Μέλος ΔΣ Cyta: Επιβάλλεται η ιδιωτικοποίηση!

Υπέρ της ιδιωτικοποίησης της Cyta η οποία αποτελεί και μία από τις προτεραιότητες του νέου υπουργού Οικονομικών Κωνσταντίνου Πετρίδη τάχθηκε δημόσια το μέλος του ΔΣ της Βαλεντίνου Ιωάννου.


Αναλυτικά το τι έγραψε στο προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Έθεσε στις προτεραιότητες του ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης την ιδιωτικοποίηση της Cyta και ορισμένοι έτρεξαν να φωνάξουν.
Σε συνάρτηση με την πρόσφατη απόφαση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής όπου κατά πλειοψηφία εκτός του Δημοκρατικός Συναγερμός ψήφισαν ώστε να αποσυρθεί από τον προϋπολογισμό της Cyta για το 2020 κονδύλι €500,000 για πρόσληψη συμβούλων ώστε να εξετάσουν όλα τα πιθανά σενάρια για το μέλλον του οργανισμού οφείλουμε να τονίσουμε τα εξής:
1) Ο οργανισμός μπορεί ακόμη να έχει οικονομική ευρωστία και να παρουσιάζει κέρδη αλλά το έντονο ανταγωνιστικό κλίμα, τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα, η αύξηση του κόστους προσωπικού και οι περιορισμένες δυνατότητες για ανάπτυξη εντός του νησιού πρέπει να μας προβληματίζουν έντονα.
2) Τα οικονομικά αποτελέσματα μπορεί μεν να είμαι θετικά αλλά μειωμένα και αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη μείωση στα καθαρά κέρδη μετά από φορολογία τα επόμενα χρόνια.
3) Αν το κόστος προσωπικού συνεχίσει να αυξάνεται στους ίδιους ρυθμούς μπορούμε να πούμε ότι σε 3 με 4 χρόνια ενδέχεται τα αποτελέσματα να γυρίσουν από θετικό σε αρνητικό πρόσημο.
4) Το αυστηρό πλαίσιο λειτουργίας του οργανισμού δεν το αφήνει να δράσει μέσα σε συνθήκες που θα του επιτρέψουν να επικρατήσει στο μέγεθος των δυνατοτήτων του στους ανταγωνιστές.
5) Θεωρώ απαραίτητο τουλάχιστον να μας προβληματίσει το παρόν και να μπούμε σε ένα διάλογο η Πολιτεία, το Διοικητικό Συμβούλιο, η Διεύθυνση του Οργανισμού και φυσικά οι εργαζόμενοι σε αυτόν ώστε να καταλήξουμε στην καλύτερη δυνατή μετεξέλιξη του που θα δώσει ώθηση στην περαιτέρω αναπτυξιακή του πορεία.


Το μέλλον της Cyta δεν μπορεί και δεν πρέπει να αφεθεί σε μικροπολιτικές σκοπιμότητες και ιδεολογικές αγκυλώσεις.
Η Cyta οφείλει να παραμείνει πρωταγωνίστρια στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους και των εξελίξεων στις επικοινωνίες και το διαδίκτυο. Τουλάχιστον ας διερευνήσουμε τον καλύτερο δυνατό τρόπο"...
 
 

Δειτε Επισης

Ντέμης Χασάμπης: Ο Κύπριος που κατέκτησε το Νόμπελ και την κορυφή της τεχνητής νοημοσύνης
Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Frederick ο διακεκριμένος Καθηγητής Jeffrey Sachs
Tariff(α)s εκ πεποιθήσεως…Η φιλοσοφία και κοινωνικοοικονομική θεώρηση πίσω από το φορολογικό κρεσέντο του Τραμπ
Τιμητική διάκριση στην Ελλάδα για τον Ε/κ επιχειρηματία και συγγραφέα Δρ. Δημήτριο Ζάμπογλου
Η Χριστίνα Πέτρου εκπροσωπεί την Κύπρο στη Milan Design Week
ΤΕΠΑΚ: Βράβευση ερευνήτριας Δρ. Πηνελόπης Κωνσταντίνου στα Βραβεία Έρευνας του ΙδΕΚ
Theo Paphitis: Το success story, το Dragon’s Den και η κατάκτηση της κορυφής του λιανεμπορίου
Η Ευαγγελίτσα Τσουλόφτα η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του ISHCCO-Τιμή για το ΕΤΕΚ
Ο Χάρης Χατζησάββας COO της Astras Group of Companies και Astras Oncology Network
Global Leader ο Δημήτρης Σκουρίδης-Ανάμεσα στους κορυφαίους 100 διεθνείς ηγέτες για το έτος 2025