Powered by

Νέος ερευνών λειτουργός για το χαλούμι

Το Υπουργικό Συμβούλιο διόρισε ερευνώντα λειτουργό για το θέμα του χαλουμιού, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Κομισιόν για το θέμα. 

Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού, η αναπληρωτής Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Κλέλια Βασιλείου, είπε ότι ο Υπουργός Εμπορίου έχει ενημερώσει το Υπουργικό Συμβούλιο για το θέμα του χαλουμιού και έχει οριστεί ερευνών λειτουργός για τα συμπληρωματικά σημεία στα οποία έχει αναφερθεί και ο Γενικός Εισαγγελέας με επιστολή του προς το Υπουργείο Εμπορίου. "Το Υπουργικό Συμβούλιο ενημερώθηκε και έχει προβεί στις δέουσες ενέργειες", είπε.
 
Ερωτηθείσα εξάλλου για την επικοινωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για το θέμα της προώθησης κατοχύρωσης του χαλουμιού, η κ. Βασιλείου είπε ότι «υπάρχει η επικοινωνία, διότι ο φάκελος που αφορά στο προϊόν ονομασίας, προέλευσης πια, ‘φάκελος χαλουμιού’ πρέπει να προωθηθεί και η Κυβέρνηση κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες στις οποίες χρειάζεται να προβεί».
 
Κομισιόν: Στο στάδιο εξέτασης ενστάσεων το χαλούμι 
Στο μεταξύ, η Koμισιόν δηλώνει ότι βρίσκεται στη διαδικασία της εξέτασης των ενστάσεων που της έχουν αποσταλεί σε σχέση με την πιστοποίηση για το χαλούμι ως DOP - προστατευόμενη ονομασία προέλευσης, στη βάση της κατανόησης που είχε επιτευχθεί για το θέμα το 2015, μετά τις σχετικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας.

Την απάντηση αυτή έδωσε ο αρμόδιος για το θέμα εκπρόσωπος της Κομισιόν Nτανιέλ Ροζάριο, απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ σχετικά με αίτημα επίσπευσης της διαδικασίας. Ο εκπρόσωπος Ντανιέλ Ροζάριο δεν απάντησε για το αν και κατά πόσο θα επισπευσθεί η διαδικασία, και περιορίστηκε να δηλώσει ότι η Κομισιόν σε αυτή τη φάση βρίσκεται στη εξέταση των ενστάσεων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Γιώργος Παπαναστασίου: Κόστος ενέργειας και γραφειοκρατία τα βασικά προβλήματα των βιομηχανιών Λεμεσού
Μ. Παναγιώτου: Στο επίκεντρο το στρατηγικό σχέδιο ΚΑΠ €450 εκατ. για στήριξη της αγροτικής ανάπτυξης
Στην Κύπρο η Υπ. Μεταφορών του Ισραήλ-Στο επίκεντρο η ενίσχυση της συνεργασίας στους τομείς των μεταφορών και υποδομών
Προεδρεύων του Eurogroup ο Μάκης Κεραυνός-Εκλέγεται σήμερα ο νέος Πρόεδρος της Ευρωομάδας
Νικόλας Παπακωνσταντίνου: Χρειάζεται ένα νέο μοντέλο επιχειρηματικότητας η Κύπρος-Ολιστική πρόταση από ΔΗΣΥ
Πόλος έλξης για διεθνείς φοιτητές η Λευκωσία-Οι παράγοντες που την καθιστούν δημοφιλή ακαδημαϊκό προορισμό
Ουσιαστικό βήμα για την ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν-Ανοίγει ο δρόμος για λειτουργία του εθνικού VIS
Στις Βρυξέλλες για τις συνεδριάσεις Eurogroup και ECOFIN ο Μάκης Κεραυνός-Τα θέματα στην ατζέντα
Αμελητέες ζημιές στο ΧΑΚ την Παρασκευή, εβδομαδιαία κέρδη
Κωνσταντίνος Κόμπος: Εθνικός στόχος με θετικές προεκτάσεις για την οικονομία η ένταξη στον χώρο Σένγκεν