Powered by

Οι καλύτερες χώρες να ζεις και να εργάζεσαι

Η Σιγκαπούρη κρατούσε τα τελευταία πέντε χρόνια τον τίτλο της καλύτερης χώρας για να ζει κανείς εάν αναζητήσει εργασία εκτός της πατρίδας του. Φέτος όμως την υποσκέλισε ένα ευρωπαϊκό κράτος.

Ο λόγος για την Ελβετία, που έκανε άλμα στην εφετινή κατάταξη της HSBC με τα καλύτερα μέρη για τους εκπατρισθέντες στον κόσμο και βρέθηκε στην κορυφή. 

Το υψηλό βιοτικό επίπεδο και οι ανταγωνιστικοί μισθοί είναι ένα στοιχείο που πάντα καθιστούσε την συγκεκριμένη χώρα ελκυστική επιλογή. Ωστόσο σε μία περίοδο αυξανόμενης αβεβαιότητας, είναι κυρίως η πολιτική και οικονομική σταθερότητα ο παράγοντας που την καθιστά πρώτη προτίμηση των εκπατρισθέντων. 

Στην περσινή κατάταξη ήταν μόλις στην όγδοη θέση. Ανέβηκε επτά σκαλοπιάτα καθώς το 80% των ανθρώπων, που εγκαταστάθηκαν εκεί δήλωσαν ικανοποιημένοι με την οικονομική κατάσταση και το 86% με την πολιτική. Περίπου το 82% των ανθρώπων, που μετακόμισαν στην Ελβετία για εύρεση εργασίας, επίσης τόνισαν πως απολαμβάνουν καλύτερο βιοτικό επίπεδο σε σύγκριση με εκείνο στην πατρίδα τους. 

Επτά στους 10 επίσης απολαμβάνουν υψηλότερο διαθέσιμο εισόδημα, με τις μέσες ετήσιες απολαβές τους να είναι 111.587 δολάρια. Το 70% δήλωσαν επίσης ότι το περιβάλλον τους είναι πιο καθαρό και το 42% ότι αισθάνονται πιο υγιείς. 

Η Σιγκαπούρη έμεινε στη δεύτερη θέση, ενώ στην τρίτη ακολουθεί ο Καναδάς. Σε εξαιρετικά υψηλή θέση, την τέταρτη, συναντάμε μία πρώην μνημονιακή χώρα της Ε.Ε., την Ισπανία, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει η Νέα Ζηλανδία. Ακολουθεί η Αυστραλία, ενώ έβδομη καλύτερη χώρα για τους εκπατρισθέντες αναδεικνύεται από την έρευνα της HSBC η Τουρκία. Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν η Γερμανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Βιετνάμ. 

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Δειτε Επισης

Στα 2 τρισ. η πρόταση της Κομισιόν για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της Ε.Ε.-Οι πέντε βασικοί τομείς δαπανών
Guaranty Trust Holding: Η πρώτη αφρικανική τράπεζα που διαπραγματεύεται στο London Stock Exchange
Ομόλογα ΗΠΑ: Σε υψηλά μηνός οι αποδόσεις εν μέσω ανησυχιών για τον πληθωρισμό
Bundesbank: Πιθανόν στάσιμη η οικονομία της Γερμανίας το δεύτερο τρίμηνο
Εμπορικό πλεόνασμα €16,2 δις τον Μάιο στην Ευρωζώνη-Αύξηση στις εξαγωγές και μείωση στις εισαγωγές
Τραμπ: Δασμοί στα φάρμακα έως την 1η Αυγούστου-«Δεν χρειάζονται άλλες συμφωνίες»
Υψηλότερος του αναμενόμενου ο πληθωρισμός της Βρετανίας τον Ιούνιο-Άγγιξε το 3,6%
Νομοσχέδιο-σοκ στη Γαλλία για μείωση του ελλείμματος… Ο Μπαϊρού καταργεί μέχρι και επίσημες αργίες
Μπλόκο Σλοβακίας στο 18ο ευρωπαϊκό πακέτο κυρώσεων κατά Ρωσίας-«Πραγματικά λυπάμαι»
Εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Ινδονησίας με δασμούς 19%... «Εμείς δεν θα πληρώνουμε τίποτα»