Powered by

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν δασμούς σε προϊόντα χάλυβα

Το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ γνωστοποίησε ότι επιβάλλει δασμούς ύψους έως και 456% σε προϊόντα χάλυβα που μεταφέρονται από τη Νότια Κορέα και την Ταϊβάν στο Βιετνάμ για ήσσονα επεξεργασία πριν τελικά καταλήξουν στην αμερικανική αγορά. 

Το Υπουργείο εξήγησε ότι διαπίστωσε πως προϊόντα ανοξείδωτου χάλυβα και φύλλα χάλυβα ψυχρής έλασης που παράγονται στο Βιετνάμ αλλά έχουν υπόστρωμα μέταλλο από τη Νότια Κορέα και την Ταϊβάν παρακάμπτουν τους δασμούς για λόγους αντιντάμπινγκ και καταπολέμησης των επιχορηγήσεων.

Οι δασμοί στα προϊόντα από τη Νότια Κορέα και την Ταϊβάν επιβλήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2015 και τον Φεβρουάριο του 2016. Από τότε ως τον Απρίλιο του 2019, οι εξαγωγές προϊόντων ανοξείδωτου χάλυβα και φύλλων χάλυβα ψυχρής έλασης από το Βιετνάμ στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 332% και 916% αντίστοιχα σε σύγκριση με αντίστοιχες περιόδους πριν από την επιβολή των δασμών, κατά το δελτίο Τύπου του υπουργείου.

Oι υπηρεσίες του Υπουργείου Εμπορίου άρχισαν να διενεργούν έρευνα για το ζήτημα κατόπιν προσφυγών της αμερικανικής θυγατρικής της ArcelorMittal, της Nucor, της United States Steel, της Steel Dynamics, της California Steel Industries και της AK Steel, διευκρινίζεται στο κείμενο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στα 2 τρισ. η πρόταση της Κομισιόν για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της Ε.Ε.-Οι πέντε βασικοί τομείς δαπανών
Guaranty Trust Holding: Η πρώτη αφρικανική τράπεζα που διαπραγματεύεται στο London Stock Exchange
Ομόλογα ΗΠΑ: Σε υψηλά μηνός οι αποδόσεις εν μέσω ανησυχιών για τον πληθωρισμό
Bundesbank: Πιθανόν στάσιμη η οικονομία της Γερμανίας το δεύτερο τρίμηνο
Εμπορικό πλεόνασμα €16,2 δις τον Μάιο στην Ευρωζώνη-Αύξηση στις εξαγωγές και μείωση στις εισαγωγές
Τραμπ: Δασμοί στα φάρμακα έως την 1η Αυγούστου-«Δεν χρειάζονται άλλες συμφωνίες»
Υψηλότερος του αναμενόμενου ο πληθωρισμός της Βρετανίας τον Ιούνιο-Άγγιξε το 3,6%
Νομοσχέδιο-σοκ στη Γαλλία για μείωση του ελλείμματος… Ο Μπαϊρού καταργεί μέχρι και επίσημες αργίες
Μπλόκο Σλοβακίας στο 18ο ευρωπαϊκό πακέτο κυρώσεων κατά Ρωσίας-«Πραγματικά λυπάμαι»
Εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Ινδονησίας με δασμούς 19%... «Εμείς δεν θα πληρώνουμε τίποτα»