Πανίκος Νικολάου: Να ξεμπερδεύουμε μία και καλή με τα ΜΕΔ

Τη διαβεβαίωση ότι η Τράπεζα Κύπρου θα συνεχίσει το ίδιο δυνατά για να ολοκληρωθεί η δουλειά που ξεκίνησε τα τελευταία πέντε χρόνια προκειμένου, όπως είπε, «να ξεμπερδέψουμε μια και καλή με το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων», έδωσε ο νέος CEO της Τράπεζας, Πανικός Νικόλαου 

Πώληση του πρώτου μεγάλου πακέτου ΜΕΔ
Μιλώντας στο πλαίσιο εκδήλωσης της Τράπεζας Κύπρου στο Amara Hotel, στη Λεμεσό, ανέφερε ότι παράλληλα, τρέχει μία δεύτερη διαδικασία, με στόχο να ολοκληρωθεί η όλη προσπάθεια τον επόμενο χρόνο. 
 

 

Ανακοίνωσε ακόμα ότι την Παρασκευή 28 Ιουνίου ολοκληρώνεται η πώληση του πρώτου μεγάλου πακέτου μη εξυπηρετούμενων δανείων ύψους, από την οποία η Τράπεζα θα εισπράξει €1.4 δισ. μετρητά πωλώντας συνολικά €2,8 δισ. δάνεια.
 

 

 

Η Τράπεζα δίνει ένα στα δύο δάνεια στην Κύπρο
Σημειώνεται ότι φέτος η Τράπεζα Κύπρου θα χρηματοδοτήσει την οικονομία €2.5 δις, παραχωρώντας περίπου ένα στα δύο δάνεια που δίνονται στην Κύπρο, την ώρα που τα ρευστά διαθέσιμα στην Τράπεζα ξεπερνούν τα €6 δισ., ενώ ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας βρίσκεται στο 18%.

Ταυτόχρονα, επεσήμανε ο νέος CEO της Τράπεζας Κύπρου, η Τράπεζα θα επικεντρωθεί στο επιχειρηματικό της μοντέλο και θα δώσει σημασία στους πελάτες, παρέχοντάς τους πιο φτηνή, πιο γρήγορη, πιο ασφαλή και πιο εύκολη εξυπηρέτηση.

Πλέον οι πελάτες της Τράπεζας Κύπρου μπορούν να πραγματοποιήσουν πληρωμές με Apple Pay, ένα πολλά από τα ψηφιακά προϊόντα που θα λανσάρει η Τράπεζα το επόμενο διάστημα.
 

 

«Το corporate θα είναι πάντα στην καρδιά μου»
Χαρακτηρίζοντας την Τράπεζα Κύπρου ως «προνόμιο αλλά και μεγάλη ευθύνη», νοουμένου ότι το ενεργητικό της Τράπεζας ανέρχεται στα €20 δισ. και ισούται με το ΑΕΠ της χώρας, ο Πανίκος Νικολάου τόνισε «Θα συνεχίσω να είμαι κοντά στους πελάτες, ίσως από άλλο πόστο, αυτό του CEO, αλλά το corporate κομμάτι θα είναι πάντα στην καρδιά μου, ίσως επειδή η πρώτη αγάπη δεν ξεχνιέται».
 

 

Δειτε Επισης

Μοναδικές οικιστικές επιλογές σε όλη την Κύπρο από την Altamira Real Estate
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
«Ανάβει» το παράνομο εμπόριο αντί να σβήνει το τσιγάρο η υψηλή φορολογία(έρευνα)
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Εθνικό όπλο που δεν πρέπει να παραχωρηθεί η χαμηλή φορολογία
Σε αυτούς τους τομείς και επαγγέλματα θα μπορούν να εργαστούν φοιτητές από τρίτες χώρες-Δείτε το διάταγμα
Στα €44.608.380,50 το εκδομένο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Ικανοποίηση Λευκωσίας για την έκθεση προόδου της Moneyval-Η αταλάντευτη προσήλωση της Κυβέρνησης
Ξεκίνησε το «e-κοφίνι»-Πού μπορείτε να το βρείτε και πώς να το αξιοποιήσετε
Της τελευταίας στιγμής για τα πασχαλινά τους ψώνια οι Κύπριοι-Πότε η κορύφωση της κίνησης στις υπεραγορές
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων