Powered by

Οι top 5 χώρες που έλαβαν άδεια παραμονής στην Κύπρο

Συνολικά 18,971 άδειες παραμονής σε πολίτες τρίτων χωρών χορηγήθηκαν στην Κύπρο το 2017.

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, η χώρα με τις περισσότερες άδειες παραμονής ήταν η Ινδία, με 4,710, με περίπου μία στις τέσσερις άδειες, ενώ ακολούθησε η Ρωσία με 2,883 άδειες διαμονής.

Σε πολίτες από το Νεπάλ δόθηκαν 1,406 άδειες, ενώ σε άτομα από τις Φιλιππίνες 1,317 άδειες.

Την πεντάδα των αδειών παραμονής ολοκληρώνουν οι άδειες σε πολίτες από τη Σρι Λάνκα, φτάνοντας τις 1,200.

Όσον αφορά την υπόλοιπη Ευρώπη, το 2017 χορηγήθηκαν 3,1 εκατομμύρια άδειες πρώτης διαμονής στην ΕΕ σε πολίτες τρίτων χωρών. Τα μεγαλύτερα ποσοστά χορηγήθηκαν σε άτομα από την Ουκρανία (21% όλων των πρώτων αδειών διαμονής στην ΕΕ), Συρία (7%), Κίνα (6%), Ινδία και Ηνωμένες Πολιτείες (5% έκαστη).

Η Πολωνία ήταν η χώρα που έδωσε τις πρώτες άδειες παραμονής σε άτομα από την Ουκρανία (88% όλων των πρώτων αδειών παραμονής που δόθηκαν στους Ουκρανούς), ενώ στη Συρία (με ποσοστό 63%) ήταν η Γερμανία. Περίπου το ήμισυ των πρώτων αδειών διαμονής που χορηγήθηκαν σε άτομα από την Κίνα, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ινδία ήταν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Δειτε Επισης

Στις Βρυξέλλες για τις συνεδριάσεις Eurogroup και ECOFIN ο Μάκης Κεραυνός-Τα θέματα στην ατζέντα
Αμελητέες ζημιές στο ΧΑΚ την Παρασκευή, εβδομαδιαία κέρδη
Κωνσταντίνος Κόμπος: Εθνικός στόχος με θετικές προεκτάσεις για την οικονομία η ένταξη στον χώρο Σένγκεν
Σωτήρης Μαρκίδης: Ο στόχος που πέτυχε για δεύτερο συναπτό έτος το Τμ. Φορολογίας-Επιστράφηκε ποσό €25 εκατ.
Σχέδιο κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας για το 2025 από το Υπουργείο Υγείας
Ετήσια αύξηση 4,3% στον δείκτη κύκλου εργασιών στη βιομηχανία το τετράμηνο
Διαγραφή γραμματίων δημοσίου από το ΧΑΚ-Πότε θα σταματήσει η διαπραγμάτευσή τους
Γιάννης Γεωργούλας: Ουσιαστικά βήματα σε ψηφιακή πολιτική, έρευνα και καινοτομία-Δημιουργικός ο ρόλος του ΔΗΣΥ
Πήραν αναβολή οι πολλαπλές συντάξεις... Στην τελευταία συνέδρια της Ολομέλειας πριν τις διακοπές το θέμα
Με μικρή άνοδο έκλεισε την Πέμπτη το ΧΑΚ