powered by

Έτσι θα γίνει η νέα οδός Τσερίου

Η μελέτη για τον νέο σχεδιασμό της οδού Τσερίου παρουσιάστηκε σε σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Στροβόλου. 
 
Η μελέτη εκπονήθηκε από την εταιρεία Markides Associates και η παρουσίασή έγινε από τον κ. Ανδρέα Μαρκίδη και τη συνεργάτιδά του κα Anne Marie de Boom.
Τη διάσκεψη χαιρέτισε ο Δήμαρχος Στροβόλου, κ. Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, ο οποίος ανέφερε ότι ζητήθηκε από την εταιρεία Markides Associates ο νέος σχεδιασμός να λαμβάνει υπόψη τον ιδιαίτερο τοπικό χαρακτήρα της περιοχής, τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, του εμπορικού κόσμου και του απλού και καθημερινού πολίτη.
 
 
Τυπική διατομή με χώρους στάθμευσης
 
Επίσης, ο Δήμαρχος τόνισε ότι η οδός Τσερίου θα πρέπει να είναι ένας ζωντανός δρόμος για τους ανθρώπους, χωρίς βέβαια να παραγνωρίζεται και η χρήση του αυτοκινήτου. Πρόσθεσε, ότι η Τσερίου δεν θα πρέπει είναι απλά μία δίοδος αυτοκινήτων, καθώς αποτελεί τη βασική αρτηρία μίας εκ των σημαντικότερων κοινοτήτων του Δήμου. Η Τσερίου θα πρέπει να είναι ο δρόμος που ενώνει την κοινότητα και τους ανθρώπους και όχι να τους χωρίζει.
 
 
Τυπική διατομή μείωσης του πλάτους του δρόμου

Κατά την παρουσίαση, αναφέρθηκε από τους μελετητές ότι η μελέτη της οδού Τσερίου στηρίχθηκε στη σύγχρονη προσέγγιση για οδικό σχεδιασμό, που προωθεί τη δημιουργία ενός καλύτερου και πιο ανθρώπινου περιβάλλοντος. Σύμφωνα με αυτή την προσέγγιση, λαμβάνονται υπόψη και πολλά άλλα κριτήρια, πέραν του κυκλοφοριακού φόρτου, όπως η ασφάλεια των πεζών και των οδηγών, η μείωση της ρύπανσης, η δημιουργία ενός φιλικού περιβάλλοντος και η εμπορική άνθιση της περιοχής.
 
 
Κεντρικό σημείο με πλατιά πεζοδρόμια δέντρα και παράλληλους κατά μήκος του δρόμου

Η μελέτη για τον νέο σχεδιασμό της οδού Τσερίου θα παρουσιαστεί στο ευρύ κοινό απόψε, στις 18:30, στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου.

Δειτε Επισης

Οικιστικά οικόπεδα με υψηλές προοπτικές ανάπτυξης στην Πάφο από την Altamira Real Estate
Familychef: Πλάνα...διατροφής και μια εταιρεία που έχει ως στόχο οι πελάτες της να μάθουν να τρώνε σωστά
Αλ. Ιωσηφίδης: Ευεργετική για την κυπριακή ναυτιλία η ένταξη στη ζώνη Σένγκεν-Επιπρόσθετο κίνητρο στη φαρέτρα μας
Κατέβασε εκ νέου τα επιτόκια της, αλλά δεν δεσμεύεται για την πορεία που θα ακολουθήσουν στο μέλλον η ΕΚΤ
Νέα μείωση επιτοκίου από την Τράπεζα Κύπρου με αντίκτυπο σε 12.000 δανειολήπτες-Στο 2,40% από 2,65%
Πώς ενδυναμώνει τη θέση της Ελληνικής στον ασφαλιστικό τομέα η απόκτηση της CNP-Αύξηση μεριδίων αγοράς και εσόδων
Ask Wire: Ανοίγει το μετοχικό της κεφάλαιο στο κοινό-Κυπριακή PropTech εταιρεία λανσάρει καμπάνια crowdfunding
Με φόρα από πέρσι... Συνεχίζει σε υψηλές πτήσεις ο τουρισμός-«Προμηνύεται ένα δυναμικό τουριστικό έτος»
Μαρία Μαρκίδου Γεωργιάδου: Το Cyprus Seeds ανάμεσα στα κορυφαία εκκολαπτήρια startups στην Ευρώπη
Συζήτησαν τις προοπτικές συνεργασίας Κύπρου-Καμπότζης στους τομείς ανάπτυξης και επενδύσεων Δημητριάδης και Essa