Powered by

Κοινή πρόταση Γαλλίας Γερμανίας για προϋπολογισμό της ευρωζώνης

H Γερμανία και η Γαλλία συμφώνησαν σε μια λεπτομερή πρόταση για έναν προϋπολογισμό της ευρωζώνης που θα τονώσει την ανάπτυξη, θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα και θα προωθεί τη σύγκλιση μεταξύ των κρατών μελών, σύμφωνα με έγγραφο της γερμανικής κυβέρνησης το οποίο έχει δει το Reuters. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο, το γαλλογερμανικό  σύμφωνο αναμένεται να ανοίξει τον δρόμο για μια συμφωνία στο Eurogroup.

«Ο σκοπός του δημοσιονομικού εργαλείου της ευρωζώνης είναι να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα και τη σύγκλιση στην ευρωζώνη» ανέφερε στην πρόταση. 

Το νέο εργαλείο θα είναι μέρος του ευρύτερου προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τούτο σημαίνει πως δεν θα είναι διαθέσιμο πριν από το 2021, όταν θα τεθεί σε ισχύ ο νέος προϋπολογισμός της Ε.Ε.

Στην κοινή πρόταση στην οποία κατέληξαν, η Γαλλία και η Γερμανία υποστηρίζουν πως ο προϋπολογισμός της ευρωζώνης πρέπει να στηρίζει μεταρρυθμίσεις τις οποίες συστήνει η Κομισιόν για τα κράτη μέλη.

Τα κράτη μέλη θα καταθέτουν δημοσιονομικά σχέδια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα οποία θα περιλαμβάνουν μεταρρυθμίσεις και επενδυτικά σχέδια. Στη συνέχεια η Κομισιόν θα εγκρίνει τα σχέδια αυτά μετά από διαβούλευση με τις κυβερνήσεις και χορηγούνται τα απαιτούμενα κεφάλαια από τον κοινό προϋπολογισμό της ευρωζώνης. 

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Ο χρυσός σταθεροποιείται μετά τη συμφωνία ΗΠΑ και Ε.Ε. για τους δασμούς-Κοντά στα $3.340 η ουγγιά
Η πρώτη αντίδραση των αγορών στη συμφωνία ΗΠΑ-Ε.Ε.
Μπενζαμέν Αντάντ: Ανισοβαρής η εμπορική συμφωνία ΗΠΑ και Ε.Ε.-Θα προσφέρει προσωρινή σταθερότητα
Τσιπολόνε (ΕΚΤ): Ισορροπημένοι οι κίνδυνοι του πληθωρισμού στην ευρωζώνη
Προς παράταση 90 ημερών στην εμπορική εκεχειρία ΗΠΑ και Κίνας-Νέος γύρος συνομιλιών στη Στοκχόλμη
Μείωσε το βασικό επιτόκιο κατά 200 μονάδες βάσης στο 18% η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας
Ξεκινά η bull market για το ασήμι-Μπορεί αυτό το ράλι να σπάσει κάθε ρεκόρ;
Τραμπ: Η συμφωνία με την Ε.Ε. θα είναι η μεγαλύτερη απ’ όλες-Την Κυριακή η συνάντηση με Φον ντερ Λάιεν
Πάουελ: Το ενδεχόμενο απομάκρυνσης του και τα σενάρια των αγορών
Γερμανία: Αύξηση 11% στην παραοικονομία-Ποιοι είναι οι λόγοι