powered by

Γ. Πέτρου: Είμαστε στη φάση που θέλουμε μεγάλες επενδύσεις

Η κυπριακή οικονομία έχει βγει από την κρίση και βρίσκεται στο στάδιο που μπορεί να δεχτεί μεγάλες επενδύσεις, επεσήμανε ο  πρόεδρος της ΟΕΒ, Γιώργος Πέτρου.

Όπως ανέφερε στο πλαίσιο του 9th Nicosia Economic Congress, απαιτείται η εκπαίδευση σε προγράμματα που οι άνθρωποι πρέπει να επικεντρωθούν για τις επενδύσεις, εξηγώντας ότι κανείς δεν γνωρίζει τι θα αντιμετωπίσουμε σε πέντε ή δέκα χρόνια. 

Αναλύοντας τους ελπιδοφόρους τομείς για επενδύσεις, ο κ. Πέτρου επεσήμανε ότι όλοι γνωρίζουν ότι αν όλα πάνε καλά θα εγκαθιδρυθεί η Κύπρος ως τομέας ενέργειας. «Αυτό που δεν έχουμε σκεφτεί είναι επενδύσεις που θα έρθουν μετά, όπως τα πετροχημικά, που είναι ένας τομέας που μπορούμε να αναπτύξουμε», είπε σχετικά.
Όσον αφορά τη ναυτιλία, σημείωσε ότι η Κύπρος είναι η τρίτη μεγαλύτερη ναυτιλιακή δύναμη στην Ευρώπη και μπορεί να αποτελέσει ναυτιλιακό κέντρο, επισημαίνοντας ότι «θα πρέπει να ενθαρρύνουμε τις μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες να πάρουν τις μεγάλες αποφάσεις τους στην Κύπρο».

Αναπτυσσόμενος τομέας είναι, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΕΒ, και ο τουρισμός, με προοπτικές ανάπτυξης σε είδη τουρισμού όπως ο θρησκευτικός. Ωστόσο, όπως είπε, χρειάζονται επενδύσεις, καθώς «έχουμε επικεντρωθεί στην ακτή, ενώ δεν υπάρχει σχεδόν καμία επένδυση στα βουνά».

Εξάλλου, αναφερόμενος στις υφιστάμενες αλλά και τις επερχόμενες μαρίνες, ο Γιώργος Πέτρου τόνισε υπάρχουν πολύ λίγες μαρίνες στην Κύπρο, παρόλο που είναι νησί. «Στην Πάφο και σε άλλες περιοχές δεν υπάρχουν μαρίνες, μπορούν να αναπτυχθούν περισσότερες», ανέφερε σχετικά.

Δειτε Επισης

Η Κύπρος αναλαμβάνει τη φιλοξενία της Ευρωπαϊκής Ημέρας για τη Θάλασσα 2026
Η Cablenet σε μια εκδήλωση αποκλειστικά για τους real estate επαγγελματίες
Παν. Νεάπολις Πάφος: Εικονική ποινική δίκη για την ενδοοικογενειακή βία από φοιτητές της Νομικής Σχολής
Τα συμπεράσματα ημερίδας για την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας που διοργάνωσε ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου
Στρατηγική συνεργασία Astras Oncology Network και Genekor Medical SA-Ο κεντρικός άξονας και οι βασικοί της πυλώνες
Η ψυχική υγεία των νέων στην Κύπρο: Από τη σιωπή στη δράση-Αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και προοπτικές
Ανοιχτή πρόσκληση στον επιχειρηματικό κόσμο της πόλης για στήριξη από το Λάρνακα 2030
Επιχειρηματική αποστολή ΚΕΒΕ στη Φινλανδία-Ενίσχυση συνεργασίας σε ναυτιλία και της θαλάσσια τεχνολογία
Μάριος Καπιρής: Ηγεσία στη μείωση ψηφιακής βλάβης και προστασία της ιδιωτικότητας
Ολύμπιος Τουμάζου: Οι νέες διατροφικές τάσεις και η σύνδεσή τους με τη μείωση βλάβης