσμο αλλά και την οικονομία γενικότερα.

Δειτε Επισης

Επαναφέρει τις απειλές περί αποκλεισμού του Στενού του Ορμούζ το Ιράν-Σε αναμμένα κάρβουνα η ναυτιλία
Έκλεισε και ανακοινώθηκε το deal…Στον Κώστα Κλεάνθους «Ο Φιλελεύθερος»
F.O.C. Family Office Connect Cyprus: Το νέο δικτύο που αναδεικνύει την Κύπρο ως διεθνές κέντρο για family offices(pics)
Δημοτικό Κολυμβητήριο Λευκωσίας: Επαναλειτουργεί μετά από ανακαίνιση και πλήρη αναβάθμιση
Νέα στρατηγική συνεργασία SARMED–SMARTNAV...Τα πολλαπλά οφέλη που θα προσφέρει η νέα πλατφόρμα CANOPUS
Αρχίζει η δεύτερη φάση του 1ου Corporate Padel Tournament από το PadelPro και το IN Business
Invest Cyprus: Σημαντική επένδυση η ίδρυση ευρωπαϊκής θυγατρικής στην Κύπρο από την Drone Destination
Μια διαφορετική συζήτηση μεταξύ των CEO’s ΜΜΕ και Media Directors διαφημιστικών γραφείων της Κύπρου
Πολιτεία-Women Act: «Μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά αν είμαστε δικτυωμένες»
Η Fortsafe εγκαινιάζει την πρώτη της ασφαλή θυρίδα στην Πάφο...Νέα εποχή στην ιδιωτική αποθήκευση αντικειμένων αξίας