Προώθηση κυπριακής οπτικοακουστικής βιομηχανίας στο Berlinale

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, γνωστότερου ως Berlinale, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 7-16 Φεβρουαρίου, συμμετείχε ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus). Το συγκεκριμένο Φεστιβάλ θεωρείται ως ένα από τα σπουδαιότερα διεθνώς και ένα από τα μεγαλύτερα στη Ευρώπη. 
 
Όπως είναι γνωστό, ο Invest Cyprus προεδρεύει της Επιτροπής Αξιολόγησης Σχεδίου Οπτικοακουστικής Βιομηχανίας και με την ευκαιρία της συμμετοχής του στο φεστιβάλ πραγματοποίησε σειρά επαφών με στόχο την προώθηση της κυπριακής οπτικοακουστικής βιομηχανίας. Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με δημιουργούς ταινιών από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αυστραλία.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι εταιρείες διανομής βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με παραγωγές που θα πραγματοποιηθούν στην Κύπρο, ενώ παραγωγοί έχουν αναπτύξει σενάρια ειδικά για την Κύπρο. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, ο Ανώτερος Λειτουργός του Invest Cyprus, Λευτέρης Ελευθερίου παρακάθησε σε οργανωμένες συζητήσεις για το μέλλον της οπτικοακουστικής ενώ άδραξε την ευκαιρία να παρουσιάσει το σχέδιο κινήτρων για την κυπριακή οπτικοακουστική βιομηχανία σε παραγωγούς και άλλους επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι εξέφρασαν ενδιαφέρον να επωφεληθούν του σχεδίου. Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν και επαγγελματίες από τον χώρο της κυπριακής οπτικοακουστικής βιομηχανίας, καθώς και κυπριακές εταιρείες.
 
Ο Λευτέρης Ελευθερίου, ανέδειξε ότι η Κύπρος λόγω της φυσικής ομορφιάς της αποτελεί ένα φυσικό στούντιο και προσφέρεται για γυρίσματα ταινιών. Σύμφωνα με τον κ. Ελευθερίου, έντονο ήταν το ενδιαφέρον για το σχέδιο κινήτρων που προσφέρει η Κύπρος. «Υπήρξε ικανοποιητική ανταπόκριση και μάλιστα αρκετοί επέδειξαν ενδιαφέρον για τα φορολογικά κίνητρα που προσφέρει η Κύπρος, συγκεκριμένα την επιστροφή χρημάτων ή φόρων έως και 35% για ταινίες ή τηλεοπτικές σειρές και ντοκιμαντέρ για παραγωγές που πληρούν συγκεκριμένα οικονομικά κριτήρια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δειτε Επισης

Andrew Bird: Συναρπαστικό βήμα στην καριέρα μου η Remedica-Τα πλάνα και το όραμα του νέου CEO
Σε βάθος χρόνου η αξιοποίηση του φυσικού αερίου στον «Πήγασο»-«Απαιτούνται χρόνια μέχρι την εκμετάλλευση»
Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Κρατικές Ενισχύσεις και Επιχειρήσεις»-Η παρουσίαση της Στέλλας Μιχαηλίδου
Φιλοξενήθηκε από ΕΒΕΑ και άκουσε τα ζητήματα του επιχειρηματικού κόσμου της επαρχίας Αμμοχώστου ο Παπαναστασίου
Όταν η καινοτομία συναντά την τόλμη: Ο Ιωάννης Πετρή στο Inspire 2025
Α. Παπακωνσταντίνου: Η αποκατάσταση των κουρεμένων, η οροφή στις αποζημιώσεις και πού διαφωνεί ο ΣΥΚΑΛΑ
Μ. Περδίος: Οι τάσεις στην διοίκηση και οι στρατηγικές της Louis Hotels για την επιτυχή λειτουργία των ξενοδοχείων της
Σώτος Τρικωμίτης: Αντίκτυπος στο σύνολο της αγοράς από το πάγωμα και ξεπάγωμα της ηλεκτροκίνησης-Θέλουμε απαντήσεις
Συμφωνία επιδότησης για υλοποίηση του συστήματος ETIAS έως το 2029
Νίκος Χριστοδουλίδης: Στενοί συνεργάτες για μια ανταγωνιστική και βιώσιμη οικονομία οι ξένοι επενδυτές (video)