Αίγυπτος: Το έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης με την Κύπρο θα προχωρήσει γρήγορα

Τη διαβεβαίωσή του ότι το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Αιγύπτου – Κύπρου θα προχωρήσει γρήγορα, εξέφρασε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Ηλεκτρισμού και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας της Αιγύπτου,  Άιμαν Χάμζα. 
 
Σε δηλώσεις που μεταδίδονται στον αιγυπτιακό Τύπο, ο κ. Χάμζα επιβεβαίωσε ότι το Υπουργείο Ηλεκτρισμού άρχισε ήδη να εξετάζει τις μελέτες σκοπιμότητας του έργου σύνδεσης ηλεκτρικής ενέργειας με την Κύπρο των 3.000 μεγαβάτ, γεγονός που αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα προόδου στο θέμα, αφού το Υπουργείο ολοκλήρωσε τη μελέτη των τεχνικών πτυχών του έργου.
 
«Η ηλεκτρική σύνδεση Αιγύπτου-Κύπρου θεωρείται το πρώτο βήμα για την ηλεκτρική σύνδεση της Αιγύπτου με την Ευρώπη», γράφει η εφημερίδα «Egypt Today».
 
Ο κ. Χάμζα τόνισε ότι το έργο αυτό θα επιτρέψει στην Αίγυπτο να γίνει ένας σημαντικός άξονας ηλεκτρικής ενέργειας για όλες τις χώρες του κόσμου, και με τεράστιο συναλλαγματικό όφελος για την αιγυπτιακή οικονομία.
 
«Η ηλεκτρική διασύνδεση με την Κύπρο θα παρέχει τη δυνατότητα στην Αίγυπτο να συνδεθεί πλήρως με τις ευρωπαϊκές χώρες», ανέφερε και πρόσθεσε πως "το έργο σύνδεσης ηλεκτρικής ενέργειας της Αιγύπτου με την Κύπρο είναι δυνατότητας 2.000 έως 3.000 μεγαβάτ, έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τις δύο χώρες και αναμένεται να προχωρήσει γρήγορα".
 

Δειτε Επισης

Παραμένει προσηλωμένος στην υλοποίηση του GSI ο ΑΔΜΗΕ-«Άγνοια όρων που διέπουν ευρωπαϊκά έργα»
Ενέργειες Χριστοδουλίδη μακριά από τα φώτα για το ρεύμα...Ζήτησε από ΡΑΕΚ και ΑΗΚ να μην μπουν αυξήσεις
Διευρύνονται οι δικαιούχοι της ειδικής διατίμησης 08 της ΑΗΚ-Εντάσσονται οικογένειες με 5 ή περισσότερα εξαρτώμενα
Άλμα 3% στις τιμές πετρελαίου με ώθηση από τις προοπτικές προόδου στις συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας
Τα έργα και τα μέτρα της Κυβέρνησης στον ενεργειακό τομέα-Απαντά στο ΑΚΕΛ το Υπ. Εμπορίου
Ε.Ε.: Το σχέδιο απεξάρτησης από το ρωσικό φυσικό αέριο και οι γεωπολιτικές προκλήσεις
Πτώση των τιμών πετρελαίου καθώς η Fed βλέπει αυξανόμενη οικονομική αβεβαιότητα
Άλμα για το αργό πετρέλαιο μετά τα χαμηλά τεσσάρων ετών
Κομισιόν: Το σχέδιο του REPowerEU για την απεξάρτηση της Ευρώπης από τη ρωσική ενέργεια
Με τις δεύτερες υψηλότερες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας σε σχέση με την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών η Κύπρος