Υπουργικό: Επέκταση και βελτίωση του σχεδίου startup visa

Στη βελτίωση και επέκταση του σχεδίου startup visa προέβη το Υπουργικό Συμβούλιο. Σύμφωνα με την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο, Κλέλια Βασιλείου «έχει γίνει πολλές φορές αναφορά στον τρόπο με τον οποίον η Κυπριακή Δημοκρατία επενδύει στις νεοφυείς επιχειρήσεις, τα τελευταία δύο χρόνια ίσχυε το πρόγραμμα για την startUp Visa και επέρχεται καινούρια προκήρυξη για 500 χιλιάδες ευρώ. Ένα αναβαθμισμένο σχέδιο σε συνεργασία με το Ίδρυμα Καινοτομίας και Έρευνας για την εγκατάσταση περισσότερων νεοφυών επιχειρήσεων στην Κύπρο. Η προκήρυξη αφορά 150 νέες άδειες.

Επίσης, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε επίσης σήμερα την ανανέωση του σχεδίου StartUp Visa, με νέα προκήρυξη 500.000 ευρώ, μετά την πιλοτική του λειτουργία τα προηγούμενα 2 χρόνια».

 

Δειτε Επισης

Στις εγκαταστάσεις της Hellas Sat ο Νίκος Χριστοδουλίδης-Ενημερώθηκε και ξεναγήθηκε από Χριστόδουλο Πρωτοπαπά
OpenAI: Προχωρά η πλατφόρμα για social media με επίκεντρο την τεχνητή νοημοσύνη
Στην Κύπρο στελέχη της Plug and Play-Υπέγραψαν letter of intent με τον υφυπουργό Έρευνας
Brilliance Takes Time: Η Βίκη Συμεωνίδου του Lilith’s Child Games Studio στη νέα σειρά συνεντεύξεων από το CHIVAS REGAL(video)
Δρ. Χρ. Χατζηκυπριανού: Η επέκταση της Πανεπιστημιούπολης του EUC με επένδυση πέραν των 22 εκατ.(video)
Έρευνα PwC: Η υιοθέτηση της ΤΝ θα μπορούσε να αυξήσει το παγκόσμιο ΑΕΠ κατά 15% έως το 2035
Στην έκθεση GITEX Asia ο Επικεφαλής Επιστήμονας-Επαφές για ενίσχυση της θέσης της Κύπρου ως κόμβου καινοτομίας
«Ξεκλειδώνοντας ευκαιρίες»...TechIsland Summit 2025 με επίκεντρο την εξέλιξη του τομέα της τεχνολογίας
Ποια είναι η DreamPlay που έρχεται στη Λεμεσό και ο ρόλος της Κύπρου στην παγκόσμια επέκτασή της
Η Samsung Electronics στην κορυφή της παγκόσμιας αγοράς τηλεοράσεων για 19η συνεχή χρονιά