Μάθε τα πάντα για τα Διατροφικά Πλεονεκτήματα του Γάλακτος
11:57 - 30 Μαΐου 2019

Όλοι οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στους κλάδους της Αγελαδοτροφίας, Αιγοπροβατοτροφίας, Τυροκομίας και Γαλακτοκομίας συγκεντρώνονται σε ένα Συνέδριο με πρωταγωνιστές, τους ντόπιους παραγωγούς, τα προβλήματα και τις προοπτικές τους. Το φετινό «3ο Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος» πραγματοποιείται την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019 στο Κτήμα Κουσιουμή, στη Λευκωσία, με Στρατηγικό Συνεργάτη την Χαραλαμπίδης Κρίστης. Οι παρουσιάσεις κι ομιλίες ρίχνουν φως στις τάσεις, τις πρακτικές και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονοι παραγωγοί, δίνοντας λύσεις και υπεύθυνες συμβουλές. 
Μέσα από απτά παραδείγµατα και παρουσιάσεις, το Συνέδριο στοχεύει να καταδείξει τη μεγάλη συνεισφορά του κλάδου της Γαλακτοβιομηχανίας στην κυπριακή Οικονομία. Είναι γεγονός, ότι η Γαλακτοβιομηχανία είναι ένας κλάδος μείζονος σημασίας για την Οικονομία της Κύπρου. Ειδικά τα τελευταία χρόνια, οι προοπτικές ολοένα και πληθαίνουν, καθιστώντας τον κλάδο πρωταγωνιστή! Αν και μικρή χώρα, η Κύπρος έχει ήδη κατορθώσει να μπει στις παγκόσμιες εμπορικές αγορές με ιδιαίτερα προϊόντα ντόπιας παραγωγής, όπως είναι η αναρή και το χαλλούμι. Τα επόμενα χρόνια διαφαίνονται πολύ αισιόδοξα για την Κύπρο στο κομμάτι της εκτροφής ζώων, της παραγωγής προϊόντων και της καλλιέργειας γης.
Στο «3ο Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος», μεταξύ των άλλων διακεκριμένων ομιλητών από την Κύπρο και το εξωτερικό, θα μιλήσει η εμπειρογνώμονας δρ Αλεξάνδρα-Μαρία Μιχαηλίδου, αναπληρώτρια καθηγήτρια της Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η κα Μιχαηλίδου -της οποίας η έρευνα εστιάζει στην ανάπτυξη διατροφικών προτύπων για διάφορες ομάδες πληθυσμού- θα παρουσιάσει και θα αναλύσει τα διατροφικά πλεονεκτήματα των γαλακτοκομικών προϊόντων. Πιο συγκεκριμένα, θα εξηγήσει πώς το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα αποτελούσαν, αποτελούν και θα αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του διαιτολογίου του ανθρώπου, εφόσον συμβάλλουν στην κάλυψη αναγκών του ανθρώπου σε ενεργοφόρα και μη ενεργοφόρα θρεπτικά συστατικά.
Ακροατήριο Συνεδρίου
Το Συνέδριο απευθύνεται προς όλους όσοι δραστηριοποιούνται στον τομέα της Αγελαδοτροφίας, Αιγοπροβατοτροφίας, Παραγωγής Γάλακτος, Τυροκομίας, καθώς και προς επαγγελματίες από άλλους συναφείς κλάδους, όπως: κτηνοτρόφοι, κτηνίατροι, ζωοτρόφοι, γεωπόνοι Ζωικής Παραγωγής, επιχειρηματικά στελέχη από συγγενικούς τομείς, εκπρόσωποι του κρατικού και ημικρατικού τομέα.
Για περισσότερες Πληροφορίες σχετικά με το Συνέδριο, κάντε κλικ ΕΔΩ
Η Είσοδος είναι ελεύθερη, με απαραίτητη τη Δήλωση Συμμετοχής, ΕΔΩ
Πληροφορίες
Οργάνωση: ΙΜΗ
Υπό την αιγίδα: του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Κώστα Καδή
Στρατηγικός Συνεργάτης: Χαραλαμπίδης Κρίστης
Χρυσός Χορηγός: VitaTrace Nutrition Ltd
Χορηγός: conAgro Ltd | DeLaval | Dairy Line, Kallas Papadopoulos (Cyprus) Ltd & Panchris Feeds Veterinary Ltd | Kokita
Υποστηρικτής: Zebranico Consulting Ltd
Χορηγοί Επικοινωνίας: IN Business και REPORTER
Για περισσότερες πληροφορίες κι εγγραφές, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ στο τηλέφωνο: 22505555, φαξ: 22679820, ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com & ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Μέσα από απτά παραδείγµατα και παρουσιάσεις, το Συνέδριο στοχεύει να καταδείξει τη μεγάλη συνεισφορά του κλάδου της Γαλακτοβιομηχανίας στην κυπριακή Οικονομία. Είναι γεγονός, ότι η Γαλακτοβιομηχανία είναι ένας κλάδος μείζονος σημασίας για την Οικονομία της Κύπρου. Ειδικά τα τελευταία χρόνια, οι προοπτικές ολοένα και πληθαίνουν, καθιστώντας τον κλάδο πρωταγωνιστή! Αν και μικρή χώρα, η Κύπρος έχει ήδη κατορθώσει να μπει στις παγκόσμιες εμπορικές αγορές με ιδιαίτερα προϊόντα ντόπιας παραγωγής, όπως είναι η αναρή και το χαλλούμι. Τα επόμενα χρόνια διαφαίνονται πολύ αισιόδοξα για την Κύπρο στο κομμάτι της εκτροφής ζώων, της παραγωγής προϊόντων και της καλλιέργειας γης.
Στο «3ο Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος», μεταξύ των άλλων διακεκριμένων ομιλητών από την Κύπρο και το εξωτερικό, θα μιλήσει η εμπειρογνώμονας δρ Αλεξάνδρα-Μαρία Μιχαηλίδου, αναπληρώτρια καθηγήτρια της Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η κα Μιχαηλίδου -της οποίας η έρευνα εστιάζει στην ανάπτυξη διατροφικών προτύπων για διάφορες ομάδες πληθυσμού- θα παρουσιάσει και θα αναλύσει τα διατροφικά πλεονεκτήματα των γαλακτοκομικών προϊόντων. Πιο συγκεκριμένα, θα εξηγήσει πώς το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα αποτελούσαν, αποτελούν και θα αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του διαιτολογίου του ανθρώπου, εφόσον συμβάλλουν στην κάλυψη αναγκών του ανθρώπου σε ενεργοφόρα και μη ενεργοφόρα θρεπτικά συστατικά.
Ακροατήριο Συνεδρίου
Το Συνέδριο απευθύνεται προς όλους όσοι δραστηριοποιούνται στον τομέα της Αγελαδοτροφίας, Αιγοπροβατοτροφίας, Παραγωγής Γάλακτος, Τυροκομίας, καθώς και προς επαγγελματίες από άλλους συναφείς κλάδους, όπως: κτηνοτρόφοι, κτηνίατροι, ζωοτρόφοι, γεωπόνοι Ζωικής Παραγωγής, επιχειρηματικά στελέχη από συγγενικούς τομείς, εκπρόσωποι του κρατικού και ημικρατικού τομέα.
Για περισσότερες Πληροφορίες σχετικά με το Συνέδριο, κάντε κλικ ΕΔΩ
Η Είσοδος είναι ελεύθερη, με απαραίτητη τη Δήλωση Συμμετοχής, ΕΔΩ
Οργάνωση: ΙΜΗ
Υπό την αιγίδα: του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Κώστα Καδή
Στρατηγικός Συνεργάτης: Χαραλαμπίδης Κρίστης
Χρυσός Χορηγός: VitaTrace Nutrition Ltd
Χορηγός: conAgro Ltd | DeLaval | Dairy Line, Kallas Papadopoulos (Cyprus) Ltd & Panchris Feeds Veterinary Ltd | Kokita
Υποστηρικτής: Zebranico Consulting Ltd
Χορηγοί Επικοινωνίας: IN Business και REPORTER
Για περισσότερες πληροφορίες κι εγγραφές, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ στο τηλέφωνο: 22505555, φαξ: 22679820, ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com & ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com