Powered by

Στο χαμηλότερο σημείο από το 2011 ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων τον Ιούλιο

Στο χαμηλότερο σημείο από το 2011 βρέθηκε ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων τον Ιούλιο του 2019 με βάση τα στοιχεία διορθωμένα για εποχικές διακυμάνσεις, με βάση στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα η Στατιστική Υπηρεσία Κύπρου. 
 
Με βάση τα διορθωμένα  στοιχεία για εποχικές διακυμάνσεις, τα οποία δείχνουν την τάση της ανεργίας, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων το Ιούλιο 2019 μειώθηκε στα 22.106 πρόσωπα σε σύγκριση με 22.413 τον προηγούμενο μήνα.
 
Με βάση τα στοιχεία που τηρούνται στα Επαρχιακά Γραφεία Εργασίας, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στο τέλος Ιουλίου 2019, έφτασε τα 20.582 πρόσωπα.
 
Σε σύγκριση με το Ιούλιο του 2018 σημειώθηκε μείωση 4.221 προσώπων ή 17,0% που αποδίδεται κυρίως στους τομείς του εμπορίου (μείωση 744 ανέργων), των κατασκευών (μείωση 526), της δημόσιας διοίκησης (μείωση 458), των δραστηριοτήτων υπηρεσιών παροχής καταλύματος και υπηρεσιών εστίασης (μείωση 332), της μεταποίησης (μείωση 272), των επαγγελματικών, επιστημονικών και τεχνικών δραστηριοτήτων (μείωση 129) και στους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας (μείωση 1.446).
 
Ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων αφορά τα άτομα άνω των 15 χρονών που αποτείνονται στα Επαρχιακά και Τοπικά Γραφεία Εργασίας του Τμήματος Εργασίας για εξεύρεση εργασίας και καταχωρούνται ως άνεργοι. Τα άτομα αυτά πρέπει να είναι ικανά και διαθέσιμα για εργασία και να αναζητούν ενεργά εργασία. Ο μηνιαίος αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων αφορά τα άτομα που  κατά την τελευταία μέρα κάθε μήνα έχουν ενεργή αίτηση για εξεύρεση εργασίας.
 
Στον αριθμό των εγγεγραμμένων ανέργων δεν περιλαμβάνονται αυτοεργοδοτούμενοι, άτομα που ψάχνουν για εργασία με μερική απασχόληση καθώς επίσης και άτομα τα οποία ψάχνουν για εργασία σε συγκεκριμένη περιοχή ή σε συγκεκριμένο εργοδότη.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση στο ΧΑΚ την Τρίτη
Η πορεία υλοποίησης του κρατικού προϋπολογισμού-Τα έσοδα και οι δαπάνες το πρώτο τετράμηνο
Διαβουλεύσεις με Ε.Ε. για τις πράσινες φορολογίες-Σε εξέλιξη οι συζητήσεις και για τα αντισταθμιστικά μέτρα
Φορέας Ισότιμης Κατανομής Βαρών: Επενδύει σε γραμμάτια έσοδα πέραν €60 εκατ. από το τέλος 0,4%
Θεατής η Κυβέρνηση…Αφήνουν τον Έφορο να παίξει μόνος του μπάλα για τα χρωστούμενα των ομάδων
Ερίζουν για την πατρότητα του Κέντρου Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων οι πρώην με τους νυν
Ρίχνει την μπάλα στον Έφορο Φορολογίας για τις οφειλές των ομάδων ο Κεραυνός-«Μπορούν να επανενταχθούν εάν...»
Ευγένιος Ευγενίου: Έγινε η αρχή της νέας στρατηγικής «Minds in Cyprus»-Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι(video)
Ν. Χριστοδουλίδης: Oύτε στα καλύτερά μας όνειρα δεν περιμέναμε τέτοια συμμετοχή, ορθή απόφαση το «Minds in Cyprus»(vid)
Στο Άμπου Ντάμπι για συνέδριο και επαφές η Μαρία Παναγιώτου-Στο επίκεντρο η διαχείριση υδάτων και η αγροτική ανάπτυξη