powered by

Προς κατασκευή νέου υπαίθριου αμφιθεάτρου στην Αγία Νάπα

Διαγωνισμό για ένα από τα πιο σημαντικά έργα υποδομής πολιτισμού στην Κύπρο, το νέο υπαίθριο αμφιθέατρο της Αγίας Νάπας, προκήρυξε ο Δήμος Αγίας Νάπας.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο χώρος στον οποίο θα κατασκευαστεί το αμφιθέατρο προσφέρει πολλά φυσικά πλεονεκτήματα, καθώς έχει έντονη φυσική κλίση, είναι κοντά στο κέντρο της Αγίας Νάπας και την οικιστική ζώνη Κόκκινων και έχει πανοραμική θέα προς τη θάλασσα. Μάλιστα, με την ολοκλήρωση του Αθλητικού Κέντρου, οι εγκαταστάσεις θα λειτουργούν σε συνέργεια με κοινές βοηθητικές εγκαταστάσεις και υποδομές. 

Με την καθιέρωση και καταξίωση των εκδηλώσεων που διοργανώνονται στο Δήμο Αγίας Νάπας (Ετήσιο Φεστιβάλ, Μεσαιωνικό Φεστιβάλ, Φεστιβάλ Νεολαίας) αλλά και με την ανάγκη προσέλκυσης διεθνών εκδηλώσεων, η αναγκαιότητα ανέγερσης του είναι πιο επίκαιρη από ποτέ καθώς είναι βασική προϋπόθεση προσέλκυσης πολιτιστικού τουρισμού. Με την άνοδο της ποιότητας και της μεγάλης επισκεψιμότητας των εκδηλώσεων του Δήμου εντάθηκε η ανάγκη για ένα σύγχρονο, πλήρως εξοπλισμένο χώρο που να τις φιλοξενεί. 

Κατά τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό τέθηκε σε προτεραιότητα η αισθητική και η ποιότητα του χώρου, η αρμονική ένταξη στο περιβάλλον, η συνέργεια με την μελλοντική οικοδόμηση του Αθλητικού Κέντρου και η καθολική πρόσβαση του χώρου. Κυρίαρχο στοιχείο θα είναι η πανοραμική θέα. 
 
Το κτιριακό συγκρότημα θα πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και απαιτήσεις για αντίστοιχα κτίρια. Θα περιλαμβάνει αμφιθέατρο 2.200 θέσεων με υπαίθρια σκηνή, χώρο εκθέσεων, κλειστή αίθουσα εκδηλώσεων και συνεδριάσεων, όλους τους απαραίτητους βοηθητικούς χώρους καθώς και καφετέρια με εντυπωσιακή θέα τόσο προς τη σκηνή όσο και προς τη θάλασσα.
Το αμφιθέατρο θα αποτελέσει ένα χώρο πολιτισμού όχι μόνο τοπικής σημασίας και θα ικανοποιήσει τη ζήτηση για ποιοτικούς χώρους τέλεσης εκδηλώσεων που λείπουν τόσο από την Επαρχία Αμμοχώστου αλλά και από ολόκληρη την Κύπρο. Θα είναι πολύτιμο στοιχείο για την υλοποίηση της μακροπρόθεσμης στρατηγικής του Δήμου με στόχο την επίλυση χρόνιων προβλημάτων του τουρισμού και έχει προϋπολογισμό 3.8εκ ευρώ. 

Ο Δήμαρχος της Αγίας Νάπας, κ. Γιάννης Καρούσος τόνισε ότι: «Αναβαθμίζουμε την Αγία Νάπα και τα ποιοτικά της χαρακτηριστικά δημιουργώντας ακόμα ένα σημείο αναφοράς για τον πολιτισμό, το οποίο θα αποτελέσει και τη βάση της διεκδίκησης του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2030. Είναι γνωστό ότι για να προσελκύσεις εκδηλώσεις ποιότητας και ιδιαίτερα διεθνούς επιπέδου πρέπει να διαθέτεις και χώρο να τις φιλοξενήσεις. Το νέο υπαίθριο αμφιθέατρο της Αγίας Νάπας θα αποτελέσει επίσης και σημείο αναφοράς, καθώς λόγω της μοναδικής θεάς του θα προσελκύει τουρίστες για να το θαυμάσουν. Η Αγία Νάπα στηρίζει τον πολιτισμό και τον τουρισμό, πραγματοποιώντας απαραίτητα έργα υποδομών, όπως το νέο αμφιθέατρο». 

Δειτε Επισης

Τα κίνητρα στους επενδυτές για το Τεχνολογικό Πάρκο στο Πεντάκωμο-Ένας ζωντανός κόμβος καινοτομίας
Έτσι έγινε το «Σπύρος Κυπριανού»... Ξενάγηση στους πλήρως αναβαθμισμένους χώρους του σταδίου(pics)
Μειώνονται οι άδειες οικοδομής, αλλά αυξάνεται η αξία και το εμβαδόν τους
Αλ. Βαφεάδης: Πολύ χαμηλότερο το κόστος αναβάθμισης του «Σπύρος Κυπριανού» από τα οφέλη-«Αξίζει κάθε ευρώ που ξοδεύτηκε»
Απαντά σε Χατζηπαντέλα και ΝΕΔΗΣΥ το Υπουργείο Εσωτερικών-«Το στεγαστικό δεν λύνεται με μαγικά ραβδιά»
Προχωρούν οι εργασίες για τα υψηλής τεχνολογίας νέα κεντρικά γραφεία της MSC στη Λεμεσό (photos)
Επεκτείνει τις δραστηριότητές της στον τομέα των ακινήτων σε Κύπρο και Ελλάδα η Consulco-Τα στοχευμένα έργα
Η BidX1 λανσάρει 70 ακίνητα στη δημοπρασία της ερχόμενης εβδομάδας
Ένα σύγχρονο πολυλειτουργικό πάρκο στην καρδιά της Λευκωσίας... Εγκαινιάστηκε η ανάπλαση του παλιού ΓΣΠ(pics&vid)
Όμιλος Λεπτός: Οι εξαιρετικές επιδόσεις της αγοράς ακινήτων και η Κύπρος ως ασφαλές λιμάνι εν μέσω αβεβαιότητας