Powered by

Οι Ρώσοι κροίσοι έγιναν… πλουσιότεροι

Πολύ καλή χρονιά αποδεικνύεται το 2019 για τους πλούσιους Ρώσους, καθώς η περιουσία τους «αυγάτισε» παρά τις απειλές περισσότερων κυρώσεων κατά της χώρας.

Οι 23 πλουσιότεροι κατά τους δείκτες τους Bloomberg προσέθεσαν 52,9 δισ. δολάρια στην περιουσία τους φέτος, το μεγαλύτερο ποσό τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Ο ηγέτης στο χώρο του μετάλλου Vladimir Potanin ηγήθηκε της κούρσας με όφελος 8,5 δισ. δολάρια.

Αξιοσημείωτο το ότι η ρωσική χρηματιστηριακή αγορά ήταν από τις κορυφαίες σε αποδόσεις σε όρους δολαρίου, ενώ το νόμισμα της χώρας το δεύτερο καλύτερο σε πορεία παγκοσμίως.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ρωσίας, ο Potanin, είχε το μεγαλύτερο όφελος από την MMC Norilsk Nickel PJSC που δραστηριοποιείται στο χώρο του νικελίου.

Ο Vagit Alekperov προσέθεσε 6,2 δισ. δολάρια στην περιουσία του. Ο 69χρονος είναι πρόεδρος της Lukoil PJSC, του μεγαλύτερου ανεξάρτητου παραγωγού πετρελαίου. Η περιουσία του αποτιμάται στα 22,3 δισ. δολάρια.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Αφήνει αμετέβλητα τα επιτόκια παρά τις πιέσεις Τραμπ για μειώσεις η Fed
Από τα McDonald’s στην Amazon: Τα μαθήματα που πήρε ο Τζεφ Μπέζος στην πρώτη του δουλειά
Γερμανία: Υποχώρησε στο 2,1% ο πληθωρισμός τον Μάιο
ΔΝΤ: Σημάδια επιβράδυνσης στο εμπόριο, καθώς υποχωρεί ο πανικός των δασμών
Σε νέα υψηλά επίπεδα ο χρυσός-Οι επενδυτές σπεύδουν σε ασφαλή καταφύγια
Bitcoin-Ether: Χάνουν αξία τα cryptos με φόντο την κλιμάκωση στη Μ. Ανατολή… Ρευστοποιήθηκε $1 δις σε 24 ώρες
Goldman Sachs: Μειώνει στο 30% τον κίνδυνο ύφεσης των ΗΠΑ μετά το νέο εμπορικό deal με την Κίνα
Ε.Ε.: Προειδοποιεί με αποκλεισμό δύο κινεζικές τράπεζες για εμπόριο με τη Ρωσία
Τζέιμι Ντάιμον: Η αμερικανική οικονομία κινδυνεύει από επιβράδυνση τους επόμενους μήνες
ΗΠΑ: Πρώτες σε αριθμό εκατομμυριούχων-Ποιες χώρες ακολουθούν