1η Ενεργειακή Υπουργική Διάσκεψη Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και ΗΠΑ

Την 1η Ενεργειακή Υπουργική Διάσκεψη με τη συμμετοχή της Ελλάδας, της Κύπρου, του Ισραήλ και των ΗΠΑ φιλοξενεί την Τετάρτη 7 Αυγούστου, στην Αθήνα, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ελλάδας. 

Στο πλαίσιο της διάσκεψης ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας  της Ελλάδας, Κωστής Χατζηδάκης θα υποδεχθεί τους Γιώργο Λακκοτρύπη, Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου, Γιουβάλ Στάινιτζ, Υπουργό Ενέργειας και Υδάτινων Πόρων του Ισραήλ και Φράνσις Φάνον, Υφυπουργό Εξωτερικών για ενεργειακούς πόρους των ΗΠΑ.  

Στόχος της Ενεργειακής Υπουργικής Διάσκεψης είναι: πρώτον, να αναγνωριστούν ενεργειακοί τομείς δυνητικής συνεργασίας, που ενδιαφέρουν και τα τέσσερα κράτη που συμμετέχουν στη διάσκεψη και, δεύτερον, να αποφασιστεί η σύσταση μιας ομάδας εργασίας με υψηλόβαθμους πολιτικούς και υπηρεσιακούς αξιωματούχους. Η ομάδα αυτή θα προσδιορίσει συγκεκριμένα projects, ανά θεματικό τομέα συνεργασίας, και θα προτείνει συγκεκριμένα μέτρα υποστήριξής τους σε τετραμερές επίπεδο. 

Στο περιθώριο της διάσκεψης αναμένεται να υπάρξουν επίσης διεργασίες προκειμένου να δοθεί ουσιαστική ώθηση στη διακυβερνητική συμφωνία για τον αγωγό αερίου East Med.

Όπως επισημαίνει το ΥΠΕΝ, είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται υπουργική διάσκεψη για ζητήματα ενέργειας, στην οποία συμμετέχει και η κυβέρνηση των ΗΠΑ  και είναι σημαντικό ότι η διάσκεψη αυτή γίνεται στην Αθήνα. 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Παίρνουν την ανιούσα οι τιμές καυσίμων λόγω της σύγκρουσης Ισραήλ-Ιράν… Έρχεται σύντομα και η πράσινη φορολογία
Πετρέλαιο: Σταθεροποίηση στις τιμές και στάση αναμονής-Άνοδος σχεδόν 10% σε έξι ημέρες
Στα πρόθυρα νέου ενεργειακού σοκ η νοτιοανατολική Ευρώπη από τον κίνδυνο ανόδου του φυσικού αερίου
Συνεχίζεται η εγκατάσταση έξυπνων μετρητών από την ΑΗΚ-Σε αυτές τις περιοχές θα τοποθετηθούν οι επόμενοι
Προς υψηλό 5 μηνών το πετρέλαιο-Κορυφώνεται η αγωνία των επενδυτών για τη Μέση Ανατολή
Εν αναμονή της έγκρισης της ΡΑΕΚ για την αύξηση 3% στο ρεύμα η ΑΗΚ-«Είναι μια χρονοβόρα διαδικασία»
Μάριος Παναγίδης: Κρίσιμος ο σεβασμός δικαίου Ε.Ε. και UNCLOS για αξιοποίηση ενεργειακών πόρων και ηλεκτρική διασύνδεση
Deutsche Bank: Το καλό και το κακό σενάριο για τις τιμές του πετρελαίου
Νέο άλμα για το φυσικό αέριο-Οι ανησυχίες για το Στενό Ορμούζ εκτοξεύουν τις τιμές
Μέση Ανατολή: Η κλιμάκωση της έντασης πυροδοτεί ενεργειακό σοκ-Συναγερμός στην Ε.Ε. για τις τιμές καυσίμων