Powered by

Δικαιότερη κατανομή της φοιτητικής χορηγίας

Την τροποποίηση της νομοθεσίας για τη φοιτητική χορηγία, ώστε να καταστεί δικαιότερη η κατανομή της, αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο.

Μετά από τη συνεδρία του Υπουργικού, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε ότι λαμβάνοντας υπόψη την ειδική περίπτωση των πολυτέκνων αλλά και των προσώπων με προβλήματα αναπηρίας, αποφασίστηκε το εισοδηματικό όριο που υπάρχει στις €59,000, να αυξάνεται στην περίπτωση οικογενειών που έχουν περισσότερα από δύο παιδιά και αντί για €3,000 για κάθε παιδί, το όριο για τους τρίτεκνους και πολύτεκνους, να αυξάνεται κατά €5,000.

Για πέραν των δύο τέκνων θα υπολογίζεται εισόδημα που δίδει δικαίωμα σε φοιτητική χορηγία, αυξανόμενο κατά €5,000. Όπως, επίσης, δεν θα υπολογίζεται σε αυτό το εισόδημα το επίδομα που παίρνουν κάποιες οικογένειες για αναπηρία και για χρόνιες παθήσεις.

«Με αυτό τον τρόπο θα γίνει πιο δίκαιη η κατανομή της φοιτητικής χορηγίας και επειδή αυτές οι μεταβολές αποφασίζονται σήμερα δόθηκε εξουσιοδότηση στον Υπουργό Παιδείας να παρατείνει την προθεσμία που έληγε στο τέλος του μήνα και έτσι τώρα να λήγει στις 10 Μαΐου. Συνεπώς, φέτος, ειδικά για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων θα είναι μέχρι τις 10 Μαΐου», τόνισε σχετικά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Δειτε Επισης

Στηρίζει το ψηφιακό ευρώ, προτάσσει την διατήρηση της ανθεκτικότητας του χρηματοπιστωτικού τομέα η Κύπρος
Γενικό Λογιστήριο: Υποχρέωση για ενημέρωση του συστήματος eProcurement για όλες τις αναθέσεις δημόσιων συμβάσεων
Άνοδος σε όλους τους τομείς του τριτογενούς τομέα για την κυπριακή οικονομία το 2023
Με μικρά κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Τρίτη
Τα τέσσερα βασικά θέματα στην συνάντηση Αλέξη Βαφεάδη με την Υπουργό Μεταφορών του Ισραήλ
Βασίλης Δημητριάδης: Διαφορά φιλοσοφίας με την κυβέρνηση για την ναυτιλία-Ετοιμάζει προτάσεις και δράσεις ο ΔΗΣΥ
Γιώργος Παπαναστασίου: Κόστος ενέργειας και γραφειοκρατία τα βασικά προβλήματα των βιομηχανιών Λεμεσού
Μ. Παναγιώτου: Στο επίκεντρο το στρατηγικό σχέδιο ΚΑΠ €450 εκατ. για στήριξη της αγροτικής ανάπτυξης
Στην Κύπρο η Υπ. Μεταφορών του Ισραήλ-Στο επίκεντρο η ενίσχυση της συνεργασίας στους τομείς των μεταφορών και υποδομών
Προεδρεύων του Eurogroup ο Μάκης Κεραυνός-Εκλέγεται σήμερα ο νέος Πρόεδρος της Ευρωομάδας