Πόσο γάλα κατανάλωσαν οι Κύπριοι το 2017
12:19 - 14 Μαρτίου 2019
Στους 156,9 εκατ. τόνους ανήλθε στην ΕΕ η παραγωγή γάλακτος η οποία διατέθηκε στον τομέα της τυροκομίας. Συγκεκριμένα το 37 % χρησιμοποιήθηκε για την παραγωγή τυριού, το 29 % για την παραγωγή βουτύρου, το 12% για την παραγωγή κρέμας και το 11% διατέθηκε ως γάλα για κατανάλωση.
Στην Κύπρο το 2017, σύμφωνα με την Eurostat, διατέθηκαν 71.200 τόνοι γάλακτος κατευθείαν στους καταναλωτές ως φρέσκο γάλα, 11.220 τόνοι χρησιμοποιήθηκαν για την παραγωγή γιαουρτιού και 27.790 τόνοι χρησιμοποιήθηκαν για την παραγωγή τυριού.
Μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, η Γερμανία παρήγαγε τα περισσότερα τυριά (2,2 εκατομμύρια τόνοι, 22% της συνολικής παραγωγής τυριού της ΕΕ, ακολουθούμενη από τη Γαλλία (1,9 εκατομμύρια τόνοι, 19% του συνόλου της ΕΕ) και στη συνέχεια Ιταλία (1,3 εκατομμύρια τόνοι, Το 12% του συνόλου της ΕΕ. Το Ηνωμένο Βασίλειο παρήγαγε λίγο περισσότερο από το ένα πέμπτο (22,5% ή 6,9 εκατομμύρια τόνους) του γάλακτος κατανάλωσης της ΕΕ το 2017.