Αύξηση παραδόσεων φυσικού αερίου συζητούν Gazprom και Κίνα

Σε συζητήσεις με την Κίνα βρίσκεται η ρωσική ενεργειακή εταιρεία Gazprom εξετάζοντας το ενδεχόμενο να αυξήσει τις παραδόσεις φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Power of Siberia, σύμφωνα με όσα ανέφερε η Διευθύνων Σύμβουλος της Gazprom Export Elena Burmostrova, κατά την ομιλία της στην Ημέρα των Εταιρικών Επενδυτών στη Σιγκαπούρη.

«Συζητάμε με την CNPC την πιθανότητα να αυξήσουμε τις παραδόσεις φυσικού αερίου μέσω της υπάρχουσας υποδομής, καθώς και επιπλέον ποσότητες αξιοποιώντας και άλλες οδούς μέσω της Άπω Ανατολής και της Δημοκρατίας των Αλτάι. Η δεύτερη διαδρομή αφορά το έργο Power of Siberia 2. Συνήθως παίρνει καιρό, περισσότερο από 6 μήνες ή και χρόνο για να καταλήξουμε σε συμφωνία με την Κίνα, όμως θέλω να πω ότι οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται σε εντατικούς ρυθμούς», ανέφερε χαρακτηριστικά η Burmistrova.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής CEO της Gazprom στην Επιτροπή Διαχείρισης Andrey Kruglov είχε επισημάνει ότι για τον δεύτερο αγωγό που σχεδιάζεται (Power of Siberia 2) θα απαιτηθούν λιγότερες επενδύσεις από τον πρώτο αγωγό που βρίσκεται ήδη σε λειτουργία και συνδέει τα ρώσικα κοιτάσματα με την κινεζική αγορά.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Gazprom σχεδιάζει να επενδύσει 147.53 δισεκατομμύρια ρούβλια στον αγωγό Power of Siberia, όταν το 2018 το αντίστοιχο νούμερο έφτασε τα 219 δισεκατομμύρια ρούβλια.

Στα ίδια επίπεδα περίπου αναμένεται να κινηθεί η παραγωγή φυσικού αερίου της Gazprom, καθώς ο στόχος παραγωγής για το 2019 τοποθετείται στα 495.1 bcm, σύμφωνα όσα ανέφερε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας Oleg Aksyutin σε ομιλία του στην ίδια εκδήλωση.

Να αναφερθεί ότι η παραγωγή φυσικού αερίου της Gazprom αυξήθηκε κατά 5.4% το 2018, φτάνοντας τα 497.6 bcm, ενώ οι προσδοκίες της εταιρείας μέχρι το 2035 μιλούν για αύξηση της παραγωγής της τάξης του 5-20%, δηλαδή 757-875 bcm ετησίως, σύμφωνα με όσα καταγράφει σε ρεπορτάζ του το ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

ΠΗΓΗ: energypress.gr

Δειτε Επισης

Επαναδιορίστηκε για πέντε χρόνια ή μέχρι τη διάλυση του ΧΑΚ το Δ.Σ.-Παραμένει πρόεδρος ο Μ. Χριστοδουλίδης
Πώς οι νέες κυρώσεις της Ε.Ε. κατά του ρωσικού αργού στοχοποιούν την Τουρκία
Η Δρ. Εβελίνα Χαριδήμου βραβεύεται για το πρωτοποριακό έργο της στις Επιστήμες Ζωής στα Κυπριακά Βραβεία Έρευνας ΙδΕΚ(vid)
Μικρή πτώση στις τιμές πετρελαίου-Κοντά στα $67 το βαρέλι το brent
Κάθοδος Xpeng στην Κύπρο με επίσημο αντιπρόσωπο την Andys Agathocleous Motors-Στην χώρα μας τα πρώτα οχήματα
Κυριάκος Αγκαστινιώτης: Γιατί ήταν πρόκληση και τι σημαίνει για την VitaTrace Nutrition η πιστοποίηση GMP+ FSA
Ο τουρισμός ως κινητήρια δύναμη της οικονομίας... Οι απαιτήσεις της νέας εποχής και δύο βασικές προκλήσεις
Αλαλούμ με το ποσοστό της αύξησης στις τιμές ρεύματος-Καταγγελία για παρέμβαση στη ΡΑΕΚ
Γιώργος Παπαναστασίου: Σημαντική η διοργάνωση του Investopia στην Κύπρο-Παραμένει το ενδιαφέρον Taqa για GSI
Η νέα γραμμή πλεύσης του τομέα της ναυτιλίας και η προοπτική συνεργασιών εταιρειών από Κύπρο και ΗΑΕ