powered by

Κεκλεισμένων των θυρών συνεχίζεται η συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών

Κεκλεισμένων των θυρών συνεχίζεται η έκτακτη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, η οποία συζητεί την αναπομπή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του νόμου για τις εκποιήσεις. 
 
Η Επιτροπή, η οποία συνεδριάζει στην παρουσία του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κωνσταντίνου Ηροδότου και του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου Παύλου Ιωάννου, έκανε αποδεκτή σχετική εισήγηση του Προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου έτσι ώστε να μπορέσει ελεύθερα ο Διοικητής της ΚΤ να απαντήσει ερωτήσεις των βουλευτών σε σχέση με το τραπεζικό σύστημα. Στα αρχικά στάδια της συνεδρίας παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης.
 
Οι αναπομπές του Προέδρου της Δημοκρατίας αφορούν τους νόμους περί Μεταβιβάσεως και Υποθηκεύσεως Ακινήτων (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) και περί της Αναστολής των Διαδικασιών Εκποίησης Ενυπόθηκων Ακινήτων (Προσωρινές Διατάξεις).
 
Επίσης, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ εξέφρασε την ετοιμότητα να καταθέσει συμβιβαστική πρόταση η οποία να εμπλέκει τον Χρηματοοικονομικό Επίτροπο στην εξέταση παραπόνων δανειοληπτών οι οποίοι διαπιστώνουν ότι η τράπεζα τους δεν εφάρμοσε την οδηγία της Κεντρικής Τράπεζας σε σχέση με την διαδικασία αναδιάρθρωσης μη εξυπηρετούμενων δανείων προτού προχωρήσει σε εκποίηση ακινήτου. Η νομοθεσία σήμερα επιτρέπει στον Επίτροπο να εξετάζει παράπονα δανειοληπτών με δάνειο μέχρι 350.000 ευρώ και στόχος της πρότασης του ΔΗΚΟ είναι να αυξηθεί το συγκεκριμένο ποσό δανείου.
 
Μπορούμε να συζητήσουμε την πρόταση, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ο οποίος ζήτησε να δοθεί χρόνος κυρίως στην Κεντρική Τράπεζα να μελετήσει το θέμα.  
 
«Να την μελετήσουμε αν μας δίνει διέξοδο», σημείωσε.
 
Αναβολή μίας ώρας 
 
Στο μεταξύ η συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής, για να εξετάσει τις αναπομπές του Προέδρου της Δημοκρατίας, μετατέθηκε για τις 11.30- δόθηκε αναβολή μίας ώρας.
 
Την ίδια ώρα έξω από την Βουλή πραγματοποιείται εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά των αναπομπών του Προέδρου της Δημοκρατίας των νομοθεσιών για τις εκποιήσεις.
 
Να σημειωθεί ότι η νομοθετική εργασία της ολομέλειας αφορά και στις υπόλοιπες αναπομπές, που αφορούν τους νόμους που ψήφισε η Βουλή περί Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Τροποποιητικός) και περί Καταχρηστικών Ρητρών σε Επιχειρηματικές Συμβάσεις που Συνάπτονται από Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις καθώς και τον περί αλλοδαπών και μεταναστεύσεως τροποποιητικό νόμο του 2019.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Έρχονται αλλαγές στους κανόνες για τις τράπεζες-Η πρόταση της ΕΚΤ
Π. Νικολάου: Ανοιχτή σε μη οργανικές ευκαιρίες που μπορεί να επιταχύνουν την οργανική ανάπτυξη η Τρ. Κύπρου
Τ. Αράπογλου: Αύξηση ποσοστού διανομής κερδών στους μετόχους, προγράμματα επιβράβευσης του προσωπικού
Νέα μείωση επιτοκίου από την Τράπεζα Κύπρου-Άμεσο όφελος για 12.000 δανειολήπτες
Ενδυναμώνεται η διοίκηση της Alpha Bank-Οι τρεις στρατηγικές προσθήκες και οι θέσεις που αναλαμβάνουν
Ξεπέρασε τα $10 δις η κεφαλαιοποίηση της Freedom Holding Corp. μετά το ιστορικό ρεκόρ στην τιμή της μετοχής της
Τρ. Κύπρου: Παροχή κινήτρων στους υπαλλήλους με δωρέαν διάθεση μετοχών σε στελέχη της γενικής διεύθυνσης
Τράπεζα Κύπρου: Απέκτησε άλλες 301.056 μετοχές στο πλαίσιο του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών
Μάρτινς Κάζακς: Η ΕΚΤ είναι πλέον «σχετικά κοντά» στο τελικό επιτόκιο
Μ. Κύρου: Η ψηφιακή υπηρεσία eFX Convert της Τρ. Κύπρου που αλλάζει το παιχνίδι στην μετατροπή συναλλάγματος