Ο Λοράν Φαμπιούς μέλος της οικογένειας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Η Σύγκλητος του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου αναγνωρίζοντας το παγκοσμίου εμβέλειας έργο και την εξέχουσα προσωπικότητα του Λοράν Φαμπιούς (Laurent Fabius) τον αναγόρευσε σε Επίτιμο Διδάκτορα της Νομικής Σχολής.

Η τελετή έλαβε χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στην οποία παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της εκτελεστικής, της νομοθετικής και της δικαστικής εξουσίας, διπλωμάτες, σύσσωμη η ακαδημαϊκή κοινότητα του πανεπιστημίου, η σύγκλητος, η διοίκηση και πλήθος φοιτητών. Ο Λοράν Φαμπιούς είναι μια εμβληματική προσωπικότητα της γαλλικής πολιτικής ζωής και του νομικού κόσμου της Ευρώπης. Είναι Πρόεδρος του Συνταγματικού Συμβουλίου της Γαλλίας ενώ διετέλεσε Πρωθυπουργός, δύο φορές Πρόεδρος της Βουλής καθώς και Υπουργός Εξωτερικών.
 

 

Της τελετής αναγόρευσης προέστη ο Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κώστας Γουλιάμος ενώ ο Κοσμήτορας αν. Καθηγητής Κωνσταντίνος Τσιμάρας ανέγνωσε το ψήφισμα της Νομικής Σχολής. Η Τελετή ολοκληρώθηκε με την ομιλία του Τιμώμενου, με θέμα: «Προστατεύοντας το Περιβάλλον: οι ευθύνες μας έναντι της παρούσας και της μελλοντικής γενιάς». Ο Λοράν Φαμπιούς εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και τις θερμές ευχαριστίες του για την τιμή της οποίας έτυχε. Θεωρεί όπως είπε τον εαυτό του, «μέλος της οικογένειας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου». Αναφερόμενος στο έργο του για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της Κλιματικής Αλλαγής είπε ότι «το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου φημίζεται για την προώθηση της καινοτομίας, την υψηλού επιπέδου εκπαίδευση που προσφέρει και την σταθερή προσήλωσή του στην αφύπνιση του κοινού στα κρίσιμα περιβαλλοντικά ζητήματα». 
 

 

 

Δειτε Επισης

Μάνος Μανουσάκης: Αυτό είναι το σημαντικότερο ζήτημα για GSI σε αυτή τη φάση του έργου-Το επόμενο βήμα
Α. Σπακουρή: Όχι απλώς ένας τουριστικός προορισμός για τους Κύπριους η Ελλάδα-Γιατί βρίσκεται σταθερά στην κορυφή
Olympic Lagoon Resort: Επεκτάσεις και βελτιώσεις στο πεντάστερο ξενοδοχείο στην Αγία Νάπα (photos)
Εκτοξεύθηκαν οι πωλήσεις ακινήτων-Η πρωτιά Λεμεσού και η «ισοπαλία» Λευκωσίας και Λάρνακας
Ανδρέας Νεοφύτου: Έτσι θα ενισχύσει την θέση της ως παγκόσμιος ναυτιλιακός κόμβος η Κύπρος-To όραμά μου για το ΚΝΕ
Στρέφονται νομικά κατά της Booking.com οι ευρωπαίοι ξενοδόχοι-Στηρίζει την συλλογική δράση ο ΠΑΣΥΞΕ
Κάτι...ψήνεται στο Ολυμπιακό Μέγαρο από την ΚΟΕ-Ένα gala dinner με ένα ξεχωριστό επισκέπτη στο τραπέζι
Άρθρο του CEO της Eurobank Φωκίωνα Καραβία: Ινδία, ένας στρατηγικός εταίρος για την Ελλάδα και την Κύπρο
Δρ. Ρατζίβ Σινγκ: Σημαντικός ο ρόλος του Συμβουλίου IGC για την οικονομική συνεργασία Ινδίας-Ελλάδας-Κύπρου
Κ. Φυτιρής: Κίνητρα για να προσελκύσουμε μεγάλα σκάφη αναψυχής στην Κύπρο-Πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί