Το Πανεπιστήμιο Κύπρου και η PwC Κύπρου διοργάνωσαν το 4o Φόρουμ Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας

Παραμένοντας πιστή στη δέσμευση της για προώθηση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, η PwC Κύπρου στήριξε, για ακόμα μια χρονιά, το ετήσιο Φόρουμ Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Κέντρου Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Κύπρου. Το 4ο ετήσιο φόρουμ πραγματοποιήθηκε στις 19 Απριλίου, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, και είχε θέμα «4η Βιομηχανική Επανάσταση: Τεχνολογία και Κοινωνία». 

H διοργάνωση του Φόρουμ, η οποία εμπίπτει στο πλαίσιο της πολυετούς συνεργασίας μεταξύ της PwC Κύπρου και του Πανεπιστημίου Κύπρου, έχει ως βασικό στόχο την ανάδειξη και προώθηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων και επιτευγμάτων με σημαντικό κοινωνικό αντίκτυπο και προοπτικές αξιοποίησης ως καινοτόμα προϊόντα ή υπηρεσίες. 

Το Φόρουμ, το οποίο μεταξύ άλλων συγκέντρωσε επισκέπτες από οργανισμούς, επιχειρήσεις στο χώρο της καινοτομίας, επενδυτικά ταμεία και φορείς άσκησης πολιτικής, συνδιοργανώθηκε σε συνεργασία με τα ακόλουθα ερευνητικά κέντρα και οργανισμούς: KIOS Research and Innovation Center of Excellence, RISE | Research centre on Interactive media, Smart systems and Emerging technologies, FOSS Research Centre for Sustainable Energy, Nireas, International Water Research Center, EMPHASIS Research Centre - Enterprise Europe Network, Oceanography Centre, European Office of Cyprus, Enterprise Europe Network.

Στο πλαίσιο του Φόρουμ πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός καινοτομίας και επιχειρηματικότητας (The SINN – Student Innovators Competition 2019), στον οποίο φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου παρουσίασαν καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες σε πρώιμο στάδιο. Οι καλύτερες ομάδες κέρδισαν 4 υποτροφίες για να παρακολουθήσουν το καλοκαιρινό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Καινοτομίας στην Ιταλία ή στην Πορτογαλία. 

Κεντρικός ομιλητής στο Φόρουμ ήταν ο Δρ. Χάρυ A. Πατρινός, στέλεχος της Διεθνούς Τραπέζης και ειδικός σε θέματα οικονομικών της εκπαίδευσης. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο πλαίσιο της “Διακεκριμένης Διάλεξης PwC”, ο Δρ. Πατρινός αναφέρθηκε στο μέλλον της αυτοματοποίησης και στις επιδράσεις της στην οικονομία, στην εργασία και στην κοινωνία, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη ριζικών προσαρμογών στα εκπαιδευτικά συστήματα, ώστε οι νέοι να μπορούν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της μελλοντικής αγοράς εργασίας.

Σε χαιρετισμό του o κ. Ευγένιος Ευγενίου, Διευθύνων Σύμβουλος της PwC Κύπρου, υπογράμμισε τη σημασία της σωστής επιχειρηματικής αξιοποίησης των αποτελεσμάτων της ερευνητικής δραστηριότητας για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της κυπριακής οικονομίας. «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τη μακρόχρονη συνεργασία μας με το Πανεπιστήμιο Κύπρου και ιδιαίτερα για αυτήν την πρωτοβουλία, η οποία ανοίγει κανάλια επικοινωνίας μεταξύ του ακαδημαϊκού κόσμου και του επιχειρηματικού κόσμου», συμπλήρωσε.

Δειτε Επισης

Απορροφητικά αερολύματα: Το Ινστιτούτο Κύπρου «ξεκλειδώνει» τον άγνωστο ρόλο τους στην υπερθέρμανση της περιοχής
Αναμένει αυξημένα κέρδη το πρώτο εξάμηνο η Τσιμεντοποιία Βασιλικού
Bolt: Η νέα λειτουργία που λανσάρει πρώτη στην Κύπρο-Το Family Profile και η δυνατότητα που προσφέρει
Ocean Cleanup και AWS ενώνουν δυνάμεις για καθαρούς ωκεανούς με τεχνητή νοημοσύνη
Μεγάλη έρευνα CYGraduates: Οι προκλήσεις που βάζουν φρένο στην επαγγελματική πορεία των αποφοίτων
Νέα ευρωπαϊκή διάκριση για το Πανεπιστήμιο Κύπρου-«ESCI Champion» 2025-2027 για την ψηφιοποίηση του Erasmus+
Όραμα χωρίς σύνορα: Ο Roni Aloni και η νέα εποχή της φιλοξενίας στην Κύπρο
Το Πανεπιστήμιο Frederick πρώτο στην Κύπρο στη διεθνή κατάταξη THE Impact Rankings 2025
Μ. Κυριακίδης: Προσέλκυση «σωστού» τύπου επενδύσεων με το νέο πλαίσιο ελέγχου ΑΞΕ-Δεν θα αποθαρρύνει επενδυτές
Ενισχύεται ο ρόλος της Κύπρου στην προώθηση της καινοτομίας, επιστήμης και νέων τεχνολογιών-Υπέγραψαν MoU KEBE και CSEO