powered by

Στην Τράπεζα Κύπρου για 3η χρονιά το βραβείο για Best Corporate Governance στην Κύπρο

Για τρίτη συνεχή χρονιά απονέμεται στην Τράπεζα Κύπρου το World Finance Award for Best Corporate Governance στην Κύπρο, με βάση το ισχυρό πλαίσιο εταιρικής διακυβέρνησής της και τη δέσμευση του Διοικητικού της Συμβουλίου για βέλτιστες πρακτικές.

Το βραβείο αποτελεί έμπρακτη επιβράβευση των συνεχιζόμενων προσπαθειών της Τράπεζας να αναμορφώσει το μέλλον του τραπεζικού περιβάλλοντος της Κύπρου και να επιτρέψει τη βιώσιμη ανάπτυξη δημιουργώντας ένα ασφαλέστερο, ισχυρότερο και πιο εστιασμένο θεσμό ικανό να υποστηρίξει την ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας.

Η Τράπεζα Κύπρου, αξιοποιώντας την πολυμορφία του διοικητικού της συμβουλίου - όσον αφορά τις δεξιότητες, το υπόβαθρο, το φύλο, την εθνότητα, την ηλικία και την εμπειρία – προβαίνει με σταθερά βήματα προς τη λειτουργία ενός σύγχρονου περιβάλλοντος εταιρικής διακυβέρνησης μέσα σε συνετούς και αποτελεσματικούς ελέγχους οι οποίοι επιτρέπουν την αξιολόγηση και τη διαχείριση του κινδύνου. Η εν λόγω επιβράβευση επαναβεβαιώνει τη διατήρηση της μηδενικής ανοχής έναντι της μη συμμόρφωσης με τις πολιτικές και τους κανονισμούς, καλλιεργώντας νοοτροπία που γνωρίζει τον κίνδυνο και την διατηρεί πλαίσια που έχει καθορίσει το συμβούλιο.

Η διαφάνεια αποτελεί το μότο που η Τράπεζα έχει αγκαλιάσει και έχει ανεβάσει τις πολιτικές της στο διαδίκτυο ενώ ταυτόχρονα  έχει εμπλουτίσει το τμήμα εταιρικής διακυβέρνησης της ιστοσελίδας της για να συμπεριλάβει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες που θα ενδιαφέρουν τους πελάτες, τους επενδυτές και τους μετόχους της. Επιδιώκεται η ενεργή εξωτερική και εσωτερική επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους, αφού η επίτευξη των βέλτιστων πρακτικών στον τομέα της εταιρικής διακυβέρνησης αποτελεί μια δυναμική διαδικασία μεταξύ του Διοικητικού Συμβουλίου, της διοίκησης, των μετόχων και των λοιπών ενδιαφερομένων και του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου το οποίο έχει δεσμευτεί για εφαρμογή της εν λόγω πολιτικής.

Κατά την τελευταία πενταετία, η Τράπεζα έχει αναδιαρθρωθεί σημαντικά με εξωτερικούς πόρους. Ο ELA ξοφλήθηκε πλήρως έναντι των προσδοκιών των περισσότερων ανθρώπων. Οι καταθέσεις αυξήθηκαν σημαντικά καθώς αποκαταστάθηκε η εμπιστοσύνη των πελατών. Οι μη κερδοφόρες υπερπόντιες επιχειρήσεις διατέθηκαν και κεφαλαιοποιήθηκαν πίσω για να στηρίξουν τις επιχειρήσεις της Κύπρου. Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια μειώθηκαν σημαντικά από €15 δισ. σε €4,8 δισ. και η προσπάθεια συνεχίζεται. Το κεφάλαιο ανέρχεται πλέον στο 18% και ο λόγος δανείων προς καταθέσεις είναι 65%.

Παράλληλα, η Τράπεζα έχει ξεκινήσει τον ψηφιακό και φυσικό μετασχηματισμό των δραστηριοτήτων της στην Κύπρο και έχει ήδη βιώσει την εμπιστοσύνη των πελατών της και την ανάκτηση της εμπιστοσύνης με τους πελάτες της, τους εποπτικούς φορείς και την κοινωνία.

Δειτε Επισης

Α. Παπακωνσταντίνου: Η αποκατάσταση των κουρεμένων, η οροφή στις αποζημιώσεις και πού διαφωνεί ο ΣΥΚΑΛΑ
Μ. Περδίος: Οι τάσεις στην διοίκηση και οι στρατηγικές της Louis Hotels για την επιτυχή λειτουργία των ξενοδοχείων της
Σώτος Τρικωμίτης: Αντίκτυπος στο σύνολο της αγοράς από το πάγωμα και ξεπάγωμα της ηλεκτροκίνησης-Θέλουμε απαντήσεις
Νίκος Χριστοδουλίδης: Στενοί συνεργάτες για μια ανταγωνιστική και βιώσιμη οικονομία οι ξένοι επενδυτές (video)
Ο στόχος που επιτυγχάνεται με την ίδρυση της ΕΜΕΚ-«Προστατεύουμε το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα»
Κόλαφος για το ΤΟΜ το πόρισμα της Ερευνητικής για τους Τακάτα-Δείχνει ποινικές ευθυνές για πρώην διευθυντές του
Πανέττα (ΕΚΤ): Περαιτέρω μειώσεις στα επιτόκια εάν η αδύναμη ανάπτυξη επηρεάσει τις τιμές
Ιωσήφ Φράγκος: Να υπερασπιστούμε λυσσαλέα την ανεξαρτησία του θεσμού της δικαιοσύνης-Άκρατος λαϊκισμός
Pendeli Resort: Ανακοινώθηκε το opening-Οι πρώτες φωτογραφίες από το ανανεωμένο ξενοδοχείο των Πλατρών
Καρέ-καρέ η διαδικασία για τον έλεγχο των ΑΞΕ...Οι πληροφορίες που θα ελέγχονται και οι κίνδυνοι που θα αξιολογούνται