Powered by

Όχι λένε Γερμανία, Βρετανία, Γαλλία σε επιστροφή της Ρωσίας στους G7

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον απέρριψαν την πρόταση για επανένταξη της Ρωσίας στην G7, μια ιδέα που διατύπωσε πρώτος ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. 

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Μέρκελ παραδέχτηκε ότι έχουν γίνει κάποιες "μικρές κινήσεις" για την εφαρμογή των ειρηνευτικών συμφωνιών στην ανατολική Ουκρανία, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Βρετανό πρωθυπουργό στο Βερολίνο. Όμως πρόσθεσε ότι ακόμη δεν έχει επιτευχθεί επαρκής πρόοδος.

Ο Τζόνσον συμφώνησε με την Μέρκελ, επικαλούμενος "τις προκλήσεις της Ρωσίας, όχι μόνο στην Ουκρανία αλλά και σε πολλά άλλα μέρη" και υπενθύμισε "τη χρήση χημικών όπλων στο βρετανικό έδαφος", στο Σάλσμπερι, όταν ένας πρώην διπλός πράκτορας και η κόρη του δηλητηριάστηκαν με τον νευροτοξικό παράγοντα Νόβιτσοκ, τον Μάρτιο του 2018. Η Ρωσία αρνείται κάθε ανάμιξή της στην υπόθεση αυτή.

Από το Παρίσι, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν σημείωσε επίσης ότι θα ήταν λάθος να γίνει ξανά δεκτή η Ρωσία στην Ομάδα των 7 πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών χωρίς να επιλυθεί προηγουμένως η ουκρανική κρίση.

Το θέμα θα συζητηθεί στη σύνοδο κορυφής της G7 (Γερμανία, Καναδάς, ΗΠΑ, Γαλλία, Ιταλία, Ιαπωνία και Βρετανία) αυτό το Σαββατοκύριακο στο Μπιαρίτς της νοτιοδυτικής Γαλλίας.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Βουτιά στην ιαπωνικές εξαγωγές-Κατακόρυφη πτώση στις αποστολές προς ΗΠΑ
ΗΠΑ: Μειωμένη ζήτηση και δασμοί επιβραδύνουν τη βιομηχανική παραγωγή
Η δύσκολη εξίσωση της Fed και το μεγάλο δίλημμα Πάουελ για τα επιτόκια στις ΗΠΑ
Φον ντερ Λάιεν: Περίπλοκες οι εμπορικές διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ-Στόχος η επίτευξης συμφωνίας έως τις 9 Ιουλίου
Νέες κυρώσεις στον σκιώδη στόλο της Ρωσίας από το Ηνωμένο Βασίλειο...Aπαγορεύσεις σε ακόμη 20 πλοία
Επενδύσεις €76 δις από χώρες Ε.Ε. για υποδομές περιβαλλοντικής προστασίας το 2024-Τι αφορούσαν
Handelsblatt: Η Ε.Ε. είναι διατεθειμένη να δεχτεί ενιαίο δασμό 10% από τις ΗΠΑ υπό όρους
Γερμανία: Επιστροφή στην ανάπτυξη το 2025-Τι προβλέπουν οι οικονομολόγοι
Ντε Γκίντος (ΕΚΤ): Περιορισμένος ο κίνδυνος απόκλισης από τον στόχο για τον πληθωρισμό
Oxford Economics: Οι δασμοί δεν θα περιορίσουν τις καταναλωτικές δαπάνες στην Ευρώπη