Powered by

ΕΒΕ Πάφου: Δημιουργία προβλήτας στο λιμανάκι της Κ. Πάφου

Το ΕΒΕ Πάφου προωθεί τη δημιουργία προβλήτας στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου. Η ομάδα έργου για την εκπόνηση της τεχνοοικονομικής μελέτης για την προώθηση και υλοποίηση της προβλήτας στο λιμάνι της Πάφου είχε συνάντηση στα γραφεία της Deloitte Λεμεσού, παρουσία των δυο λειτουργών που έχει ορίσει το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων από το τμήμα Αρχαιοτήτων και την Αρχή Λιμένων Κύπρου όπου συζητήθηκαν τρόποι δημιουργίας και λειτουργίας προβλήτας στο Λιμάνι της Πάφου με απώτερο στόχο την πρόσδεση κρουαζιερόπλοιων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου ακολούθησε συνάντηση της ομάδας έργου με πρωτοβουλία του ΕΒΕ Πάφου υπό την Προεδρία της Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Βασιλικής Αναστασιάδου, , παρουσία και του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου, του Πρόεδρου και του Διευθυντή του Επιμελητηρίου Πάφου Ανδρέα Δημητριάδη και Μαρίνου Στυλιανού αντίστοιχα, των Βουλευτών Πάφου κυρίων Α. Φακοντή, Χ. Πιττοκοπίτη και Ηλ. Μυριάνθους, την Διευθύντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων Δρ. Μαρίνα Σολομίδου – Ιερωνυμίδου, τον Διευθυντή Λιμανιού Λεμεσού Π. Αγαθοκλέους, τον Λειτουργό Αρχαιοτήτων Δρ. Ε. Ράπτου και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Deloitte Λεμεσού Ν. Κυριακίδη.

Κατά τη συνάντηση η Αρχή Λιμένων Κύπρου, όπως αναφέρεται εξέτασε την πρόταση για κατασκευή και διαχείριση της προβλήτας βάσει των νέων δεδομένων που προκύπτουν καθώς και της αυξημένης ζήτησης από διάφορες εταιρείες κρουαζιερόπλοιων. 

Το ΕΒΕ εκτιμά ότι η Πάφος, ως προορισμός, με το γραφικό λιμανάκι και τους αρχαιολογικούς χώρους στην περιοχή κερδίζει το ενδιαφέρον από τουριστικούς οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στη διοργάνωση κρουαζιέρων στη Μεσόγειο.

Το έργο θα επιφέρει, όπως αναφέρεται, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα οφέλη στον τουρισμό και στην οικονομία του τόπου γενικότερα γι’ αυτό το λόγο σύντομα θα η ομάδα έργου θα συναντηθεί εκ νέου ώστε να συμφωνηθούν τα επόμενα βήματα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ξεπέρασε τις χίλιες πτήσεις ημερησίως η Wizz Air-Ένα σημαντικό ορόσημο για την εταιρεία
Άννα Μαρία Θεοδότου: Τα Bean Bar επενδύουν στο να κάνουν τη διαφορά-Περιβάλλον που εμπνέει και προσφέρει εξέλιξη
Mall of Cyprus: Οι τελευταίες πινελιές στο Kiabi, πότε αναμένεται το soft opening και η νέα εποχή με το Players Arcade
Έδωσαν τα χέρια Τραμπ και Ούρσουλα-Μέγα deal ΗΠΑ και Ε.Ε. με δασμούς 15% στα ευρωπαϊκά προϊόντα
Ν. Χριστοδουλίδης: Μια παραδοχή, μια απολογία και δώδεκα άμεσες ενέργειες στήριξης-«Δεν ανταποκριθήκαμε όπως έπρεπε»
Ένας τάφος στην ακτή του Πρωταρά...Ενημερωτικές πινακίδες στην παραλία Fig Tree Bay από το Τμήμα Αρχαιοτήτων
Προσγειώνονται στον...Πρωταρά-Προβολή της τουριστικής περιοχής στις αφίξεις του αεροδρομίου Λάρνακας
Ακόμη ένα σημαντικό βήμα στον εκσυγχρονισμό της τουριστικής εμπειρίας που προσφέρει η Λάρνακα
Abdulla bin Touq Al Marri: Το οικονομικό μοντέλο των ΗΑΕ και η ισχυρή δυναμική για συνεργασία με την Κύπρο
Διαγωνισμός για την «επίπλωση» του νέου Κτηματολογίου στην Αγλαντζιά-Πότε αναμένεται να παραδοθεί (pics)