powered by

Πιστωτικό ίδρυμα ο Οργανισμός Χρηματοδότησης Στέγης

Η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε τέσσερα νομοθετήματα με τα οποία τροποποιείται το νομικό πλαίσιο, που διέπει τη λειτουργία του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης, ώστε ο Οργανισμός να καταστεί πιστωτικό ίδρυμα.
 
Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε τα σχετικά νομοθετήματα με 26 ψήφους υπέρ και 22 εναντίον.
 
Τα νομοθετήματα ρυθμίζουν τα ζητήματα, που αφορούν την εσωτερική διακυβέρνηση (διορισμός και λειτουργία διοικητικού οργάνου) του οργανισμού, ώστε να συνάδουν με τις σχετικές διατάξεις του περί Εργασιών Πιστωτικών Ιδρυμάτων Νόμου και του περί της Σύστασης και Λειτουργίας Μονάδας Διαχείρισης της Συμμετοχής της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ιδιοκτησιακή Δομή Πιστωτικών Ιδρυμάτων Νόμου, καθώς και με τις πρόνοιες των σχετικών οδηγιών της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου.
 
Με τον νόμο που ψηφίστηκε σήμερα, ο Οργανισμός παύει να διέπεται από τη νομοθεσία που ρυθμίζει τη λειτουργία των ημικρατικών οργανισμών.
 
Με εγκριθέντες κανονισμούς αναθεωρείται και ρυθμίζεται η παροχή πιστωτικών διευκολύνσεων από τον Οργανισμό. Επίσης, με εγκριθέντα καταργητικό κανονισμό καταργήθηκε το υφιστάμενο πλαίσιο παραχώρησης δανείων από τον Οργανισμό.
 
Η Ολομέλεια της Βουλής προηγουμένως καταψήφισε τροπολογία του Βουλευτή του Κινήματος Οικολόγων με την οποία θα παρεχόταν η δυνατότητα στον Οργανισμό να παραχωρεί δάνεια και για την εξασφάλιση μικρής επαγγελματικής στέγης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Πανέττα (ΕΚΤ): Περαιτέρω μειώσεις στα επιτόκια εάν η αδύναμη ανάπτυξη επηρεάσει τις τιμές
Μείωση καταθετικών επιτοκίων για νοικοκυριά/επιχειρήσεις, αύξηση στα στεγαστικά
Επιστρέφει και χαρίζει μοναδικές εμπειρίες κάθε μήνα το Alpha Spend & Win της Alpha Bank Κύπρου
Ανασκόπηση προόδου της πορείας εφαρμογής της Εθνικής Στρατηγικής για τον Χρηματοοικονομικό Αλφαβητισμό
Goldman Sachs: Γιατί «ψηφίζει» τις ελληνικές τράπεζες και αυξάνει τις τιμές στόχους
Κορυφαίος μέτοχος στην Commerzbank η UniCredit-Ανέβασε στο 20% τη συμμετοχική της στο μετοχικό κεφάλαιο
Γιάννης Στουρνάρας: Να διατηρηθεί η ανεξαρτησία των κεντρικών τραπεζών
Μειώθηκαν για καταναλωτικά, αυξήθηκαν για δάνεια αγορά κατοικίας-Πώς κινήθηκαν τα επιτόκια τον Μάιο
Η Τράπεζα Κύπρου αναθεωρεί τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων» της
Πέραν των €250.000 οι ακάλυπτες επιταγές το εξάμηνο