Powered by

Η πρώτη χειρουργική επέμβαση με τη χρήση δικτύων 5G

Η πρώτη χειρουργική επέμβαση με την χρήση των νέων δικτύων ψηφιακών επικοινωνιών 5G στον κόσμο, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη σε νοσοκομείο της Βαρκελώνης, στο πλαίσιο του Συνεδρίου Mobile World Congress, με περισσότερους από 500 σύνεδρους και δημοσιογράφους να παρακολουθούν – ένα μικρό μέρος της – σε ζωντανή μετάδοση από αίθουσα του Συνεδρίου.

Όπως ανέφερε από την αίθουσα του συνεδριακού κέντρου του MWC ο επικεφαλής του τμήματος χειρουργικής γαστρεντερολογικού τμήματος της «Κλινικής της Βαρκελώνης» Dr. Antonio de Lacy, η σημερινή ημέρα είναι ιστορική σε διεθνές επίπεδο καθώς σηματοδοτεί την αλλαγή που θα έρθει στις ιατρικές επεμβάσεις με την χρήση των νέων τεχνολογιών. Η ιατρική ομάδα του Antonio deLacy βρισκόταν στο πλήρως εξοπλισμένο χειρουργείο με δίκτυα 5G, με τον επικεφαλής γιατρό να παρακολουθεί και την επέμβαση από την αίθουσα του συνεδρίου του MCW.

Όπως τονίσθηκε τα δίκτυα 5G επιτρέπουν επικοινωνία γιατρών από κάθε μεριά του κόσμου με το χειρουργείο και τους γιατρούς που χειρουργούν σε πραγματικό χρόνο, γεγονός που στο μέλλον θα επιτρέπει σε γιατρούς απομονωμένα μέρη να επικοινωνούν με κορυφαίους γιατρός και να προχωρούν σε επεμβάσεις. Στους ασθενείς θα υπάρχει δυνατότητα με την τοποθέτηση αισθητήρων να λαμβάνονται διάφορα δεδομένα που θα τα εξετάζει ο γιατρός που θα είναι στην άλλη το άκρη του κόσμου πριν την επέμβαση ώστε να διαπιστωθεί η κατάσταση του ασθενείς.

Για την επίτευξη του σημερινού εγχειρήματος συνεργάστηκαν η Vodafone, η εταιρία AISChannel, η κλινική της Βαρκελώνης και η ομάδα των γιατρών με την συγκατάθεση του ασθενούς.

Δειτε Επισης

Υπεραμύνεται της συμφωνίας με ΗΠΑ η Ε.Ε., διχασμένες για το αποτέλεσμα πρωτεύουσες και επιχειρήσεις
Δημοσιονομικό κενό €172 δισ. για την περίοδο 2027-2029 στη Γερμανία
Βλέπει πολύ σκληρό πλήγμα στην ευρωπαϊκή βιομηχανία από την εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ η Μόσχα
Η εμπορική συμφωνία της Ε.Ε. με τις ΗΠΑ...«Όσοι περιμένουν τυφώνα, είναι ευγνώμονες με την καταιγίδα»
Στα 4 δισ. ευρώ το κέρδος για τις αυτοκινητοβιομηχανίες της Ε.Ε. από το εμπορικό deal με τις ΗΠΑ
H δεύτερη ανάγνωση του deal ΗΠΑ και Ε.Ε. για τους δασμούς-Πώς αποτιμούν Deutsche Bank, UniCredit, Berenberg και UBS
Ο χρυσός σταθεροποιείται μετά τη συμφωνία ΗΠΑ και Ε.Ε. για τους δασμούς-Κοντά στα $3.340 η ουγγιά
Η πρώτη αντίδραση των αγορών στη συμφωνία ΗΠΑ-Ε.Ε.
Μπενζαμέν Αντάντ: Ανισοβαρής η εμπορική συμφωνία ΗΠΑ και Ε.Ε.-Θα προσφέρει προσωρινή σταθερότητα
Τσιπολόνε (ΕΚΤ): Ισορροπημένοι οι κίνδυνοι του πληθωρισμού στην ευρωζώνη