Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Ενεργός συμμετοχή στην ψηφιακή εκπαίδευση 150 κοινοτήτων

Διαπιστώνοντας ότι η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή αποτελεί πρόκληση για τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και τους κάτοικους της Κυπριακής υπαίθρου όπου η πρόσβαση είναι και πιο περιορισμένη, το Εθνικό Πρόγραμμα Ψηφιακής Εκπαίδευσης Emathisis προσφέρει δωρεάν διαπαιδαγώγηση ηλεκτρονικών υπηρεσιών σε 150 κοινότητες.  

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ως Στρατηγικός Ακαδημαϊκός Συνεργάτης στο πρόγραμμα συμμετέχει ενεργά στην ενίσχυση και στη δημιουργία του κατάλληλου εκπαιδευτικού υλικού που θα είναι προσαρμοσμένο στις ηλικιακές ομάδες στις οποίες απευθύνεται. 

Το πρόγραμμα, το οποίο τέθηκε σε εφαρμογή από τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου 2018 και θα έχει διάρκεια 9 μηνών, υλοποιείται από την Μονάδα Ψηφιακής Ανάπτυξης & Εκπαίδευσης του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού REACTION και την Ελληνική Τράπεζα και τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Στόχος είναι η εξοικείωση του κοινού στη χρήση του διαδικτύου για τις κυβερνητικές υπηρεσίες αλλά και για ηλεκτρονικές τραπεζικές εργασίες. 

Ο REACTION και η Ελληνική Τράπεζα, με την ακαδημαϊκή συνεργασία του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, αναγνωρίζουν το γεγονός ότι οι αγροτικές περιοχές υστερούν στη χρήση του διαδικτύου, ειδικά για σκοπούς ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, αφού ο αριθμός των ατόμων που χρησιμοποιεί τις διαδικτυακές υπηρεσίες είναι σχεδόν 5 φορές μικρότερος σε σύγκριση με τις αστικές περιοχές. 

Το πρόγραμμα ψηφιακής εκπαίδευσης Emathisis που δημιουργήθηκε για να καλύψει αυτό το χάσμα ψηφιακών δεξιοτήτων λειτουργεί μέσω ενός ειδικού εκπαιδευτικού οχήματος εξοπλισμένο με το απαραίτητο μαθησιακό και τεχνολογικό υλικό (π.χ. υπολογιστές, tablets και κινητά τηλέφωνα), επισκέπτεται 150 χωριά και έπειτα από συνεννόηση με τα κοινοτικά συμβούλια προσφέρει δωρεάν εκπαίδευση στους κατοίκους. Το προσωπικό του οχήματος στελεχώνουν δυο εκπαιδευτές της Μονάδας Ψηφιακής Ανάπτυξης του Οργανισμού REACTION μαζί με τη συμμετοχή δυο φοιτητών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου οι οποίοι συμμετέχουν ως ασκούμενοι εκπαιδευτές. 
Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο www.emathisis.org

Δειτε Επισης

Ρένος Φωκάς: Τα καινοτόμα έργα είναι αυτά που έχουμε στόχο να διεκπεραιώσουμε (vid)
Ειρήνη Χριστοδούλου: Με τιμά ιδιαίτερα αυτό το βραβείο, θα συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά (vid)
ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνώριση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών