ΣΥΠΡΟΔΑΤ: Εκδήλωση διαμαρτυρίας δανειοληπτών

Με συμβολική ειρηνική εκδήλωση που έγινε τη Δευτέρα 8 Απριλίου στο κατάστημα της πρώην Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας στη Λεμεσό, οι δανειολήπτες εξέφρασαν την δυσφορία και την αγανάκτηση τους για τον τρόπο που αντιμετωπίζονται από τους τραπεζικούς υπάλληλους της ΣΕΔIΠΕΣ /AΛTAMIRA. 

Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος δεκάδες δανειολήπτες που διαμαρτυρήθηκαν στην διευθύντρια που ήταν παρούσα κατά την ώρα της εκδήλωσης, προτρέποντας την να μεταφέρει στους ανωτέρους της τα έντονα αισθήματα των δανειοληπτών.  

Παρόμοιες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε καταστήματα της Τράπεζας Κύπρου και της Ελληνικής Τράπεζας. 

«Πιο συγκεκριμένα οι δανειολήπτες είχαν αναφερθεί μεταξύ άλλων στους εκβιασμούς και στις απειλές που τους εγίνοντο αν δεν αποδέχονταν τις παράνομες υπερχρεώσεις και τα ψηλά επιτόκια που οι συγκεκριμένοι τραπεζικοί υπάλληλοι επέμεναν να επιβάλουν. Οι απειλές περιλάμβαναν κυρίως την άμεση προώθηση εκποιήσεων των υποθηκευμένων ακίνητων», αναφέρει ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ.

Προσθέτει ακόμα ότι οι δανειολήπτες απαιτούν να γίνονται  δίκαιες και μακροχρόνιες αναδιαρθρώσεις των δανείων τους με λογικά επιτόκια όπως επιβάλλει σχετική Οδηγία της Κεντρικής Τράπεζας. «Επιπρόσθετα, θα πρέπει να αφαιρεθούν οποιοιδήποτε τόκοι επιβλήθηκαν για την περίοδο από τον Αύγουστο 2018  μέχρι και σήμερα, δεδομένου ότι δεν γίνονται ουσιαστικές προσπάθειες αναδιάρθρωσης και ο ρόλος των υπάλληλων που ασχολούνται με το θέμα περιορίζεται σε απειλές και εκβιασμούς», τονίζει ο Σύνδεσμος.

«Οι ΣΕΔΙΠΕΣ / ΚΕΔΙΠΕΣ θα πρέπει να πάψουν να προωθούν εκτελέσεις διαιτητικών αποφάσεων που έχουν εκδοθεί εναντίον χιλιάδων δανειοληπτών του πρώην Συνεργατισμού, είτε έχουν εγγραφεί στα Επαρχιακά Δικαστήρια ως δικαστικές αποφάσεις είτε όχι. Θα πρέπει επίσης άμεσα να σταματήσουν να ενοχλούν όλους τους εγγυητές των δάνειων που έχουν παραχωρήσει. Στην πρόσφατη απόφαση του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου γίνεται ειδική μνεία για το ότι η απόφαση δεν αφορά μόνο την συγκεκριμένη υπόθεση που εκδικάστηκε. Ο Νοών Νοείτο», σημειώνεται καταληκτικά.  

Δειτε Επισης

Μοναδικές οικιστικές επιλογές σε όλη την Κύπρο από την Altamira Real Estate
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
«Ανάβει» το παράνομο εμπόριο αντί να σβήνει το τσιγάρο η υψηλή φορολογία(έρευνα)
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Εθνικό όπλο που δεν πρέπει να παραχωρηθεί η χαμηλή φορολογία
Σε αυτούς τους τομείς και επαγγέλματα θα μπορούν να εργαστούν φοιτητές από τρίτες χώρες-Δείτε το διάταγμα
Στα €44.608.380,50 το εκδομένο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Ικανοποίηση Λευκωσίας για την έκθεση προόδου της Moneyval-Η αταλάντευτη προσήλωση της Κυβέρνησης
Ξεκίνησε το «e-κοφίνι»-Πού μπορείτε να το βρείτε και πώς να το αξιοποιήσετε
Ψήφος εμπιστοσύνης από Fitch... Υψηλότερα και διαφοροποιημένα έσοδα για Ελληνική από την εξαγορά της CNP
Της τελευταίας στιγμής για τα πασχαλινά τους ψώνια οι Κύπριοι-Πότε η κορύφωση της κίνησης στις υπεραγορές