Powered by

Σημαντική άνοδος στο ΧΑΚ στην 1η συνεδρία του μήνα και εβδομαδιαία κέρδη

Με σημαντικά κέρδη έκλεισε η συνεδρία του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου την πρώτη συνεδρία του Μαρτίου, αλλά και σε εβδομαδιαίο επίπεδο. Θετικό είναι το πρόσημο του ΧΑΚ και για την εβδομάδα, έχοντας σημειώσει άνοδο 4,99%.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε την Παρασκευή στις 63,38 μονάδες, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 3,12%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα €1.037.414.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις 37,95 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη σε ποσοστό 3,13%.

Κέρδη κατέγραψαν όλοι οι επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, εκτός από τα Ξενοδοχεία που παρέμειναν χωρίς μεταβολή. Συγκεκριμένα, με άνοδο 3,59% έκλεισε η Κύρια Αγορά, μικρά κέρδη κατέγραψαν επίσης οι Επενδυτικές σε ποσοστό 0,32% και η Εναλλακτική σε ποσοστό 0,15%.

Διενεργήθηκαν προσυμφωνημένες συναλλαγές ύψους €95.250 για μετοχές της Ελληνικής Τράπεζας και €94.355 για μετοχές της Πετρολίνα.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Interfund Investments με €396.249 (τιμή κλεισίματος €0.162 – άνοδος 5,88%), της Ελληνικής Τράπεζας με €238.617 (τιμή κλεισίματος €0,71 – χωρίς μεταβολή), της Τράπεζας Κύπρου με €211.606 (τιμή κλεισίματος €1.222 – άνοδος 18,41%), της Πετρολίνα με €94.355 (τιμή κλεισίματος €1,14 – χωρίς μεταβολή) και της Logicom με €73.239 (τιμή κλεισίματος €1.40 – άνοδος 2,94%).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, 5 κινήθηκαν ανοδικά, 2 καθοδικά, ενώ 2 παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών ανήλθε στις 298.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Γιώργος Παπαναστασίου: Κόστος ενέργειας και γραφειοκρατία τα βασικά προβλήματα των βιομηχανιών Λεμεσού
Στήλη καθαρού φυσικού αέριου 350 μέτρων στον στόχο «Πήγασος-1»…Ενημερώθηκε από ExxonMobil ο Χριστοδουλίδης
Το νέο προϊόν που λάνσαρε στην κυπριακή αγορά η Laiko Cosmos Trading Ltd-Ενισχύει την γκάμα των επωνυμιών που διανέμει
Slamdunk: Κάθοδος στην Κύπρο για το brand με εξειδίκευση στα είδη μπάσκετ-Άνοιξε στο My Mall(pics)
Εμπιστεύεται τον τομέα της υγείας της Κύπρου και ενδυναμώνει ακόμη περισσότερο την παρουσία της η HHG
Μ. Παναγιώτου: Στο επίκεντρο το στρατηγικό σχέδιο ΚΑΠ €450 εκατ. για στήριξη της αγροτικής ανάπτυξης
Στην Κύπρο η Υπ. Μεταφορών του Ισραήλ-Στο επίκεντρο η ενίσχυση της συνεργασίας στους τομείς των μεταφορών και υποδομών
Προεδρεύων του Eurogroup ο Μάκης Κεραυνός-Εκλέγεται σήμερα ο νέος Πρόεδρος της Ευρωομάδας
Ο Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Κύπρου-Ουζμπεκιστάν, οι στόχοι του, η εταιρεία Arosal και ποια είναι η Arofat Salayeva
Νικόλας Παπακωνσταντίνου: Χρειάζεται ένα νέο μοντέλο επιχειρηματικότητας η Κύπρος-Ολιστική πρόταση από ΔΗΣΥ