Powered by

Αρνητική στροφή στις αφίξεις τουριστών

Οι αφίξεις τουριστών τον φετινό Μάιο ανήλθαν σε 434.578 σε σύγκριση με 450.495 τον Μάιο 2018, σημειώνοντας μείωση 3,5%, μετά το ρεκόρ που καταγράφηκε τον Απρίλιο.

Με βάση τα αποτελέσματα της Έρευνας Ταξιδιωτών, οι αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκαν κατά 2,6% τον Μάιο του 2019 σε σχέση με τον Μάιο του 2018 ενώ παρατηρήθηκε 5,4% μείωση από τη Ρωσία. Από την άλλη, αύξηση 7,8% σημειώθηκε στις αφίξεις τουριστών από τη Σουηδία και 9,6% από το Ισραήλ.

Εξάλλου, για την περίοδο Ιανουαρίου – Μαΐου 2019 οι αφίξεις τουριστών ανήλθαν σε 1.121.361 σε σύγκριση με 1.134.076 την αντίστοιχη περίοδο του 2018, σημειώνοντας μείωση 1,1%.

Οριακή αύξηση 0,5% κατέγραφαν οι αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες έφτασαν τις 397.396 το πρώτο πεντάμηνο του 2019 από 395.363 το πρώτο πεντάμηνο του 2018.

Κατά 3,9% υποχώρησαν οι τουριστικές αφίξεις από τη Ρωσία, οι οποίες διαμορφώθηκαν στις 186,401 έναντι 194,061 την πρώτη πενταμηνία του 2018.

Το μεγαλύτερο πλήγμα σε ποσοστό 22,6% δέχθηκε η γερμανική αγορά, από την οποία καταγράφηκαν την πρώτη πενταμηνία του 2019 52,996 αφίξεις σε σχέση με 68,496 την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Δειτε Επισης

Ένα σύγχρονο πολυλειτουργικό πάρκο στην καρδιά της Λευκωσίας... Εγκαινιάστηκε η ανάπλαση του παλιού ΓΣΠ(pics&vid)
High level φόρουμ και ώθηση στη δυναμική πορεία των επιχειρηματικών σχέσεων Κύπρου-Ινδίας από Χριστοδουλίδη και Μόντι
Τεχνολογία και καινοτομία στο επίκεντρο της διμερούς ατζέντας με Μόντι-Οι προτάσεις στο τραπέζι για συνεργασία
Wizz Air: Αλλαγές στη διάρκεια πτήσεων λόγω εφαρμογής εναλλακτικών διαδρομών-Ποιες επηρεάζονται
Στο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού GOLD: Η Λεμεσός ως μια πόλη συνώνυμο της φιλοδοξίας και της δυναμικής εξέλιξης
Η CPO φέρνει την Korres στο Mall of Cyprus-Ποιο είναι το ελληνικό brand που κατέφθασε στο εμπορικό κέντρο
Όμιλος Λεπτός: Οι εξαιρετικές επιδόσεις της αγοράς ακινήτων και η Κύπρος ως ασφαλές λιμάνι εν μέσω αβεβαιότητας
Όλα τα αναγκαία μέτρα στα αεροδρόμια, διευθετήθηκε το θέμα της διαμονής για όλους...Η αξιολόγηση του ΣΕΑ
Kλειστός ο εναέριος χώρος της Μέση Ανατολής, εκατοντάδες ακυρώσεις και εκτροπές πτήσεων
Αλ. Ιωσηφίδης: Ανήσυχη η ναυτιλιακή κοινότητα της Κύπρου-Τα στενά του Ορμούζ και τι θα δημιουργούσε μια πετρελαϊκή κρίση