powered by

Ελληνική: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου €150 εκατ.

Την επιτυχή ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ύψους €150 εκατ. ανακοίνωσε η Ελληνική Τράπεζα, επιτυγχάνοντας ενίσχυση των ενδεικτικών δεικτών του Κεφαλαίου Κοινών Μετοχών της Κατηγορίας 1 (CET1 ratio) σε 17,8% και της Κεφαλαιακής Επάρκειας σε 20,4%, πολύ ψηλότερες από τις ελάχιστες κανονιστικές απαιτήσεις.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ελληνικής Τράπεζας, Η επιτυχής ολοκλήρωση της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου και της ανακοίνωσης των νέων μετόχων στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο στη διαδικασία απόκτησης εργασιών της πρώην ΣΚΤ. 

«Η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου αποδεικνύει έμπρακτα την εμπιστοσύνη και τη στήριξη των υφιστάμενων και των νέων μετόχων, προς το Διοικητικό Συμβούλιο και τη Διεύθυνση της Τράπεζας.  Ταυτόχρονα, βελτιώνει σημαντικά την κεφαλαιακή θέση της Τράπεζας, υποστηρίζοντας το όραμα της Διεύθυνσης, αλλά και την ταχύτερη υλοποίηση του στρατηγικού πλάνου της Τράπεζας», σημειώνει η Ελληνική Τράπεζα.

Ως αποτέλεσμα της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου, οι ακόλουθοι μέτοχοι κατέχουν πάνω από 5% του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας:

 

Μέσα από την Απόκτηση στοιχείων της πρώην ΣΚΤ και την Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου, η Τράπεζα έχει ενισχύσει σημαντικά τις δραστηριότητές της σε όλη την Κύπρο, με μια διευρυμένη και διαφοροποιημένη πελατειακή βάση βελτιώνοντας το χρηματοοικονομικό της προφίλ. 

Η περίμετρος της Απόκτησης είναι συμπληρωματική προς το υφιστάμενο επιχειρηματικό μοντέλο, δημιουργώντας οικονομίες κλίμακας και συνέργειες, εξηγεί σχετικά η Ελληνική Τράπεζα.

Με περίπου 550 χιλιάδες πελάτες, η Ελληνική Τράπεζα κατέχει πλέον ηγετική θέση στη λιανική τραπεζική στην Κύπρο, με το μεγαλύτερο δίκτυο  καταστημάτων και ΑΤΜ στο νησί και μερίδιο αγοράς 39% στις καταθέσεις νοικοκυριών και μερίδιο αγοράς 30% στις χορηγήσεις σε νοικοκυριά. 

Ο ισολογισμός του Ομίλου έχει μειωμένους κινδύνους και η ποιότητα του δανειακού χαρτοφυλακίου έχει βελτιωθεί σημαντικά. 

Ο δείκτης ΜΕΧ1 της Τράπεζας υποχώρησε δραστικά από το 52% στο 25% περίπου, στις 30 Σεπτεμβρίου 2018, ενώ ο δείκτης των καθαρών ΜΕΧ1  προς περιουσιακά στοιχεία μειώθηκε από το 12% στο 4%.

Αναβαθμίσεις από διεθνείς οίκους αξιολόγησης: Η απόκτηση ενίσχυσε τη θέση της Τράπεζας στην αγορά και σε συνδυασμό με την επιτυχή Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου οδήγησε στη βελτίωση του χρηματοοικονομικού της προφίλ, κάτι το οποίο αντανακλάται στις πρόσφατες αναβαθμίσεις από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης Moody’s Investor Service και Fitch Ratings σε B3 και B+, αντίστοιχα.

Πελατοκεντρική προσέγγιση και ομαλή διαδικασία ενσωμάτωσης: Στόχος της Τράπεζας, όπως επισημαίνει, είναι να παρέχει άριστες υπηρεσίες και ανταγωνιστικά προϊόντα στη διευρυμένη πελατειακή της βάση, ενώ συνεχίζει δυναμικά να χρηματοδοτεί την ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας.

«Στρατηγική προτεραιότητα είναι η ταχεία και απρόσκοπτη μετάβαση στη νέα εποχή και η επιτυχής ενσωμάτωση των στοιχείων που έχουν αποκτηθεί», προσθέτει ακόμα η Τράπεζα. Ως εκ τούτου, ένα σχέδιο ευρείας κλίμακας έχει καταρτισθεί και υλοποιείται όσον αφορά την ενσωμάτωση, με την πλήρη στήριξη του Διοικητικού Συμβουλίου, της Διεύθυνσης και του προσωπικού της  Ελληνικής Τράπεζας.

Δειτε Επισης

Πράσινο Κεφαλαιαγοράς στο squeeze out και στην Eurobank το 100% της Ελληνικής
Προσοχή σε απατηλά επενδυτικά προγράμματα συνιστά ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών
Σε κέρδη 4,5 δις ευρώ στοχεύουν οι ελληνικές τράπεζες το 2025
Κάλεσμα Συνδέσμου Εξαγοράς Πιστώσεων σε δανειολήπτες-Επικαιροποιήστε άμεσα τα στοιχεία σας
Άλμα στα νέα δάνεια τον Μάρτιο με ώθηση από τα μεγάλα επιχειρηματικά-Μείωση στα επιτόκια
Οριακή μείωση ΜΕΔ στον τραπεζικό τομέα τον Φεβρουάριο-Περιορίστηκαν στα €1,55 δις
Αναβάθμισε τις καταθέσεις της Τρ. Κύπρου ο Moody’s-Η υψηλότερη αξιολόγηση μεταξύ ελληνικών και κυπριακών τραπεζών
Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (Κύπρου): Με ισχυρή ανάπτυξη και σημαντικά κέρδη κλείνει το 2024
ΣΥΠΡΟΔΑΤ: Προσωρινή ανακούφιση σε «εγκλωβισμένους» αγοραστές το πάγωμα εκποιήσεων έως τον Ιούλιο
Στον όγδοο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό European Money Quiz η Κύπρος-Πάνε Βρυξέλλες οι νικητές από το Γυμνάσιο «Βεργίνα»