powered by

Νέα έξοδος στις αγορές για την Κύπρο

Νέα έξοδο, τη δεύτερη εντός του 2019, πραγματοποιεί σήμερα η Κύπρος, εκδίδοντας δύο ευρωπαϊκά ομόλογα, ένα 5ετες και ένα 30ετές, με το τελευταίο να είναι το πρώτο στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 
Ο στόχος του Υπουργείου Οικονομικών είναι η άντληση ποσού μέχρι €1,3 δισεκατομμύρια, που θα χρησιμοποιηθεί για την πρόωρη αποπληρωμή του ρωσικού δανείου (αρχικό ποσό €2,5 δισ ) που εξασφαλίστηκε το 2011 και το τρέχων υπόλοιπο του οποίου ανέρχεται σε €1,57 δισ. Το ποσό που υπολείπεται για την αποπληρωμή του δανείου είτε θα αντληθεί από το αποθεματικό ρευστών διαθεσίμων είτε μέσω άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων.
 
Η Κύπρος βγήκε στις αγορές τον Φεβρουάριο φέτος, αντλώντας €1 δισ. με την έκδοση 15ετους ομολόγου με επιτόκιο 2,75%.
 
Το ακαθάριστο δημόσιο χρέος της Κυπριακής Δημοκρατίας ανερχόταν στο τέλος Φεβρουαρίου στα 22,264 εκατομμύρια, ενώ βάσει των σχεδιασμών του ΥΠΟΙΚ αναμένεται να υποχωρήσει στο τέλος του έτους στα €20,7 δις ή 96% του ΑΕΠ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συναλλαγές με ασφάλεια με το Apple Pay από την AstroBank
Ελληνική Τράπεζα: Νέα μείωση του βασικού επιτοκίου-Όφελος για 90.000 δανειολήπτες
Ρευστότητα στην οικονομία με τον νέο δανεισμό στα ύψη-Οι καταθέσεις σε Τράπεζα Κύπρου και Ελληνική
Μειώθηκαν σημαντικά οι ακάλυπτες επιταγές-Μόλις €22.860 η αξία τους τον Απρίλιο
Στην Επ. Οικονομικών οι άμεσες πληρωμές σε όλη την Ευρώπη...Μεταφορά χρημάτων σε μόλις 10 δευτερόλεπτα
ECOMMVERSE από την ECOMMBX...Μια καινοτόμα ψηφιακή πλατφόρμα για όλες τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες
Διπλή περιβαλλοντική πιστοποίηση για την Ελληνική Τράπεζα
Τα επιτόκια που προσφέρει η κάθε τράπεζα για καταθέσεις και δάνεια
Αφήνει ανοικτό παράθυρο για εξαγορές από την Τράπεζα Κύπρου ο Πανίκος Νικολάου-«Υπάρχουν επιλογές...»
Μαγνητίζει η Τράπεζα Κύπρου-Διαφοροποίηση μετοχικής βάσης με προσέλκυση ξένων funds και θεσμικών επενδυτών