Powered by

Tsokkos Hotels: Μειωμένα κέρδη το 2018

Μειωμένα κέρδη κατέγραψε για το 2018 Tsokkos Hotels, λόγω της μείωσης του κύκλου εργασιών της, της επιστροφής χρημάτων σε σχέση με τόκους προηγούμενων ετών και της αύξησης των εξόδων χρηματοδότησης. 
 
Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε, ο Όμιλος τη χρονιά που πέρασε κατέγραψε κέρδη μετά τη φορολογία της τάξης των €8,3 εκατ,  έναντι κερδών ύψους €13,9 εκατ το 2017.
 
Ο καθαρός κύκλος εργασιών του συγκροτήματος ανήλθε σε €65,8 εκατ σε σύγκριση με €66,6 εκ. το 2017, σημειώνοντας μείωση €799,3 χιλ. (1,2%).
Το κόστος πωλήσεων ανήλθε στα €46,4 εκ. από €45,6 εκ.
Το κέρδος από εργασίες ανήλθε στα €15,5 εκ. σε σύγκριση με κέρδος €16,6 εκ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα περιουσιακά στοιχεία του Συγκροτήματος ανέρχονται σε €488 εκατ.
 
Οι προκλήσεις της τουριστικής βιομηχανίας
Στην έκθεση της εταιρείας γίνεται αναφορά και στις προκλήσεις και στους κινδύνους που αντιμετωπίζει η τουριστική βιομηχανία κατά το 2019 και κατ’ επέκταση και το Συγκρότημα:

  • Το πολιτικό σκηνικό στην Κύπρο και η πολιτική κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου είναι δυνατό να έχουν σοβαρό αντίκτυπο στην τουριστική βιομηχανία.  
  • Οι εργασίες του Συγκροτήματος υπόκεινται σε εποχιακές διακυμάνσεις λόγω του ότι το Συγκρότημα δραστηριοποιείται κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, από Απρίλιο μέχρι Οκτώβριο.  
  • Η ανταγωνιστικότητα της Κύπρου στη διεθνή τουριστική αγορά καθώς και ο αυξανόμενος ανταγωνισμός εντός της κυπριακής αγοράς επηρεάζουν τα αποτελέσματα του Συγκροτήματος λόγω του ότι το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων συντελείται κατά την καλοκαιρινή περίοδο.  
  • Η ισοτιμία του ρωσικού ρουβλιού έναντι του ευρώ, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το τουριστικό ρεύμα από τη Ρωσία, που αποτελεί μια από τις κύριες αγορές της κυπριακής τουριστικής βιομηχανίας και κατ' επέκταση του Συγκροτήματος.  
  • Το Brexit ενδέχεται να έχει αρνητικό αντίκτυπο στον κυπριακό τουρισμό, λόγω της υποτίμησης της στερλίνας που θα οδηγήσει στην αύξηση στο κόστος των διακοπών των τουριστών από το Ηνωμένο Βασίλειο.  

Δειτε Επισης

Ευριπίδης Λοϊζίδης: Ξενίζει τους ξενοδόχους της Πάφου η απόφαση για τις κινητές μονάδες αφαλάτωσης-Έκπληξη και απογοήτευση
fuTOURiSME: 12 καινοτόμα έργα που μεταμορφώνουν τον κυπριακό τουρισμό με χρηματοδότηση €30.000
Chateau Punin: Κυπριακό κάστρο, μεταμορφώνεται στο πρώτο Château οινοποιείο στην Κύπρο
Wizz Air: Birthday promo week με πάνω από ένα εκατομμύριο θέσεις κάτω από €20,99
Οι προβλέψεις της Deloitte για τις τάσεις της τουριστικής βιομηχανίας έως το 2040
WTTC: Οι ΗΠΑ θα χάσουν $12,5 δις από τον τουρισμό το 2025 λόγω μεταναστευτικής πολιτικής Τραμπ
«Θα εξυπηρετούμε ολόκληρη την Ευρώπη από την Κύπρο»-H Thomas Cook India και επίσημα στο νησί μας (pics)
Κ. Κουμής: Επενδύουμε στο μέλλον του τουριστικού τομέα, έρχονται σχέδια κινήτρων
Εκτός ΧΑΚ οι μετοχές της Salamis Tours μετά την εξαγορά από την E.V.H. Investments Limited
Έσοδα ρεκόρ και ισχυρά κέρδη για Emirates το οικονομικό έτος 2024-2025