Atlantica Imperial Resort & Spa: Το εστιατόριο Blue Ray υποψήφιο για «Χρυσό Σκούφο»
13:43 - 14 Αυγούστου 2019
Με βάση την απόφαση του Διεθνούς Ινστιτούτου Γαστρονομικού Πολιτισμού και Τουρισμού η Περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου αποτελεί κομμάτι της γαστρονομικής κουλτούρας καθώς ανακηρύχθηκε ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που τιμούν και αναδεικνύουν αυτήν την διάκριση, εντάσσεται και η διοργάνωση με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και πέντε εμβληματικών ξενοδοχείων της Ρόδου. Σκοπός της διοργάνωσης είναι η προσφορά μιας σειράς γαστρονομικών δείπνων υψηλού αισθητικού και γευστικού επιπέδου.
Το εστιατόριο Blue Bay το οποίο βρίσκεται στο ξενοδοχείο Atlantica Imperial Resort & Spa, τιμήθηκε και είναι ανάμεσα στα πέντε ξενοδοχεία τα οποία έχουν επιλεχθεί για να φιλοξενήσουν το δείπνο στις 7 Σεπτεμβρίου για τις Ευρωπαϊκές Περιφέρειες Γαστρονομίας. Στόχος είναι η ανάδειξη και η παρουσίαση της νοτιοπελαγίτικης ελληνικής κουζίνας με σύγχρονο τρόπο, στο διεθνές κοινό που επισκέπτεται το νησί, στην τοπική κοινωνία της Ρόδου και στους Έλληνες επισκέπτες από όλες τις περιοχές της χώρας. Αδιαφιλονίκητα, το fine dining εστιατόριο του ξενοδοχείου “Blue Bay” βρίσκεται εδώ για να προτείνει συνεχώς υψηλού επιπέδου διεθνή κουζίνα και δεξιοτεχνική ενσωμάτωση ελληνικών στοιχείων από τον σεφ Ηλία Κακούρη.
Το ξενοδοχείο επίσης είναι υποψήφιο για το Toques d’or του γαστρονομικού θεσμού της Ελλάδας για το 2020. Τα Toques d’or (Χρυσοί Σκούφοι) είναι τα μοναδικά Ελληνικά γαστρονομικά βραβεία και χορηγούνται στα καλυτέρα εστιατόρια στην Ελλάδα από τους γευσιγνώστες στο «Αθηνόραμα» και τον Άλφα Οδηγό.
Η εταιρεία Atlantica Hotels & Resorts, είναι η μοναδική Κυπριακή Ξενοδοχειακή εταιρεία, μέλος του μεγαλύτερου τουριστικού οργανισμού στον κόσμο της TUI Group, όπου δραστηριοποιείται σε Κύπρο, Ελλάδα και Αίγυπτο με σύνολο 50 ξενοδοχειακών μονάδων.