Powered by

Πέμπτη η Κύπρος στην ΕΕ στη χρήση αυτοκινήτων

Το Λουξεμβούργο, με 670 επιβατικά αυτοκίνητα ανά 1000 κατοίκους, ήταν η χώρα με το υψηλότερο σχετικό ποσοστό για το 2017, σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα που εξέδωσε η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ, ενώ η Κύπρος βρίσκεται στην πέμπτη θέση με 609 αυτοκίνητα. 

Μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ με τα υψηλότερα ποσοστά επιβατικών αυτοκινήτων ανά 1000 κατοίκους, ακολουθούν η Ιταλία με 625 αυτοκίνητα ανά 1000 κατοίκους, η Φινλανδία με 617 αυτοκίνητα, η Μάλτα με 613 αυτοκίνητα και η Κύπρος με 609 αυτοκίνητα.

Το 2017, ο μεγαλύτερος αριθμός εγγεγραμμένων επιβατικών αυτοκινήτων παρατηρήθηκε στη Γερμανία με 46 εκατομμύρια αυτοκίνητα, ακολούθησε η Ιταλία (37 εκατομμύρια αυτοκίνητα: στοιχεία 2016) και η Γαλλία (32 εκατομμύρια αυτοκίνητα).

Κατά την πενταετή περίοδο από το 2013 έως το 2017, σημειώθηκε έντονη αύξηση του αριθμού των επιβατικών αυτοκινήτων που ταξινομήθηκαν σε πολλά κράτη μέλη.

Η μεγαλύτερη αύξηση κατά την περίοδο αυτή σημειώθηκε στη Σλοβακία (18%), ακολουθούμενη από την Τσεχία και την Πορτογαλία (από 17%), την Εσθονία (15%), τη Μάλτα και την Ουγγαρία (από 14%).
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 
 

Δειτε Επισης

Ανοδικά έκλεισε η εβδομάδα στο ΧΑΚ-Εβδομαδιαίες ζημιές 0,25%
Λιου Τζιαντσάο (ΚΚΚ): Η Κύπρος έχει καταστεί για άλλη μια φορά πύλη για τη συνεργασία Κίνας-Ε.Ε.
Ετήσια αύξηση 1,5% στους εργαζόμενους και 1,9% στις ώρες εργασίας το πρώτο τρίμηνο
Ενίσχυση συνεργασίας Κύπρου-FAO στους τομείς διαχείρισης υδάτινων πόρων, σπατάλης τροφίμων και επισιτιστικής ασφάλειας
Έκανε εργαλείο παρακολούθησης εισαγωγών για μη εκτροπή εμπορίου λόγω δασμών η Κομισιόν
Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο
ΠτΔ: Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο και ένταξη στη Σένγκεν στις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας Ε.Ε.
Αντρέας Κυπριανού: Η ανάγκη απλοποίησης διαδικασιών προς υλοποίηση ΚΑΠ και ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης
Συζήτησαν για τις εμπορικές και επενδυτικές σχέσεις Η.Β. και Λάρνακας Νάκης Αντωνίου και Ύπατος Αρμοστής
Μάκης Κεραυνός: Σταθερή και ανθεκτική η κυπριακή οικονομία-Μας απασχολούν οι ανελαστικές δαπάνες