powered by

Καλογήρου: Προστατεύονται οι επενδυτές και χωρίς συμφωνία για το Brexit

Η Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών (ESMA) και οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές για κινητές αξίες, συμπεριλαμβανομένης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (ΕΚΚ), υπέγραψαν MoU με την Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς (FCA) του Ηνωμένου Βασιλείου σε περίπτωση που η Βρετανία αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς συμφωνία για το Brexit.

«Η εν λόγω συμφωνία θα διατηρήσει την προστασία των επενδυτών μέσω των κατάλληλων διαύλων επικοινωνίας μεταξύ της FCA και της ΕΚΚ σε περίπτωση που το Ηνωμένο Βασίλειο εγκαταλείψει την ΕΕ χωρίς συμφωνία απόσυρσης», δήλωσε η Δήμητρα Καλογήρου, πρόεδρος της ΕΚΚ.

«Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για την ανάθεση καθηκόντων διαχείρισης συλλογικού χαρτοφυλακίου από κυπριακούς διαχειριστές κεφαλαίων και αυτοδιαχειριζόμενα κεφάλαια σε φορείς εγκατεστημένους στο Ηνωμένο Βασίλειο», καθώς η ύπαρξη κατάλληλων συμφωνιών συνεργασίας μεταξύ των αντίστοιχων αρμόδιων αρχών αποτελεί, κατά περίπτωση, προϋπόθεση σύμφωνα με το νόμο της ΕΕ, όπου η ανάθεση αυτή γίνεται σε οντότητες εγκατεστημένες σε τρίτη χώρα», πρόσθεσε η κ. Καλογήρου.

Δειτε Επισης

Συναλλαγές με ασφάλεια με το Apple Pay από την AstroBank
Ελληνική Τράπεζα: Νέα μείωση του βασικού επιτοκίου-Όφελος για 90.000 δανειολήπτες
Ρευστότητα στην οικονομία με τον νέο δανεισμό στα ύψη-Οι καταθέσεις σε Τράπεζα Κύπρου και Ελληνική
Μειώθηκαν σημαντικά οι ακάλυπτες επιταγές-Μόλις €22.860 η αξία τους τον Απρίλιο
Στην Επ. Οικονομικών οι άμεσες πληρωμές σε όλη την Ευρώπη...Μεταφορά χρημάτων σε μόλις 10 δευτερόλεπτα
ECOMMVERSE από την ECOMMBX...Μια καινοτόμα ψηφιακή πλατφόρμα για όλες τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες
Διπλή περιβαλλοντική πιστοποίηση για την Ελληνική Τράπεζα
Τα επιτόκια που προσφέρει η κάθε τράπεζα για καταθέσεις και δάνεια
Αφήνει ανοικτό παράθυρο για εξαγορές από την Τράπεζα Κύπρου ο Πανίκος Νικολάου-«Υπάρχουν επιλογές...»
Μαγνητίζει η Τράπεζα Κύπρου-Διαφοροποίηση μετοχικής βάσης με προσέλκυση ξένων funds και θεσμικών επενδυτών