powered by

Παρουσίαση νέων Προγραμμάτων Χρηματοδότησης για την καινοτομία

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) σε συνεργασία με το ίδρυμα ‘Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) πραγματοποιεί την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019 και ώρα 3.00 – 5.00 μ.μ., παρουσίαση των τριών νέων προγραμμάτων χρηματοδότησης, συνολικού ύψους €18 εκατ., για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων καινοτομίας από κυπριακές επιχειρήσεις, με προοπτική διείσδυσης στη διεθνή αγορά.

Η παρουσίαση θα γίνει στα Γραφεία της ΟΕΒ στη Λευκωσία, Λεωφ. Ακροπόλεως 2 και Γλαύκου.
 
Συγκεκριμένα τα Προγράμματα που θα παρουσιαστούν από εκπροσώπους του ΙδΕΚ είναι τα ακόλουθα:

«Δημιουργία και Αρχική Ανάπτυξη Startups με Διεθνή Προσανατολισμό (PRE-SEED)»

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε νεοφυείς επιχειρήσεις (startups), όπου η μέγιστη χρηματοδότηση ανέρχεται σε €100.000 ανά έργο και αναμένεται να καλύψει τη διερεύνηση, αξιολόγηση και ανάπτυξη της ιδέας, τη δημιουργία ενός αρχικού προϊόντος / υπηρεσίας και τη διεξαγωγή των προκαταρκτικών προσπαθειών προς την εμπορική αξιοποίηση του.

«Ανάπτυξη Διεθνώς Ανταγωνιστικών Καινοτόμων Προϊόντων και Υπηρεσιών από Startups (SEED)» 

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε startups οι οποίες έχουν ήδη δραστηριοποιηθεί για μικρό χρονικό διάστημα όπου η μέγιστη χρηματοδότηση ανά έργο ανέρχεται στις €500.000 και αναμένεται να καλύψει κάθε δραστηριότητα η οποία θα επιτρέψει τη γρήγορη ανάπτυξη της καινοτόμου ιδέας, την προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων και την επιτυχή διείσδυση του προϊόντος / υπηρεσίας στη διεθνή αγορά.  

«Ανάπτυξη και Προώθηση Διεθνώς Ανταγωνιστικών Καινοτόμων Προϊόντων και Υπηρεσιών από Υφιστάμενες Επιχειρήσεις (INNOVATE)»

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε υφιστάμενες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ήδη στην αγορά ή διαθέτουν καινοτόμα προϊόντα / υπηρεσίες στο στάδιο δοκιμών ή πιλοτικής εφαρμογής. Το μέγιστο ποσό χρηματοδότησης ανέρχεται στο €1 εκατ. ανά έργο και θα αξιοποιηθεί για την ανάπτυξη και βελτιστοποίηση του προϊόντος / υπηρεσίας, την έναρξη της εμπορικής παραγωγής και την προώθηση / προβολή και υποστήριξη της διάθεσης του προϊόντος στη διεθνή αγορά.    
 

Δειτε Επισης

Τίμησαν σε κλίμα συγκίνησης τον Θωμά Καζάκο-«Θα με συνοδεύει σε πολλές κρύες νύχτες του Λονδίνου...»
Αννίτα Δημητρίου: Στρατηγικός πυλώνας της οικονομίας η ναυτιλία-Ο ζωτικός ρόλος του ΚΝΕ
Θέμης Παπαδόπουλος: Ανθεκτικός παρά τις προκλήσεις ο ναυτιλιακός τομέας της Κύπρου-Οι προκλήσεις για τον κλάδο
Διαβεβαιώσεις Νίκου Χριστοδουλίδη στον ναυτιλιακό κόσμο-Αποφασισμένη να στηρίξει τον τομέα η Κυβέρνηση
Μαρία Μαρκίδου Γεωργιάδου: Το Cyprus Seeds δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλα initiatives στο εξωτερικό (video)
Η ασφάλεια σε τρόφιμα και ποτά... Τα νέα πρότυπα, οι τάσεις και πώς επηρεάζουν προμηθευτές και λιανέμπορους
Λύσεις κυκλικής οικονομίας και βιώσιμου σχεδιασμού προϊόντων...Μετάβαση σε ΑΠΕ για μείωση περιβαλλοντικής επιβάρυνσης
Παρουσιάζεται στις 30 Μαΐου στη Λευκωσία το νέο βιβλίο του Ανδρέα Χατζηκυριάκου
Ενισχύεται η διακρατική συνεργασία Κύπρου-Ελλάδας στον τομέα της ρύθμισης και εποπτείας της αγοράς παιγνίων
John Deanfield: Η συμβολή της τεχνολογίας στην υποστήριξη της καθημερινής υγείας