Powered by

Η θυγατρική της Huawei στις ΗΠΑ απέλυσε πάνω από 600 εργαζομένους

Ο γιγαντιαίος κινεζικός όμιλος των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας Huawei Technologies απέλυσε πάνω από τα δύο τρίτα του εργατικού δυναμικού της θυγατρικής του στις ΗΠΑ, της Futurewei Technologies, εξέλιξη που ακολούθησε την προσθήκη της σε μια μαύρη λίστα της αμερικανικής κυβέρνησης.

Η Φιούτσεργουεϊ, με γραφεία στη Σίλικον Βάλεϊ, αλλά και στις περιοχές του Σιάτλ, του Σικάγου και του Ντάλας, απέλυσε πάνω από 600 από τους συνολικά 850 εργαζόμενους της. Η εταιρεία, που εν μέρει δημιουργήθηκε για να επιδιώκει συνέργειες με ερευνητές επιστήμονες και πανεπιστήμια, είχε το 2018 λειτουργικά κόστη 150 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Χουάγουεϊ συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες κατασκευάστριες τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού στον πλανήτη. Αλλά το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ την προσέθεσε φέτος στον «κατάλογο των οντοτήτων» που η Ουάσινγκτον ερίζει πως εγείρουν κίνδυνο για την αμερικανική εθνική ασφάλεια, ενώ το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ασκήσει δίωξη σε βάρος της για «κλοπή» εμπορικών μυστικών και άλλα αδικήματα. Η Χουάγουεϊ ανέφερε ότι οι απολύσεις, που τέθηκαν σε εφαρμογή την 22α Ιουλίου, οφείλονται στην «περιστολή των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων» από την αμερικανική κυβέρνηση. Η προσθήκη της Φιούτσεργουεϊ στη μαύρη λίστα έκανε παράνομη τη μεταφορά από πλευράς της ευαίσθητων τεχνολογιών στη μητρική της εταιρεία ενώ της επέβαλε περιορισμούς στην αγορά προϊόντων αμερικανικών τεχνολογικών εταιρειών.

Χθες πάντως ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε, σε μια συνάντησή του με τους επικεφαλής αμερικανικών εταιρειών τεχνολογίας, όπως η Google της Alphabet Inc, ότι θα λαμβάνονται «έγκαιρα» αποφάσεις για τις πωλήσεις αγαθών και υπηρεσιών από αμερικανικές εταιρείες στη Χουάγουεϊ κατά περίπτωση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Αναθεωρήθηκε ανοδικά η αύξηση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης-Στο 0,6% το πρώτο τρίμηνο
Υπό πίεση οι τιμές ακινήτων στη Βρετανία-Πτώση 0,4% τον Μάιο
Μειώθηκαν βιομηχανική παραγωγή και εξαγωγές στη Γερμανία τον Απρίλιο
Morgan Stanley: Πώς μια ήπια ύφεση θα εντείνει τη δυναμική της αμερικανικής αγοράς
Θετικός σε πιθανή εμπορική συμφωνία με Ε.Ε. ο Τραμπ-«Ελπίζουμε να επιτευχθεί, αλλιώς θα επιβληθούν δασμοί»
Αύξηση στις γερμανικές εργοστασιακές παραγγελίες παρά τους δασμούς Τραμπ τον Απρίλιο
Διατηρεί τα κέρδη ο χρυσός-Με το βλέμμα στη Fed οι traders
Δασμοί Τραμπ: Πιέσεις για τη σύναψη άμεσων εμπορικών συμφωνιών ασκεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ
Το νέο σχέδιο Μερτς για τόνωση της γερμανικής οικονομίας… Φοροελαφρύνσεις-μαμούθ ύψους €46 δις
Κομισιόν: Άνοιξε τον δρόμο για ένταξη της Βουλγαρίας στη ζώνη του ευρώ από 1η Ιανουαρίου 2026