Δ. Ασσιώτης: Το success story του Minthis

Βραβευμένο ως την «Καλύτερη Ανάπτυξη Αναψυχής στην Ευρώπη» το αναπτυξιακό έργο Μinthis της Pafilia αντικατοπτρίζει ένα εκλεπτυσμένο και συνάμα απλό τρόπο ζωής που έχει ως βασικά χαρακτηριστικά στοιχεία την ευεξία, την επανασύνδεση με τη φύση, την περιπέτεια και την κυπριακή κουλτούρα. Το πρωτοποριακό θέρετρο απλώνεται σε έκταση 5 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων, ενώ η συνολική επένδυση αναμένεται να ανέλθει στα €500 εκατ.

Σε συνέντευξη του στο InBusinessNews, o Δημήτρης Ασσιώτης, εκτελεστικός διευθυντής του Minthis, αναφέρεται στις αναβαθμισμένες υπηρεσίες που θα προσφέρει το θέρετρο με την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης, για τη δυναμική που υπάρχει τα επόμενα πέντε χρόνια, καθώς επίσης και στις καινοτομίες που διαθέτει το αναπτυξιακό έργο της Pafilia.


Διαβάστε ακόμα: Στο σφυρί 10 κατοικίες σε Λάρνακα και Αμμόχωστο τον Μάρτιο

Διαβάστε ακόμα: Wagamama, Paul, Caffe Nero, Burger King και Tavernaki έρχονται στο Mall of Cyprus

 
To Minthis αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα της Pafilia. Ποιο είναι το όραμα σας και τι καθιστά το έργο τόσο ξεχωριστό;
Το όραμα που έχουμε για το Minthis είναι μοναδικό και διαφέρει από κάθε άλλη ανάπτυξη σε όλη την Ευρώπη. Το θέρετρο αντικατοπτρίζει ένα εκλεπτυσμένο και συνάμα απλό τρόπο ζωής που έχει ως βασικά χαρακτηριστικά στοιχεία την ευεξία, την επανασύνδεση με τη φύση, την περιπέτεια και την κυπριακή κουλτούρα. Όλα αυτά το καθιστούν καταφύγιο απόδρασης από την καθημερινότητα και σημείο αναζωογόνησης και αναγέννησης του ατόμου.

Η αναγνώριση του ξεχωριστού οράματος που έχουμε για το Minthis ήρθε μέσα από μια πολύ σημαντική διάκριση, καθώς πρόσφατα το θέρετρο κέρδισε το Ευρωπαϊκό Βραβείο Ακινήτων «Καλύτερη Ανάπτυξη Αναψυχής στην Ευρώπη». Αξίζει να σημειώσουμε, πως το βραβείο εντάσσεται στο πλαίσιο των Διεθνών Βραβείων Ακινήτων τα οποία αποτελούν παγκοσμίου φήμης σήμα αριστείας για εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους τομείς ανάπτυξης γης.
 
Η ανώτατη αυτή διάκριση επιβεβαιώνει την καινοτόμο προσέγγιση της εταιρίας, τον πρωτοποριακό αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και την υψηλή ποιότητα του Minthis, το οποίο αποτελεί το μοναδικό θέρετρο στην Ευρώπη που κατέχει σήμερα αυτή την τιμητική διάκριση.
 

Ποιες ανέσεις και υπηρεσίες προσφέρει το Minthis;
Οι εγκαταστάσεις και οι υπηρεσίες του Minthis είναι εξαιρετικές και προσφέρουν πλειάδα επιλογών ικανών να ευχαριστήσουν σχεδόν κάθε ανάγκη. Στο θέρετρο, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες μπορούν να γευτούν γαστρονομικές δημιουργίες και να απολαύσουν το ποτό τους στο εστιατόριο και στο μπαρ του Clubhouse με θέα το μαγευτικό τοπίο του γηπέδου γκολφ. Το υψηλών προδιαγραφών γήπεδο γκολφ 18 οπών, διαθέτει πλήρεις εγκαταστάσεις κατάρτισης και πρακτικής και περικλείει ένα γραφικό μοναστήρι του 12ου αιώνα.
 
Με την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης ανάπτυξης του έργου την άνοιξη του 2020 η οποία περιλαμβάνει την Πλατεία, το κέντρο ευεξίας τις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και στη συνέχεια τις αθλητικές εγκαταστάσεις, το θέρετρο εισέρχεται σε μια νέα εποχή παροχής ποιοτικών υπηρεσιών εστίασης, κοινωνικής συνεύρεσης, αθλητικών δραστηριοτήτων και χαλάρωσης προς τους ένοικους και τους επισκέπτες.
 
Μπορείτε να μας ενημερώσετε πως θα αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες που προσφέρει το Minthis με την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης;
Μέσα από την Πλατεία θα αναδεικνύεται η αυθεντική κυπριακή φιλοξενία, η τέχνη και η παράδοση. Σε ένα πολυμορφικό περιβάλλον γεμάτο ζωντάνια, θα μπορεί κανείς να απολαύσει παραδοσιακές συνταγές, σουβλάκι, σπιτικό ψωμί και πίτσα ψημένα στον ξυλόφουρνο στα εστιατόρια της πλατείας και να γευτεί αρωματικό καφέ και γνήσιο παγωτό κάτω από τη σκιά των δέντρων.
 
Το όμορφο και κομψό περιβάλλον του Infusions Bar θα αποτελεί ένα ξεχωριστό σημείο συνάντησης όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να γευτούν εμπνευσμένα κοκτέιλ με βότανα από τους λόφους της περιοχής τα οποία θα δημιουργούν έμπειροι επαγγελματίες τους είδους. Οι λάτρεις του κρασιού θα μπορούν να δοκιμάσουν εξαιρετικές ποικιλίες από τη συλλογή εκλεκτών κρασιών που θα προσφέρει η κάβα και να τα συνδυάσουν με ποιοτικά τυριά που αγαπούν το κρασί.
 
 
Επίσης, την Πλατεία θα κοσμούν, μια γκαλερί υψηλών προδιαγραφών που θα προσφέρει προσεγμένες επιλογές έργων τέχνης καταξιωμένων Κυπρίων καλλιτεχνών και ένα παντοπωλείο – φούρνος που θα προσφέρει μια γκάμα από τοπικά προϊόντα του κτήματος Minthis και της γύρω περιοχής, όπως μέλι, ελαιόλαδο, τυριά, αρτοσκευάσματα, φρούτα και λαχανικά.
 
Δίπλα από την Πλατεία θα λειτουργεί το πρωτοποριακό Κέντρο Ευεξίας του θέρετρου που θα περιλαμβάνει πισίνα μήκους είκοσι πέντε μέτρων, γυμναστήριο, υδρομασάζ και σάουνα. Το κέντρο θα αποτελεί μια όαση χαλάρωσης και ανάτασης στο άγχος και στις πιέσεις της καθημερινότητας και θα προφέρει καινοτόμες και ολοκληρωμένες θεραπείες και υπηρεσίες που θα προσδίδουν μια ολιστική προσέγγιση στα θέματα σωματικής ευεξίας και πνευματικής ισορροπίας.
 
Σύντομα, τις ποιοτικές υπηρεσίες, τη φιλοξενία και τις εμπειρίες του Minthis, θα μπορεί να απολαύσει κανείς στο μέγιστο δυνατό βαθμό καθώς, μαζί με την Πλατεία και το Κέντρο ευεξίας, αναμένεται να παραδοθούν 44 πολυτελείς σουίτες που θα προσφέρουν ξενοδοχειακές υπηρεσίες και ανέσεις 5 αστέρων με εκπληκτική πανοραμική θέα στο γήπεδο γκολφ και στη μαγευτική οροσειρά του Τροόδους.
 
 
Για τους λάτρεις της φύσης, τι περιλαμβάνει το αναπτυξιακό έργο;
Το Minthis αποτελεί τοπίο αστείρευτης φυσικής ομορφιάς και προσφέρει αμέτρητες ευκαιρίες επανασύνδεσης με τη φύση. Το θέρετρο απλώνεται σε μια απέραντη έκταση 5 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων προστατευόμενης περιοχής του ευρωπαϊκού δικτύου Natura 2000 για είδη χλωρίδας, πανίδας, πτηνών και οικοτόπων όπου μόνο το 3% επί της γης είναι οικοδομήσιμο.
 
Οι λάτρεις της φύσης μπορούν να διασχίσουν ατέλειωτα φυσικά μονοπάτια με τα πόδια, το ποδήλατο και καβάλα σε άλογο, να θαυμάσουν τη βιοποικιλότητα της  περιοχής και να ταξιδέψουν ανάμεσα σε χρώματα γήινα και αρώματα μοναδικά.  Μπορούν επίσης να παρατηρήσουν τα αποδημητικά πουλιά και τα πεφταστέρια αλλά και να έρθουν κοντά σε παραδοσιακές αγροτικές ασχολίες όπως η καλλιέργεια του αμπελιού και η παραγωγή κρασιού.
 
Υπάρχουν οποιεσδήποτε καινοτομίες ή ειδικά χαρακτηριστικά σε ότι αφορά τον σχεδιασμό ή τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την υλοποίηση της ανάπτυξης;
Κάθε κατοικία στο Minthis είναι μοναδική καθώς συνδυάζει αρμονικά και με κομψότητα το σύγχρονο και το παραδοσιακό. Αυτό το πετύχαμε μέσα από διαρκείς επαφές με τους αρχιτέκτονες του έργου. Στόχος μας ήταν να ενσωματώσουμε στοιχεία της κυπριακής παραδοσιακής αρχιτεκτονικής σε ένα μοντέρνο σχεδιασμό.
 
Οι αρχιτέκτονες του έργου αφιέρωσαν πολύ χρόνο επισκεπτόμενοι όλα τα χωριά της περιοχής προκειμένου να εντοπίσουν και να εμπνευστούν από τα θετικά στοιχεία, τις μεθόδους και τα γνωρίσματα της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής.
 
Τα στοιχεία που έχουν ενσωματωθεί όπως οι εσωτερικές αυλές, η μέθοδος αερισμού των σπιτιών και η χρήση πέτρας, μαρμάρων και ξύλου δεν δημιουργούν μόνο άψογα σχεδιασμένους χώρους που αποπνέουν μια διακριτική πολυτέλεια, αλλά συνάδουν πλήρως με τα φυσικά υλικά του νησιού και προκαλούν την απόλυτη ισορροπία της εξέλιξης, της παράδοσης και της φύσης.
 
Τα παράθυρα που εκτείνονται από το δάπεδο έως την οροφή προκαλούν μια όμορφη και αρμονική ισορροπία ανάμεσα στους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους και παρέχουν καθημερινώς στους ενοίκους μια ανανεωμένη όψη του τοπικού περιβάλλοντος.
 
Όπως έχω αναφέρει προηγουμένως, μόνο το 3% της γης είναι οικοδομήσιμο. Ο σεβασμός και η διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος ήταν πολύ ψηλά στις προτεραιότητες μας και για αυτό ακριβώς συνεργαστήκαμε με παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονες τοπίου και εξειδικευμένους συμβούλους περιβάλλοντος, ώστε οι αναπτύξεις να δένουν αρμονικά με το φυσικό τοπίο και να μην το αλλοιώνουν.
 
 
Ποιο είναι το ενδιαφέρον από αγοραστές μέχρι στιγμής; Σε ποιο ποσοστό ανέρχονται οι πωλήσεις;
Οι επιλογές που προσφέρουμε είναι ιδιαίτερα προσεγμένες ώστε να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των πελατών, οι οποίες δεν περιορίζονται στην αγορά μιας πολυτελούς έπαυλης. Πλέον, οι απαιτήσεις τους επεκτείνονται και ακουμπούν άλλα στοιχεία όπως ο μοντέρνος σχεδιασμός, ο τρόπος ζωής και η επανασύνδεση με το περιβάλλον και τη φύση.
 
Η συλλογή μας περιλαμβάνει αρκετές επιλογές σε σχέδια και μεγέθη, από σουίτες 2 υπνοδωματίων, βίλες 2 και 3 υπνοδωματίων έως και πλήρως προσαρμόσιμες επαύλεις 3, 4 και 5 υπνοδωματίων, προκειμένου να ικανοποιήσουμε αυτές τις ανάγκες.
 
Όσον αφορά τις πωλήσεις οφείλω να ομολογήσω ότι είμαστε πλήρως ευχαριστημένοι καθώς οι αριθμοί έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες μας. Μέχρι σήμερα έχουμε παραδώσει 79 κατοικίες ενώ άλλες 100 έχουν πουληθεί και βρίσκονται υπό κατασκευή. Η δυναμική που προδιαγράφεται για τα επόμενα 5 χρόνια είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντική και εκτιμούμε ότι κάθε χρόνο θα είμαστε σε θέση να παραδίδουμε γύρω στις 70 κατοικίες.
 
Πόσο δύσκολο και ποιες απαιτήσεις προκύπτουν όσον αφορά τη διαχείριση μιας τόσο μεγάλης ανάπτυξης;
Το μέγεθος της ανάπτυξης είναι τέτοιο που απαιτεί σταδιακή ολοκλήρωση των έργων προκειμένου να περιοριστεί το μέγεθος της οχληρίας που προκαλείται από τη διεκπεραίωση των κατασκευαστικών έργων.
 
Για να ξεκινήσουν τα έργα σε μια περιοχή πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν σε μια άλλη, προκειμένου στις περιοχές αυτές οι κάτοικοι και επισκέπτες να απολαμβάνουν αυτά που το θέρετρο μπορεί να τους προσφέρει.
 
Ποιο είναι το ύψος της συνολικής επένδυσης για την ολοκλήρωση του έργου;
Το συνολικό ύψος της επένδυσης ξεπερνά το μισό δισεκατομμύριο ευρώ. Μέχρι σήμερα έχουν επενδυθεί 100 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων το μεγαλύτερο μέρος αφορά σε υπηρεσίες και υποδομές. Το υπολειπόμενο ποσό της επένδυσης αφορά κυρίως το κατασκευαστικό κόστος των επαύλεων και προγραμματίζεται να δαπανηθεί σταδιακά μέσα στα επόμενα χρόνια.
 
Με ποιους συνεργάτες έχει συμβληθεί η Pafilia για τον σχεδιασμό και υλοποίηση αυτού του πολυσύνθετου αναπτυξιακού έργου;
Η υψηλή ποιότητα, η καινοτόμος προσέγγιση και ο πρωτοπόρος σχεδιασμός που αντικρίζει κανείς στο Minthis είναι αποτέλεσμα μιας ευρείας συνεργασίας ανάμεσα στην PAFILIA και αρκετούς παγκοσμίου φήμης συνεργάτες.
 
Οι διεθνείς εταιρείες σχεδιασμού και διαχείρισης έργων Atkins και WATG δημιούργησαν ένα εξαιρετικό πολεοδομικό σχέδιο που σέβεται τη μορφολογία του εδάφους. Τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό των κατοικιών επιμελήθηκε η Woods Bagot, ένας από τους μεγαλύτερους και πιο βραβευμένους αρχιτεκτονικούς ομίλους στον κόσμο. Περαιτέρω, το πρωτοποριακό αρχιτεκτονικό γραφείο ABATON, το οποίο ειδικεύεται στις περιβαλλοντικές αναπτύξεις, φρόντισε ώστε ο σχεδιασμός να είναι φιλικός προς το περιβάλλον.
 
Το υψηλών προδιαγραφών γηπέδου γκολφ σχεδίασε η Mackenzie & Ebert, γνωστή για τη φιλοσοφία της στη δημιουργία γηπέδων που συνδυάζονται αρμονικά με το φυσικό τοπίο.
 
Στην ομάδα των συνεργατών μας περιλαμβάνονται συνεργάτες και σύμβουλοι από την Κύπρο και το εξωτερικό που συμμερίζονται την κατασκευαστική, αρχιτεκτονική και αισθητική ποιότητα του Minthis και μοιράζονται το ίδιο όραμα με εμάς, για τη δημιουργία ενός θέρετρου που θα προσφέρει υψηλή ποιότητα ζωής, εμπειρίες, αξίες και συναισθήματα που θα διεγείρουν τον κάθε επισκέπτη.

Δειτε Επισης

Όμιλος Domenica: Επιτυχής ολοκλήρωση του «Universal Residences»-Μια εξαιρετική εμπειρία διαβίωσης
Ask Wire: Οι 10 ακριβότερες πωλήσεις ακινήτων στην Κύπρο τον Μάρτιο
ΥΠΕΣ: Τα έργα που προγραμματίζονται-Αναθεώρηση στεγαστικών, «Ιππόδαμος» και «Ανακαινίζω-Ενοικιάζω»
AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα