Powered by

Συμφωνία Ελλάδας - Exxon Mobil για έρευνες νότια και δυτικά της Κρήτης

Την επόμενη εβδομάδα η ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει στην υπογραφή συμφωνίας για έρευνα φυσικού αερίου και αξιοποίησή του στα θαλάσσια οικόπεδα νοτίως και δυτικά της Κρήτης με την εταιρεία Exxon Mobil, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
 
Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε στις Βρυξέλλες, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως η Ελλάδα προχωρά στην αξιοποίηση της δικής της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), όπως και η Κύπρος στη δική της ΑΟΖ, ενώ σημείωσε πως πρόκειται για έναν μακρόπνοο σχεδιασμό, έναν σχεδιασμό που δεν είναι στο πόδι.
 
«Τα κρίσιμα θέματα για την αξιοποίηση του ενεργειακού μας πλούτου, για την αξιοποίηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, όλα αυτά δεν τα κάνουμε στο πόδι, είναι αποτέλεσμα σχεδίου χρόνων της εξωτερικής πολιτικής που αποφέρουν καρπούς, όχι από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά σε ένα βάθος χρόνου και τώρα είμαστε σε θέση να γευτούμε αυτούς τους καρπούς», επεσήμανε ο πρωθυπουργός.
 
Παράλληλα, ανέφερε πως «εμείς θα συνεχίσουμε με ένα σχέδιο το οποίο είναι πολύ καλά μελετημένο και έχει να κάνει τόσο με την αναβάθμιση του διεθνούς ρόλου της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή όσο και με την αποφασιστική αξιοποίηση του ενεργειακού μας πλούτου. Σε αυτό δεν θα μας σταματήσει κανείς και μπορούμε να συνεχίσουμε με μεγάλη αποφασιστικότητα να ζητάμε από τους γείτονες μας να τηρήσουν το διεθνές δίκαιο».
 
ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Δειτε Επισης

Πόσα χρήματα ξοδεύουν οι Έλληνες καταναλωτές για ταξίδια ευεξίας και άθλησης
Κυρίαρχος πυλώνας της ελληνικής οικονομίας ο τουρισμός-Αποδυναμώνεται σταδιακά η εικόνα του
Έτοιμη να καταθέσει το έκτο αίτημα εκταμίευσης πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης η Ελλάδα-Το ποσό που διεκδικεί
Eurostat: Σχεδόν οι μισοί Έλληνες δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά μία εβδομάδα διακοπών
Διπλή πίεση για το ελληνικό λιανεμπόριο-Ψάχνει rebound στις εκπτώσεις
Οι ισχυροί ξένοι επενδυτές στο ΧΑ-Από τον Μαρκ Μόμπιους στους Πρεμ Γουάτσα, Τζον Πόλσον και την Unicredit
Μειώθηκαν κατά 4,2% οι τιμές εισαγωγών στην ελληνική βιομηχανία τον Μάιο
FT: Από τον γκρεμό στην ανάκαμψη… Τα μνημόνια, το δραματικό 2015 και η επιστροφή της Ελλάδας σε πλεονάσματα
Ανέβασε ταχύτητα στο 2,8% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιούνιο
Στρατηγική επέκταση της DEMO στη Γαλλία με την ίδρυση θυγατρικής εταιρείας